Last news in Fakti

25 Януари, 2012 13:56 853 0

БГ музиката трябва да има шанс в ефира

  • искрен пецов-
  • бг музика-
  • българската музика

Българската музика трябва да има шанс в ефира. Това заявява в ProИнтервю популярният певец Искрен Пецов, който тази седмица е гост на професионалната мрежа Probook.

За да стане това е необходимо много работа със законите, смята Пецов. По думите му в момента българите не познават съвременната ни музика. „Те слушат в най-добрия случай стари известни шлагери от Лили Иванова, Васил Найденов и др. А познават ли песните на младите или на средното поколение, което се бори през времето на тоталната чалга от 1997,1998 до сега,” посочи популярният певец.

Проблемът за пускането на песни и клипове е общ за всички български изпълнители /без поп фолка/, подчерта Пецов. Той подчерта, че „у нас, може би единствено от всички европейски страни няма политика за запазване на родната култура”.

У нас процентът на българската музика по медиите е под 1 %. Ние сме като просяци, молещи се за залък хляб, изразява се образно Искрен Пецов.
 

Всеки може да зададе своите въпроси към Искрен Пецов в Probook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА