Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 19:29 2 597 5

Кое носи късмет и кое - нещастие в годината на Дракона?

  • дракон-
  • година на дракона-
  • късмет-
  • успех-
  • пари-
  • нещастие

Ето какво правят и какво не правят китайците, за да привлекат късмета и успеха в дома си през новата китайска година

Кое носи късмет и кое - нещастие в годината на Дракона? - 1
Снимка: Shutterstock

Днес - на 10 февруари започва китайската Нова година. Тя ще продължи до 28 януари 2025 г. и неин стопанин е Зеленият дървен дракон. Традиционно в Китай хората празнуват началото на лунната година като "Пролетен фестивал". Те чакат празника дълго време и се подготвят доста сериозно за него. По време на празненствата не се работи в продължение на една седмица.

Тук ще разгледаме какви ритуали е важно да изпълните на 10 февруари, какво не може и какво е задължително да направите, за да привлечете късмета на своя страна през предстоящата година.

Това, което носи късмет на китайската Нова година, е посрещането на събитието със семейството. Дори и да не празнувате този празник мащабно като китайците, е по-добре да играете на сигурно и все пак да изпълните някои ритуали, съветва jenata.blitz.bg.

Символът на годината - Драконът, определено ще вземе предвид вашето отношение към него и ще ви се отплати подобаващо, оказвайки ви помощ във всичко. Китайците вярват, че той е най-благосклонния от всички зодиакални знаци.

Как да посрещнете и отпразнувате китайската Нова година

Украсете дома си с поне няколко червени играчки. Купете фигурка дракон и я поставете на най-видното място. Поканете приятели и роднини на вечеря или ги посетете.

Запалете благовонни масла. На масата задължително трябва да сложите рибни ястия.

Поискайте прошка от тези, с които не сте в добри отношения и дайте пари на заем.

Друг интересен ритуал за китайската Нова година е подаряването на червен плик с пари. Китайците наричат ​​този артикул "хунбао".

Смята се, че е най-добре, когато такъв плик се дава като подарък на работа или в рамките на семейството. Сумата в него не трябва да е символична, а впечатляваща. Само така получателят ще се къпе в пари през цялата година.

Какво не трябва да се прави на китайската Нова година

Новият цикъл на живот според източния календар ще започне на 10 февруари. За да не изплашите късмета и да не ядосате Дракона, на този ден не трябва да си миете косата, да я подстригвате и да си режете ноктите.

Не трябва изхвърляте боклука. Не е добра идея и да носите бели и сини дрехи.

Ако нарушите поне една от тези забрани, не трябва да очаквате лично и финансово щастие. Освен това дори рискувате да си навлечете неприятности, така че е по-добре да се съсредоточите върху добрите ритуали, за да влезете в новата година с чисто сърце.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шао Лин

    3 4 Отговор
    Опечете куче или прилеп на грил, като истински китайци.
  • 2 Русофил

    2 6 Отговор
    Путю си изми косата, изряза ноктите и хвърли боклука.
  • 3 Русофоб

    8 2 Отговор
    Ако живеете честно и почтено всеки ден от годината ще е на ваша страна,иначе рискувате да се озовете впримчени от силите за злото,но тука става дума за култура,която ние не можем да разберем и ми се иска всеки един китаец по света да се радва много,но пак казвам-това са непонятни за нас неща и по-добре така да си и остане,тъй-като едва ли някой може да угоди на нейно Величество-Съдбата.Не е ли така!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 извън тези шитни

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русофоб":

    Нейно Величество Съдбата ти вече е написана преди 5000 г., така че каквото и да правиш ще се случи това, което пише в твоето писмо.
  • 5 Абеее

    0 0 Отговор
    Абе , кретени ни само китайците празнуват, а и всички които почитат лунния календар, даже и прабългарите са имали подобен канендар