7 Ноември, 2017 10:37 9 191 4

Финландия обяви за издирване Мат Деймън (СНИМКА)

  • финландия-
  • мат деймън-
  • издирване-
  • ден на независимостта-
  • 100 годишнина-
  • поздрав

Посолството на Финландия в САЩ издирва американската звезда, за да я помоли да поздрави страната за Деня на независимостта

Финландия издирва холивудската звезда Мат Деймън.

Посолството на Финландия в САЩ публикува в социалните мрежи призив, с който моли всеки, който може да помогне в издирването на актьора да се свърже с тях. Причината за това необичайно съобщение е честването на 100 години от обявяването на Независимостта на страната, които се навършват тази година.

"Финландия спешно има нужда от помощ: до нашия стотен Ден на независимостта остава малко повече от месец и трябва да намерим Мат Деймън преди това!“, пише в публикацията на Финската дипломатическа мисия, разпространена в социалните мрежи.

От посолството обясняват, че целта на издирването е да получат от актьора, чийто дядо по майчина линия е бил финландец, видеопоздрав по случай важната за страната дата.

Посолството призова всеки, който прочете съобщението, да го сподели, за да може то да достигне до колкото се може повече хора. Отбелязва се още, че „хората по света все някак са свързани“ и сред приятелите им може да има човек, който ще помогне на дипломатите да осъществят замисъла си.

Деймън, който е известен с ролята си на бившия агент от ЦРУ Джейсън Борн, не крие финландските си корени и публично разказва за това как семейството му се е озовало в САЩ.

Неговият прапрадядо финландецът Нилс Паяри е дошъл в Америка в началото на ХХ в. oт Кеми (Финландия). А пък дядо му Джон Паяри, който е роден в САЩ, малко по-късно е сменил финландската си фамилия с по-привична за американците – Пейдж.

Финландия отбелязва Деня на независимостта си на 6 декември. На тази дата, през 1917 г., парламентът на Великото Финландско княжество обявява независимост от Съветска Русия. Преди това Финландия е част от Руската империя (1809-1917), а още преди повече от шест века е в състава на Швеция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    7 0 Отговор
    във фейса няма ли го?
  • 2 Bobs

    5 0 Отговор
    Може да си е в къщи..
  • 3 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Братя финландци, нищо, че коренът ми е азиатски, аз не мога ли да Ви поздравя ??

    Коментиран от #4

  • 4 чичо Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шаран БГ":

    и финландките най-вече