Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 12:44 2 052 0

Иран отряза Барби и Симпсъните

  • иран-
  • барби-
  • семейство симпсън

Героите от хитовата американска анимация „Семейство Симпсън“ (The Simpsons) вредят на иранската младеж и нейния морал. Така властите в страната обясниха решението си да забранят куклите на Барт и Хомър Симпсън. Семейството ще се присъедини към куклата Барби в черния списък на нов закон по отношение на западните играчки, пише в. „Гардиън“.

Аргументът е, че някои епизоди на американската поредица са забранени в Европа и Америка. Барби пък е прекалено разголена, което не отговаря на порядките на религията жените да покриват телата и главите си с дрехи. В Иран има специална агенция, която съблюдава с какво си играят иранските децата.

Междувременно западните държави обмислят санкции срещу страната, провокирани от спорната й ядрена програма. В това число влизат и търговски стоки, като детските играчки.

Иран от своя страна е твърдо решен да се бори със „западната интоксикация“, олицетворена и от въпросните кукли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА