Last news in Fakti

21 Юни, 2018 18:37 24 756 30

Истински разкази от хора видели Ада по време на клинична смърт

  • смърт-
  • ад-
  • клинична смърт-
  • завърнали се-
  • грешници-
  • истории

Дали Данте е прав и на портите на Ада наистина пише „Надежда всяка тука оставете”?

Истински разкази от хора видели Ада по време на клинична смърт - 1
Снимка: shutterstock

На някои хора, изпитали преживявания, близки до смъртта, не им се усмихва щастието да видят Рая.

За разлика от златните врати, които ще се отворят пред праведните, за да влязат в Рая, вратите на Ада са обвити в атмосфера на ужас и зло.

Хората, които са изпитвали подобно чувство на крачка от смъртта, разказват, че колкото повече се доближаваш до тях, толкова по-горещо става, сякаш кожата ти гори. След отварянето им безпомощните и лишени от всяка надежда души се оказват под земята и са подложени на нескончаеми мъки.

Ето няколко истории на хора, които твърдят, че са се завърнали от смъртта и така са избавили душата си от вечни мъки в пъкъла.

Истински разкази от хора видели Ада по време на клинична смърт

СТРАХОВИТАТА ЯМА

През 1992 г. 28-годишният Матю Ботсфорд е прострелян в главата край ресторант в Атланта и губи съзнание. Лекарите в болницата го поставят в изкуствена кома, която продължава 27 дни.

Страшните сцени, които вижда младежът в кома, вероятно са причина за връщането му от онзи свят.

По време на около смъртния си опит Матю се вижда със завързани ръце и крака, висящ над огромна яма, в която има нещо като магма. В нея ясно вижда гърчещи се човешки фигури. Струва му се, че чува виковете на изтезаваните, но самият той не вижда никого. От време на време бесове и зли същества го „навестяват”. Те късат месо от тялото му и ги ядат. Месото отново пораства и демоните отново идват да го разкъсват. И това изтезание продължава безкрайно.

За щастие от стената се появява гигантска ръка, която му помага да се освободи и го извежда от мястото на вечните страдания. Преди мъжът да се събуди от комата, той чува думите „Твоят час все още не е настъпил”.

ПОКАНА ЗА ЧИСТИЛИЩЕТО

Някога пастор Хауърд Сторм от САЩ е убеден атеист. Но комата, предизвикана от перфорация на язва на стомаха, променя възгледите му за живота. Хауърд се събужда в болницата и иска да зададе въпрос, но открива, че хората в стаята не го чуват. Той разбира, че е умрял и се е превърнал в дух.

Свещеникът си спомня, че е видял голяма група хора до вратата, които го викат да се присъедини към тях. Недоумяващ, той не знае какво да прави, затова решава да ги следва. Озовава се в друг свят, обвит с гъста мъгла. Останалите го подканват да върви по-бързо.

Хауърд се оглежда назад и постепенно изгубва от погледа си отделението в болницата. Колкото по-надалече отиват, толкова повече мъглата се сгъстява и го обхваща зловещо усещане. Тези, които вървят заедно с него, скоро придобиват зъл облик и започват да го бутат по коридора. Стават свирепи и го хапят и късат плътта му.

Хауърд се съпротивлява на злите същества. Изведнъж чува глас в главата си, който му заповядва да направи нещо, което той никога не е правил в живота си — да се помоли. Закоравелият атеист започва да крещи „Отче наш”. Виковете му сякаш предизвикват божествена намеса и накрая Хауърд се озовава лежащ в болничното легло, а тялото му е невредимо.

ПО-СТРАШНО ОТ ВОЙНА

Историята на Джордж Ричи е един от най-ранните известни „около смъртни опити на пътешествия към Ада”.

През 1978 г. Ричи публикува книгата си „Завръщане от утре”, базирана на собствените му преживявания.

По време на Втората световна война заради пневмония той е изпратен от фронтовата линия във военна болница във Вирджиния, където впоследствие е обявен за мъртъв. Морският пехотинец си спомня, че душата напуска тялото му и се рее из града. Той среща странна форма на живот, която го води в друго пространство.

Също като в „Божествена комедия” на Данте, това тайнствено същество му показва различни места, където се намират хора и души. Джордж пише: „По-страшно от ухапванията и ударите беше това, че много хора с възторг изтезаваха други хора. Деформация, за каквато не бях и помислял, беше настъпила навсякъде”. Впоследствие морският пехотинец става психиатър и публикува няколко книги за феномена „около смъртен опит”, който по-късно стават важен материал за изследователите.

Немският художник от XV век Ханс Мемлинг живо изобразява подобни сцени в картината си „Страшният съд”. В нея той предава онова чувство на ужас, което изпитват хората по време на около смъртното преживяване.

КАТО НА КИНО

През 1991 г. Енджи Фенимор прави опит да се самоубие. Макар че не успява, тя усеща вкуса на смъртта.

Първото, което помни Енджи след загубата на съзнание, е обзорът на целия живот, който минава като на кинолента. След като „обзорът” свършва, тя потъва в безконечна тъмнина и се чувства много самотна. А след това чува глас: „Ние сме самоубийци”.

Енджи разбира, че тези думи прозвучават в главата й. След това се озовава в полето, където бродят изгубените души. Но Енджи забелязва, че страданията са изчерпали духа на всекиго и всички се игнорират помежду си.

След като се запознаете с тези истории за преживявания на ръба на смъртта, бихте ли повярвали в Ада и Рая?


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    30 25 Отговор
    Страшни глупости сте преписали :)))
  • 2 ееь

    22 29 Отговор
    Е така съм се смял на тези глупости, които само човек със специфични отклонения може да напише.
  • 3 гост

    23 21 Отговор
    само като видя автора и няма смисъл да чета :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Голям прос

    10 5 Отговор
    Тъпотии! А защо всичко не е едно и също. Всеки се правил на интересен и говорят различни неща
  • 7 гост

    26 11 Отговор
    Че то Рая и Адът си съществуват това си го знаеме отдавна , само че го формулирайте кратичко с прости думи като : Адът си е България , Раят си е народното ни събрание и депутатите нашите божии ангели . Те тва е ....
  • 8 Мислещ и вярващ

    33 4 Отговор
    Мисля, че има за какво да се замислим! Определено носим голяма отговорност за делата и думите си!!!
  • 9 Ощърбий

    14 5 Отговор
    Туй автора си го е съчинявал след концерт на Мерелин Менсън.
    1. Га се умре се отива не директно у ада а при Свети Петра!!!
    2. Свети Петър отваря дебелата книга и отсъжда, кой е за ада кой за рая.
    3 И най накрая ако сте за рая ви отваря портите райски и айде вътре.
    4. Ако не нанадолу по пътиката и у казана.

    Туй е реалноста а не глупостите големи дет сте ги писували!

    Коментиран от #10

  • 10 неверник

    22 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ощърбий":

    Не са написали глупости. Ето, аз жовея в ада цели 28 годкни. Другарите ни лъготиха в светлото бъдеще, а то не дойде. После ни лъга СДСто лъгаха крадоха и пак ад. После същото и БесепеДепесето пак ад. После ни омотаха Ендесеерто и вервайте ми лапаха и пак ад. После ни шъготиха и крадоха герберите к другите и пак ад? И какво излиза? - че и без ьа ходя при свети Пдтър шак съм в ада... Тогава защо да изпадам в кома като и така съм с ада?

    Коментиран от #17

  • 11 Валя

    12 16 Отговор
    На тия работи могат да повярват само хора със слаба психика и дълбоки страхове
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 с М се пише

    4 1 Отговор
    Mors principium est !
  • 14 Emperor !

    7 5 Отговор
    Слишайте BLACK и DEATH METAL и няма от какво да се страхувате !
  • 15 Позитивно мислене

    6 4 Отговор
    Един сериен убиец ,осъден на смърт беше казал :
    -Единствената мисъл която ме успокоява е че рано или късно всички ще умрете най вероятно в страх и с болка !
  • 16 соросоидни кърлежи

    4 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че много хора с възторг изтезаваха други хора.. Това ми прилича на Ислямска държава, те са садисти и изпитват голямо задоволство да режат глави. Адът е там,където има ислям.Затова хора бягат от техния аллах, защото и той знае, каква стока неговите правоверни последователи-пълна трагедия.
  • 17 Ефрейтора

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "неверник":

    Най - точния и изчерпателен коментар. Браво колега !!!!
  • 18 Кръст

    2 2 Отговор
    Този “ад” е продукт на все още работещия мозък. Като вземете спомените на някой истински труп с мъртъв мозък пак заповядайте!
  • 19 Ина

    2 2 Отговор
    Абсолютни глупости. Нечии измислици и простотии.
  • 20 гост 111

    9 2 Отговор
    Има,има Ад и Рай!!! Всеки ще усети в часа на смъртта накъде....по земните си заслуги.Бог знае мислите ни,думите ни,делата ни,само милост човешка ако имаме,и Бог ще има към нас!Това от първия закон на любовта Господня!
    Тежко на алчните сребролюбци,милост ли е,ако караш другите да мизарстват,милост ли е да се караме,избиваме,милост ли е да се самозабравяме в ухолство,а да гладуват о теб.....,Боже,колко си справедлив,блажани са вярващите,защото ще се се спасят!
  • 21 Гала

    2 2 Отговор
    Нещо не можаш да разбера как Хауърд Сторм от САЩ хем е пастор, хем е убеден атеист!!?? Или може би имате предвид, че първо някога е бил убеден атеист, а след това е станал пастор?
  • 22 Morgoth

    2 1 Отговор
    Един сън протича в рамките на няколко секунди, а усещането за време е различно. Достатъчно е точно преди събуждане да сънуваш нещо и когато се събудиш да си мислиш, че си сънувал много дълго време.
    От толкова много хора изпадали в клинична смърт единици казват за рай или ад, това спокойно може да са сънища във фазата преди събуждане, когато вече не си реално в клинична смърт.
  • 23 Пухчо Цистерната

    2 0 Отговор
    Всички ще горим в Ада, а дебелите ще цвърчиме, разбираш ли...
  • 24 Хари

    8 0 Отговор
    Ада е тук на земята. А колкото до Рая, дано има такъв, че и ние да се порадваме на нещо..
  • 25 Бай ТАнас на кюшето

    0 0 Отговор
    В Случаите, описани в статията няма нито един, който да съответства с клиничната смърт. При клинична смърт спира сърцето, респективно мозък, а оттук и дишане. Аз преживях такова и повярвайте нищо. Хората от статията са били преспани и най-вероятно са сънували.
  • 26 Янко

    8 0 Отговор
    аз съм преживял необясними неща(нямам намерение да ги споделям тук) ,но съм трезво мислещт човек и винаги съм се опитвал да намеря логично обяснение за тях ....след това стигнах до извода ,че дупе да им е яко на неверниците....хора,ходете на църква и се молете от душата си,вярвайте истински ,защото ще останете дълбоко изненадани след смъта си!!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Асо

    3 0 Отговор
    Не знам дали тези разкази са истина, но мога да разкажа какво аз знам и дано помогне на някой който е решил да се самоубива, ляля ми се е хвърлила бременна под влака още преди аз да се родя на 18годишна възраст, в продължение на 15г след това чувах как ходеше в двора когато идвах да нощувам тук на село , ходеше бавно и си влачеше краката, всяка вечер, никога няма да го забравя докато съм жив, вече не я чувам от дълго време дано е намерила покой, така че хора мислете какво правите до като сте живи и как живеете.

    Коментиран от #29

  • 29 55654

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Асо":

    Таралежа вурви така че много прилича на човешки стъпки. Особенно вечер в тъмното може да ти изкара акъла. Дори когато си с АК47

    Коментиран от #30

  • 30 Ефрейтор

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "55654":

    Потвърждавам. В казармата така съм се шашкал на пост