Last news in Fakti

23 Януари, 2012 08:12 1 706 0

В годината на Дракона сме

  • дракон

Китайската Лунна Нова година навлезе в годината на Дракона, смятан за най-могъщото същество в китайския зодиак.

Драконът е единственото митично същество в китайския зодиак. Той представлява небето.

Китайците вярват, че има пет елемента, които формират същността на Вселената - металът, дървото, водата, огънят и земята. Водата носи пари и предвещава положителна година, особено за азиатските икономики.

В китайската култура годините на дракона се смятат за добри за брака, за раждаемостта и за постигането на голям успех, но също така имат и своята тъмна страна - митичното същество властва над водата и дъжда, носейки добра реколта, но също и наводнения и други природни бедствия.

Посрещането на тази нова година трябва да бъде пищно, за да бъде късметът с вас през цялата следваща година. Драконът обича лукса и изобилието.

На празничната маса трябва да има само пресни продукти. Духът на Дракона ще се впечатли от разнообразието в ястията на трапезата, както и на красивия им вид.

Колкото по-малко е обработена топлинно храната, толкова повече късмет ви очаква през годината на Дракона. Препоръчва се изобилие от пресни салати.

Задължително на масата трябва да присъства десерт от тиква. Оранжевият цвят е цветът на Дракона. Запечени парчета тиква с мед са подходящ десерт.

На новогодишната маса Драконът очаква да има различни видове риба.

За да е достатъчно пищно посрещането на Новата година, за всеки от гостите трябва да има подарък, макар и съвсем символичен. Масата се украсява пищно.

Пищни украшения да има и по дамите, които празнуват Новата година. Драконът обича скъпоценните камъни и благородните метали.

В годината на Дракона най-добре ще бъде да не се шегувате със съдбата, да не рискувате и задължително да обмисляте своите действия. От друга страна, Драконът е щастлив символ според източните поверия. Смята се, че хората, родени през тези години, ще се радват на успехи. Поради тази причина годината на Дракона ще даде шанс на всички, не форсирайте нещата, защото успехът ви е гарантиран.

Много неща могат да се случат в годината на Дракона - и добро, и лошо. Тази година е непредсказуема, което е донякъде плашещо, но ако вярваме в своите сили, успехът ни ще е факт. Възможно е, през тази година да откриете своя партньор в живота, да завържете стойностни отношения с приятели, да укрепите семейния си живот. Годината на Дракона помага да случат тези неща.

През 2012 година има голяма вероятност да осъзнаете себе си и да се изкачите по кариерната стълба. Това е ще важи особено силно за творческите професии. Всички ваши таланти задължително ще се разкрият през тази година и ще бъдат забелязани. Важно е да се отнасяте с внимание към хората около вас и да не си играете със съдбата през годината на Дракона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА