Last news in Fakti

8 Май, 2018 18:48 3 309 2

Безпощадният Ал Капоне е имал и нежна страна

  • ал капоне-
  • мафиот-
  • любовна песен-
  • балада-
  • мадона мия. затвор-
  • музика-
  • почитател

В затвора "Алкатраз" топ мафиотът написал любовна балада

Безпощадният Ал Капоне е имал и нежна страна - 1
Снимка Архив АР/БТА

Някои го смятат за истински Робин Худ, други го описват като враг номер едно на Америка, което е още едно доказателство за противоречивия характер и личност на Ал Капоне. Наскоро бе разкрито и че безмилостният гангстер имал и нежна страна. Той бил автор на една от най-известните любовни балади.

Ал Капоне винаги ще остане в съзнанието ни като елегантен мъж със стил, който обожавал музиката. Това била една от най-големите му слабости. Мафиотът обичал да ходи на опера, бил голям почитател и на джаза и дори свирел на банджо.

В биографията му присъства случай от 1926 г., когато отвлича пианиста Фетс Уолър с опрян в главата пистолет и го кара да свири без почивка на тридневното парти по случай рождения му ден.

Именно на тази своя страст музиката, след затварянето му в непристъпната крепост Алкатраз. Той имал достатъчно време, за да се отдаде на хобито си. Всяка неделя свирел и пеел на затворниците, а дългите разговори с пастора за живота, свободата и любовта го вдъхновили да напише любовна песен. Около Коледа Ал Капоне напълно бил завършил песента Мадона Мия и подарил нотите и текста на отец Винсънт Кейси.

Мадона Мия, ти си цвят от рози. Ти си чарът, който струи от песента ми. Мадона Мия, твоята истинска любов ме направлява. Не позволявай на нищо да ме подведе по лошия път. Има само една луна над нас, едно златно слънце. Има само една жена, която обичам. Това си ти, написал гангстерът, показвайки страст и нежност, на каквато хората не вярвали, че е способен.

Песента оцелява през годините и през 2009 г. е записана от членове на фен клуба на Капоне. Листът, върху който Капоне пише текста, е продаден за 65 000 долара.

Безпощадният Ал Капоне е имал и нежна страна
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ифаа

    13 0 Отговор
    Просто човека си е запълвал свободното време!
  • 2 Пандизчия

    15 0 Отговор
    Нашите " нежни поети ", защо още са на свобода?