Last news in Fakti

16 Април, 2018 00:30 13 188 14

4 големи пречки в сексуалния живот на мъжете

  • секс-
  • пречки-
  • мъже-
  • притеснения-
  • проблеми-
  • размер-
  • пенис

И мъжете имат своите притеснения в секса

4 големи пречки в сексуалния живот на мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Сексолози разбиват митовете, че мъжете са супернапористи в леглото! Британският сексолог Трейси Кокс например твърди, че всъщност по време на секс, доста мъже изпитват голямо безпокойство и несигурност, заради общоприетото схващане за тяхната доминираща роля в обществото. Представителите на силния пол често се чувстват притиснати да доминират и в спалнята, дори и да нямат сили за това. В опита си да отговорят на определени сексуални очаквания, все повече и повече мъже се провалят, според специалистката.

Друг пример: 59% от италианците, считани за най-сексуалните мъже в света, всъщност се чувстват много несигурни в интимните си отношения с жените. Това показват резултати от проучване, проведено от американска фармацевтична компания. Ако цифрите са верни, представете си само колко много други мъже по света преминават през подобни емоционални пречки, highviewart.com. Ето и четири от най-големите проблеми, които съпътстват мъжете в леглото, както и предложения за тяхното преодоляване:

1. Страхът от това, че няма да могат да продължат достатъчно дълго.

Този страх е породен от гледането на порно, където половият акт обикновено е доста продължителен и мъжете се опитват да подражават на секс маратонците от екрана. Средното времетраене на половия акт е 7 минути, се сочи в изследване, направено сред 10 000 двойки в Ню Мексико. Точно толкова време е нужно и на жените, за да достигнат до оргазъм, според американския специалист по репродуктивно здраве д-р Хари Фиш. Добре е това да се каже на мъжете, за да не се състезават, а да се забавляват.

2. Мъжете също имат проблеми относно голотата си.

Те, както и жените, се вълнуват от външния си вид и се чувстват неловко от "биреното" си коремче например. Така че следващият път, когато се притеснявате, че мъжът ви ще види някоя и друга тлъстинка, знайте, че и той се надява да не видите неговата. Истината, е че на него му пука повече, отколкото показва.

3. Мъжете се ужасяват от мисълта, че могат да разочароват партньорките си.

От страх да не се окажат лоши любовници, обикновено неглижират някои от най-често срещаните сексуални проблеми, като тревожност или еректилна дисфункция. И тъй като не искат да изглежда, че не знаят какво правят, мъжете най-често не търсят насоки от партньорката си.

Това води до незадоволителен секс и за двете страни, а и понякога до отвращение към него - зависи колко дълго се премълчава за проблема. Тук ключов момент е подкрепата. Ролята на жената е да инструктира, без да звучи назидателно, все едно преподава урок. Това, което е необходимо е и двамата да са отворени към отстраняването на проблема.

4. Мъжете се притесняват от размера на пениса си.

И, странно, но това не е толкова свързано с женското задоволяване, колкото с конкуренцията. Само за уточнение: средният размер на мъжкия полов орган е 14.2 см. А по-важното е, че жените обикновено не се интересуват от размера. Но въпреки това, тези мерки е добре да бъдат напомняни често на мъжете, защото най-вероятно последното нещо, което искате, е вашият любим да страда от сценична треска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барнабас

    47 5 Отговор
    Жените се интересуват от размера, някои не си признават!

    Коментиран от #4

  • 2 Кой си има комплекси да се правя

    34 2 Отговор
    Ни едно от тия не ме притеснява ,пълни глупости...единствено има проблем кога съм гладен или съм пребит от безсъние ...
  • 3 П.С.

    3 4 Отговор
    ОПРАВЯ
  • 4 no name no face no number

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Барнабас":

    .......... на банковата сметка другото няма значение

    Коментиран от #7

  • 5 Буайте ножки за издръжливост

    14 4 Отговор
    Повръща ми се от сех ,мойта не слиза по час от мен ми и не ми дава да свършвам :)
  • 6 Гладен мечок хоро не играе

    27 3 Отговор
    Алооо женорята ,за да ви дъним трябва да ядем !!!

    Коментиран от #10

  • 7 Барнабас

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    И това също
  • 8 А жените се притесняват:

    19 3 Отговор
    Колко им е широка и мъжът дали ще усети нещо!!

    Коментиран от #12

  • 9 Баба

    19 2 Отговор
    На мъжа да му е пълен стомаха и празни макарите всеки ден...това е рецептата
  • 10 Диди

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гладен мечок хоро не играе":

    Да да,трябвало да ядете?И като сте се наяли,не може да стигнете до леглото,а камо ли да си ,,го,, вдигвете.
  • 11 Morgoth

    5 4 Отговор
    Проблем имат грозните мъже и то само когато грозотата им се съчетае със срамежливост или бедност.
  • 12 233

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "А жените се притесняват:":

    ще се притеснява, като знае какво е поемала и като нищо не усеща нормално ... кофата като се разхлопа почват едни номера, стискане на крака ...
  • 13 гост

    9 0 Отговор
    Като не ти става за какъв секс да се притесняваш? Тя жената да те командори цял ден, пък после да иска и секс и да не е доволна, ако се получи добре и пак си виновен ти. После как да търгнеш да я предразполагаш, като в главата ти е чувството за вина и неуспех? Не става така, но жените си мислят, че като ти се нацупят или накарат в теб ще избухне романс и желание за близост. А тези неща са много по-важни за един хубав секс отколкото размер, времетраене, физика и др.
  • 14 deadman1488

    1 0 Отговор
    ВЕРНИ ДУМИ ВЕ ЗА НЯКОИ СЪЩЕСТВА