Last news in Fakti

7 Май, 2018 00:30 8 586 18

Защо мъжете предпочитат по-глупави жени

  • мъже-
  • жени-
  • глупави-
  • умни-
  • предпочитат
Защо мъжете предпочитат по-глупави жени - 1
Снимка: Shutterstock

Доста голяма част от романтичните книги и филми разказват историята за умна и успешна жена, която побеждава красивата, но не особено умна съперница. В края на краищата оставаме с впечатлението, че интелектът е най-доброто оръжие, с което да се привличат мъжете.

Науката обаче е на друго мнение. Според данните на ново проучване много умни жени остават сами и то не защото така са избрали, а защото мъжете предпочитат по-малко интелигентните дами, пише tialoto.bg. Изследването, в което са участвали 121 британци, установило, че жените с висок интелект се считат за „проблематични“ в хетеросексуалните връзки. Разбира се, същата черта при мъжете се оказва доста желана.

„Успелите мъже излизат с не толкова успели жени, не защото искат глупави жени, а по-скоро защото искат някого, който да подрежда живота си така, че той да бъде съвместим с техните приоритети“, казва финансовият репортер Джон Картър.
Като цяло, мъжете не искат жена, която да използва интелекта си за важна работа. Предпочитат да са с такава, която желае да бъде на „задната седалка“ и да се съобразява с тях.

Какво трябва да направят умните, самотни дами, ако не искат да останат сами? Да се насочат към мъж, който е по-малко образован от тях. Това не е много романтично, но е съвет, който дават амбициозни жени като Линда Хършман, автор на Get To Work.

Макар и да звучи странно, оказва се, че дамите приемат този съвет. Според експертите 21% от омъжените жени имат съпруг, който е по-малко образован от тях.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    32 5 Отговор
    Никой не иска ,,Сократ + Фройд" за жена още повече не иска и ,,Нейшънл географик" !
  • 2 Кибик

    33 7 Отговор
    По елементарните жени се е... по хубаво.
  • 3 Иванов

    43 2 Отговор
    Гледайте да ви обича истински, другото са маловажни неща. Ако ви обича, ще сте добре. Ако вие я обичате, тя ще е добре. Разбира се, взаимните чувства са за предпочитане, но това се среща при едно на хиляда, затова търсете първия вариант. А как ще разберете дали ви обича истински? Вкарайте се в безнадеждна ситуация и веднага ще го разберете- повечето от тях ще ви бият дуспата на момента и ще се прехвърлят при някой друг.
  • 4 deadman1488

    7 2 Отговор
    а бре само да не е глупедрърско блонде всичко е идеал петроff
  • 5 гощо

    25 5 Отговор
    Ние не предпочитаме глупави жени! Просто няма умни,или поне не е известно на науката да има такива?!?!

    Коментиран от #6

  • 6 ГосТ

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "гощо":

    Кюри,Маклинтък и Карпентие. Те т'ва са известните на науката. И трите са били красиви,Карпентие все още. Зависи к'ви са ви критериите, ако очаквате напомпани със силикон надуваеми кукли,не са такива. А на авторката ще кажа, по внимателно да борави с думата наука,т'ва не е като салама.
    Не знам до колко може да се каже, че са успели у живото обаче, по скоро не са според критериите на "умните и успелите" у живото
  • 7 Morgoth

    9 2 Отговор
    Романтичните книги са писани за жени и представят реалността такава, каквато биха искали да я видят жените, които четат такива книги. Като се има предвид, че глупавите изобщо не четат, ето и причината в тези книги умната жена да се оказва победител. Така да се каже, четкаме се на читателите.
    Мъжете харесваме жени, които са на нашето интелектуално ниво - все пак с тази жена ще прекараме живота си и е добре да има за какво да си говорим. Но го има и другото - богат мъж да си вземе кукла, с празна глава и големи цици. И като се има предвид, че при жените интелекта е малко по-равномерно разпределен (т.е. най-умните и най-глупавите са все мъже) няма как на доста жени да не се наложи да си вземат мъж по-прост от тях и в това няма нищо лошо и нищо странно. Проблема идва когато не успееш да си избереш от това което "пазара предлага" - мъж който си чака красавицата и жена която си чака принца обикновно си остават сами.
  • 8 зомби килър

    8 7 Отговор
    Умна жена е оксиморон, това за какво са жените ,вижте лекциите на професор Ал Бънди.
  • 9 гост

    20 1 Отговор
    При интелигентните жени голям минус е играта на власт и налагане на мнение от страна на жената.
    Голям плюс е обаче факта, че интелигентната жена може да разбере същността на даден проблем, докато другите се запъват като магаре на мост и не приемат каквото и да е рационално обяснение или решение.
    Факт, че интелигентните са и самостоятелни жени, които се възприемат самостоятелно и при проблем във връзката много по-лесно биха си стегнали багажа, защото могат да се оправят сами. Затова и остават сами. Например голяма част от лекарките са сами, докато медицинските сестри са в брак. Същото е и при учителките, които често остават сами, докато лелките, помощен персонал, имат мъже. Осъзнатост, вяра във възможностите и отказ за подчиние. Което пък се отразява и на секса, интелигентна жена няма да прави каквото искаш.
  • 10 Ben

    0 0 Отговор
    Че то други има ли? Я проверете ако има, да не е некой траверс...?
  • 11 Мустафа

    1 0 Отговор
    Момчета по отношение на умна или будалче жена, няма пълно щастие...от опит !
    "Красива и вярна жена пък е изключително рядко явление като добър превод на дадено литературно произведение. Ако преводът е верен той обикновено е не красив, ако пък е красив той е неверен"
  • 12 Алфа Ромео

    4 0 Отговор
    Тия с високия интелект само си мислят за много умни, обичат да се правят на мъже, но забравят че за една жена най-важното нещо е да е жена, да може да извади душата на мъжа с памук.
  • 13 Баш Майсторът

    2 0 Отговор
    Глупава,умна и тя душа носи,как да и откажа,сърце не ми дава.
  • 14 ЗайоБайо

    1 0 Отговор
    Защо мъжете предпочитат хубава жена пред умна?
    Ами да гледаш е по-лесно, отколкото да мислиш
  • 15 Г.З.

    2 0 Отговор
    Красива и умна няма.Има красива и хитра,
  • 16 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    АЗ НЕ ВЯРВАМ ЧЕ МЪЖЕТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ГЛУПАВИ ЖЕНИ
  • 17 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    Умна жена ??/?? Мъжете предпочитат красивите жени. Няма умни жени, - има глупави мъже.
  • 18 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    1 1 Отговор
    Венче, колко ти е IQ-то? Ако е е под 68 ще ти искам ръката. Ако ли пък не си гледай работата.