Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 00:30 8 449 8

Колко често трябва да се сменят чаршафите след секс?

  • секс-
  • чаршафи-
  • сменят-
  • ергени

Много по-често, отколкото хората го правят

Колко често трябва да се сменят чаршафите след секс? - 1
Снимка: Shutterstock

Смяната на спалното бельо е важна за здравето и хигиената. Но повечето хора сменят чаршафите в спалнята много по-рядко, отколкото е необходимо. Фирма за матраци и спално бельо направи изследване колко време след секс американците сменят чаршафите си. За жените без постоянен партньор периодът е два дни, а за неангажираните във връзка мъже - 18, пише Elite Daily.

В изследването на компанията взели участие 1000 американци. От него проличало, че хората, които спят голи или не се къпят преди лягане, сменят чаршафите си на 19 дни. Средностатистическият американец от мъжки пол изкарвал с 10 дни повече с едно и също спално бельо, в сравнение с представителките на нежния пол. Само 26,4% от мъжете били на мнение, че е редно да сменят чаршафите веднага след секс.

Компанията Mattress Advisor е стигнала до извода, че средностатистическият американец сменя спалното си бельо на всеки 24 дни. Незадомените американци го правят на всеки 37 дни, а задомените - на 22 дни.

Човек изкарва една трета от живота си в леглото и поради тази причина хигиената под завивките е от първостепенно значение. Средно всяка седмица изкарваме по 56 часа в леглото, а през това време отделяме по чаршафите пот, телесни мазнини и мъртви клетки от кожа. След време по тях се развиват гъбички, бактерии, събира се прах, полени и всякакви други алергени.

Представителите на фирмата съветват хората да перат чаршафите си всяка седмица, въпреки че тази препоръка много рядко се спазва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    27 0 Отговор
    Изключително полезна статия. Вече мога да си легна да спа спокойно макар и на мръсен чаршаф.
  • 2 Иван Господинов

    12 2 Отговор
    Аз само избутвам боба към милото и спя върху потното
  • 3 Гост

    17 3 Отговор
    Точно тези миризливци американците не ми ги давайте за пример, моля. Интересно ми е, че същите тези, като отидат на хотел, имат претенции бельото да се сменя едва ли не всеки ден! Къде е логиката?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пешо

    0 0 Отговор
    Спасе, не бой се и у космоса го праят!!!
  • 6 Ужас

    4 0 Отговор
    Хигиена нулева. Тези не са нормални - 20 дни с един чаршаф?!? Аз се потя много и ако не го сменям всяка седмица и съседите ще разберат...
  • 7 гоги

    4 2 Отговор
    След кекс чаршафа е целия в матрял и викам на жената да го сменим ама тя казва ,че и харесвало да се завива с него и да спи ,както бил прогизнал в матрял таа такаа ..женска и раота ,от мен иска само да фъргам и нищо повече ... Страх ма е да го изпера тоя чаршаф да не вземе се задръсти филлтъра на пералнята от консервиран матрял ..
  • 8 Г.З.

    0 0 Отговор
    Вени гледала ли си филма "Как се колосваха чаршафите" в главната роля член на КПСС т.е.(капе пръска и следва сън)кой ти гледа чаршафите.