10 Април, 2018 05:44 5 486 2

7 козметични ползи от аспирина

  • аспирин-
  • козметика-
  • красота-
  • ползи-
  • съвети-
  • пърхут-
  • петна от пот-
  • ексфолиант-
  • акне-
  • мазоли

Това малко бяло хапче е по-ефективно от много продукти за красота

7 козметични ползи от аспирина - 1
Снимка: shutterstock

Най-обикновеният аспирин в много случаи успешно замества редица козметични продукти. Ето няколко начина, по които можете да го използвате, представени от Bright Side.

1. Действа като ексфолиант

Аспиринът е отличен ексфолиант, който отстранява мъртвите клетки от лицето. Освен това премахва излишното омазняване и намалява разширените пори. Просто го смесете с вода и оставете за няколко минути. Ако имате чувствителна кожа, нанасяйте внимателно, за да не я раздразните.

2. Помага при лечение на акне

Поради противовъзпалителните си свойства аспиринът успокоява акнето. Смачкайте 2 – 3 непокрити хапчета аспирин и ги смесете с лимонов сок. Нанесете сместа върху пъпката и оставете за две-три минути, преди да я измиете. Избягвайте да използвате тази паста преди излагане на слънце.

3. Намалява кожните петна

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставка, която се използва в производството на кремове за почистване и избелване на кожата. Смесете 7 непокрити хапчета аспирин с 3 супени лъжици кисело мляко и една супена лъжица мед. Нанесете върху почистено лице, и оставете маската за 15 минути. Така кожата ви ще остане блестяща и сияеща. Това осигурява лек пилинг ефект, намалява белезите и петната и предотвратява запушването на порите.

4. Предпазва от пърхут

Мийте косата си с 2 стрити хапчета аспирин, добавени към нормалното количество шампоан, което използвате.

5. Премахва мазолите от краката

Аспиринът помага за омекотяване на стъпалата и отстраняване на мъртвата кожа от тях. Стрийте 7 аспирина и добавете половин супена лъжица лимонов сок, за да получите паста. Нанесете сместа върху ходилата и покрийте с топла кърпа. Оставете за 10 минути и след това ексфолирайте твърдите места с пемза.

6. Премахнете петната от пот по дрехите

Аспиринът може да даде нов живот и на вашите дрехи. Нанесете хапче аспирин, разтворено в топла вода върху потните петна и оставете за една нощ. След това изперете дрехите както обикновено и се насладете на резултата.

7. Възстановява повредената коса

Разтворете 4-5 аспирина в чаша топла вода и нанесете на чиста коса. Оставете за 15 минути и изплакнете.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    3 5 Отговор
    Аспирина и Парацетамола нямат лечебни свойства, особено пък парацетамола е и доста вреден за черният дроб, по добре изхвърлете запасите

    Коментиран от #2

  • 2 Алена

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Моамар":

    Тук се отбелязва външната употреба!