Last news in Fakti

20 Януари, 2012 09:36 1 008 0

Лекуваме четири деца от мукополизахаридоза

  • мукополизахаридоза-
  • редки болести

В бюджета за миналата година са предвидени 39 милиона лева за лечение на редки болести, а са изразходвани до октомври 2011 г. - 21 милиона лева. Това каза в „Здравей, България" по Нова телевизия заместник-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента Даниела Дариткова.
За четирите деца с рядката болест мукополизахаридоза има открито лечение, има разбирателство между министъра на здравеопазването и НЗОК за извършване на административните процедури, които ще помогнат тези деца да минат през лечение.
Процедурата за включване на такива заболявания в бюджета изисква да има сигурност при ефективност, коментира Дариткова.
Тези деца са тежко болни. Заболяванията са такива, че предопределят ранен фатален край. Държавата трябва да направи за тях, каквото може, но ние сме длъжни като политици да осигурим лечение на всички хора. Здравната система е отражение на икономиката на една страна, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА