Last news in Fakti

5 Май, 2018 00:30 159 075 22

Секс по време на цикъл - плюсове и минуси

  • секс-
  • цикъл-
  • менструация-
  • плюсове-
  • минуси-
  • презерватив
Секс по време на цикъл - плюсове и минуси - 1
Снимка: Shutterstock

Около 30% от жените преживяват най-удовлетворяващите си оргазми по време на цикъл. Има ли обаче риск за здравето и какво трябва да знаем, ако правим секс по време на менструация.

Забраната за интимни ласки по време на месечния цикъл на жената съществува в много култури. От гледна точка на съвременната медицина обаче, сексът по време на менструация не е противопоказен. Най-често ограниченията се налагат, защото през този период спада самочувствието на жената (и оттам тя не изпитва желание за интимности), а и някои мъже не се чувстват комфортно при наличието на кръвотечение. Ако обаче не се притеснявате да опитате, ето някои съвети как да се наслаждавате без неприятни последствия.

Техника на безопасността

Докторите не забраняват интимната близост през месечния цикъл, но напомнят, че през този период нараства рискът от инфекция, затова е необходимо да се спазват стриктно хигиенните норми.

Вземете си душ преди и след секс. Убедете се, че същото е направил и партньорът ви. Желателно е да използвате специализирани средства за интимна хигиена.
Презервативът е необходим, дори ако ползвате други средства за контрацепция, пише rozali.com. Не забравяйте, че много от инфекциите, предавани по полов път, протичат безсимптомно при мъжете, а лигавицата на жените е особено уязвима към зарази по време на цикъл.

Петната от кръв

Появата им може да предотвратите, като използвате кърпа (най-добре в тъмни цветове) или еднократни протектори за матрак. За всеки случай, дръжте пакет с мокри кърпи близо до леглото.
Най-добрата поза, според лекарите, това е мисионерската, и то без дълбоко проникване. Според последователите на тантричния секс – менструалната кръв е женска енергия, която задължително трябва да излезе извън. Ето защо е по-подходящо дамата да е отгоре.

Особени практики

Оралният секс по време на цикъл е абсолютно допустим и безопасен, макар че малцина мъже се осмеляват. Що се отнася до аналния секс – по-добре го забравете по време на менструация – именно тогава е доста завишен рискът да получите сериозна инфекция, ако попаднат бактерии от чревната ви флора във влагалището ви. Ако все пак, решите да практикувате този вид секс по време на цикъл, бъдете особено стриктни с мерките за безопасност и хигиена.

Срещу мастурбацията по време на цикъл специалистите не възразяват, единственият им съвет е, ако го правите с вибратор, да слагате презерватив.

Докторите съветват жените, които имат някаква инфекция или заболяване на половата система или на пикочните пътища да не практикуват секс по време на менструация, за да не задълбочат здравословните си проблеми.

„ЗА“ и „ПРОТИВ“

ЗА:

1. Приемайки да правите секс по време на месечното си неразположение, вие демонстрирате доверието си в партньора.

2. Докато трае цикълът ви, можете да изпитате много по-силни и удовлетворяващи оргазми, отколкото през другите дни от месеца.

3. Ще имате предостатъчно естествено овлажняване на влагалището.

4. Много жени твърдят, че като правят секс по време на цикъл, намаляват болезнените спазми в долната част на корема, характерни за месечното неразположение. Факт е, че контракциите на матката помагат за снемане на мускулното напрежение.

ПРОТИВ:

1. По време на цикъл жените са особено раними и чувствителни, а недоброто състояние на кожата им и отоците, свързани с менструацията, допринасят за понижаване на самочувствието им.

2. Честите смени на настроението и повишената раздразнителност на жените в цикъл не са особено предразполагащи към интимни преживявания. Напрежението може да бъде изтълкувано погрешно от партньора ви, а и вие едва ли ще сте в състояние да отреагирате спокойно.

3. По време на менструация им висок риск от инфекции, защото спада, както общият, така и местният имунитет. Даже и някои от нормално населяващите лигавицата ни бактерии могат през този период да започнат бурно да се размножават и да доведат до хронични възпаления.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    34 16 Отговор
  • 2 Оху Боху

    31 40 Отговор
    Никога не правете това, както и не яжте първия плод от дърво, ако искате да живеете добре.Другите заповеди ги знаете, предполагам. Имайте страх от Бога, тази е най- важната.

    Коментиран от #11, #12

  • 3 Ерген

    46 17 Отговор
    Вени, започва да ми дотяга от теб .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 qqqqqq

    25 14 Отговор
    Това е отвратително.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДЗП

    11 4 Отговор
    Да заколим прасето (-:
  • 9 Остър х.й

    46 8 Отговор
    Еден пинян правил сех с мензислийка и на сутринта като си видял инструмента си казал лелеее....!!! Аз съм я заклал, след това се видял на огледалото, даже съм я и изял УЖАСССС !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Валя

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Оху Боху":

    Точно така,да живее страха и подтисничеството....

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тошо

    8 4 Отговор
    Рядко правим секс в цикъл, но ако се случи, правим анален. Жена ми така иска. Аз не я натискам.
  • 17 Ивака бейбе

    4 13 Отговор
    Пълни олигофрени!! 😡 Няма нищо вярно в тази информация, питайте приятелката ми. Ей сега ще и дам да напише и тя коментар да видите кви сте прости. Заради такива кат вас няма бъдеще тая държава, ай лека вечер
  • 18 Ани

    9 3 Отговор
    С моя приятел го правим отзад, когато съм в цикъл. Какво толкова! Не съм фенка на .... но ми харесва.

    Коментиран от #19

  • 19 Стефан

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ани":

    Ако не му даваш, ще намери друга. Цяла седмица или до колкото трае мензиса е кофти да се самозадоволява. Мъжът има нужда от SEX. Една поговорка гласи:
    "Еб*ш, не еб*ш на х*я времето му минава"!
  • 20 Етятяхях

    3 3 Отговор
    Секс секо секи сека соку рат
  • 21 Севи

    5 0 Отговор
    Нова съм в тези неща 😂 направих го за първи път в ЦИКЪЛ и се чувствам доста добре това е че доста кръв има след това аз предпочитах да съм легнала а не одгоре върху него 😅 и НЯМАМ никакви проблеми
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.