Last news in Fakti

26 Март, 2018 17:16 4 167 4

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля (ВИДЕО)

  • самоук-
  • ракетен инженер-
  • майк хюз-
  • самоделна ракета-
  • земята е плоска-
  • теория-
  • успех-
  • изстрелване-
  • лудият майк-
  • парна ракета

Това е първият успех за 61-годишния американец, след поредица от грандиозни и зрелищни провали

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля (ВИДЕО) - 1
Снимки: Facebook

"Лудият" Майк Хюз, ексцентричен американец, който убедено и сляпо вярва в идеята, че Земята е плоска, най-накрая успя да полети със своята домашно сглобена парна ракета.

Всеки негов досегашен опит да докаже, че планетата ни е плоска като тепсия, завършваше със зрелищен провал, но тази събота (24 март) самоделната ракета на 61-годишният самоук ракетен инженер, полетя и се издигне в небето.

Реактивната машина издигна Хюз на височина от около 570 м.,над пустинята Мохаве, развивайки, по негови изчисления и наблюдения, максимална скорост от 560 км/ч., преди да активира системата за приземяване — парашут.

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля (ВИДЕО)

Докато летеше към земята Хюз бе принуден да отвори и резервния парашут, тъй като скоростта, с която започна да пада, бе твърде голяма. Носът на ракетата му се счупи на две места и калифорниецът се приземи с оглушителен трясък, което му причини мъчителни болки в гърба.

Този негов опит също бе излъчван на живо от Noize TV, които бяха готови да покажат и предишното излитане на калифорниеца, но вместо това документира 11-минутния жизнен цикъл на събитието, което завърши с нов шеметен провал, след като ракетата така и не помръдна от стартовата площадка.

Във видеото от тази събота, запечатало първи т.нар. успех на калифорнийския теоретик на конспирацията, се вижда как Хюз влиза в най-горния конус на своята ракета на фона на пустинен планински пейзаж.

Този път Хюз бе изработил рампа, от която летателната му машина да се изстреля към небето под вертикален ъгъл, което освен, че повишаваше шансовете за успех, му позволи да се върне обратно, приземявайки се на частна земя.

И така, в събота, самоделната парна ракета, сглобена в гаража на "Лудия" Майк от самия него, излетя успешно право нагоре в атмосферата, достигайки 572 метра височина над пустинята Мохаве, близо до Амбой, Калифорния.

Макар излитането да се увенча с успех, приземяването не мина толкова гладко и Хюз имаше "твърдо кацане, при което се откъсна конусът на носа", отбеляза той на страницата си във Facebook.

Въпреки болките в гърба Хюз сподели, че се чувства отлично.

"Дали се радвам, че го направих? Предполагам, че да. Ще почувствам всичко на сутринта. Няма да мога да стана от леглото, но поне ще се прибера у дома, ще вечерям и ще видя котките си тази вечер", каза 61-годишният самоук ракетен инженер, който работи като шофьор на лимузина.

Макар по-рано да твърдеше, че ракетата "иска да го убие по 10 различни начина", Хюз сподели, че е облекчен, че е завършил изстрелването:

„Омръзнаха ми хора, които ми казват, че съм се уплашил и съм се отказал от това да направя ракетата си. Всичко това ми омръзна, събрах смелост и излетях.“

За пръв път "Лудия" Майк привлече вниманието на света към себе си през 2017 г., когато обяви своя грандиозен план да се изстреля с ракета, конструирана от самия него в домашни условия. С това налудничаво действие той искаше да докаже, че Христофор Колумб греши и планетата ни има форма на тава, а не на сфера. Този опит обаче, си остана само на думи, защото властите му забраниха да лети, откривайки множество нарушения в плана на Хюз.

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля (ВИДЕО)

Неговият съвсем първи опит да полети в пределите на атмосферата, обаче датира още от 2014 г. Той също завърши със зрелищен провал, защото ракетата му се сгромоляса, но за щастие мъжът Хюз се отърва само с леки наранявания, заради които прекара няколко дни в болница.

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля (ВИДЕО)

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля (ВИДЕО)

По отношение на убеждението му, че Земята е плоска, този път "Лудият" Майк заяви:
„Дали вярвам, че формата на Земята прилича на фризби? Да, вярвам. 100% ли съм сигурен? Не. Затова искам да излетя в космоса и да го докажа“, казва той.я

Хюз иска да построи нещо, наречено "Рокоун" (Rockoon), или ракета, която да полети от борда на балон пълен с газ. След излитането си, летателният апарат ще се раздели на две, отвеждайки Хюз на 110 километра надморска височина. От тази височина Хюз иска д направи снимки, които според него ще бъдат неопровержимо доказателство, че планетата ни е съвсем плоска.

Но човек може да види кривината на Земята, само ако се издигне на надморска височина на около 10 700 м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кок е по-луд

    15 1 Отговор
    Човекът вярва, че земята е плоска, а тук кажи речи всдички вярват, че Боко НЕ е плосък и се опитват да го докажат вече три пъти ....разбивайки се с трясък и болки отзад !!!
  • 2 Паток

    9 3 Отговор
    Браво Майк, много се гордеем с теб! Всички са наясно, че , Земята е плоска.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хахах

    5 1 Отговор
    110 километра :D Вие го закарахте до Марс поправете се 11км :)