Last news in Fakti

29 Декември, 2011 15:00 3 976 0

400-килограмово теле на чеверме дава кмета за радомирци

  • радомир-
  • теле-
  • нова година-
  • кмет

Чеверме и шоу-програма ще сюрпризира приятно радомирци в новогодишната нощ. Мръвката ще се завърти на огън на площада в ранни зори на 31 декември, информира зам.-областният управител и радомирец Радослав Йорданов цитиран от "Градски вестник".

400-килограмовото теле е дар от кмета на града Пламен Алексиев, а спонсори на празника са осигурили винце за преглъщане на мръвките. Преди да се завърти на кола, телето ще бъде разделено на четири части и опечено в столична фурна.

След това ще се зашие и ще се донесе за доопичане пред радомирци, поясни технологията Радослав Йорданов, който е и кулинар, особено в приготвянето на рибни и месни вкусотии.

Идеята е радомирци за се съберат с подобаващо настроение, за да споделят празника, тъй като общоградските тържества са позабравени от години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА