17 Февруари, 2012 16:42 1 308 0

Спешната помощ: Не сме взимали бонуси

  • спешна помощ-
  • бонуси-
  • стефан константинов

Това са допълнителни възнаграждения от икономии на фонд работна заплата

От името на всички работещи в Спешна медицинска помощ сме възмутени, че изплатените на част от Центровете за смешна медицинска помощ (ЦСМП) допълнителни възнаграждения от икономии на фонд работна заплата се свързват с 10 млн лв. отделени от НЗОК и се наричат бонуси.

Това се казва в изявление на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ във връзка с изявлението на министър Стефан Константинов, че 5 млн. лв. са раздадени и за бонуси на Спешна помощ

От всички 28 ЦСМП в страната, само на 16 ЦСМП са изплатени в различен размер икономии от фонд работна заплата. 12 ЦСМП не са успели да реализират икономии и в края на 2011 г. получиха само месечните си заплати, се казва в съобщението.

Парите, получени от икономии на фонд работна заплата, са заработени от нас с цената на много безсъние и стрес, и Министерството на здравеопазването „благосклонно” разреши в края на годината да ни бъдат изплатени според реализираните икономии по ЦСМП.

А изплатените икономии са както следва:

- до 20 лв. на работещ в 2 ЦСМП,

- средно до 50 лв. на работещ са получени  в  2 ЦСМП,

- средно до 100 лв. на работещ са раздадени  в  4 ЦСМП,

- средно между 100 лв и едно месечно възнаграждение са взели в 6 ЦСМП.

Тези допълнителни суми се отнасят за цялата 2011 г. и са икономисани от заплатите на незаетите работни места.

Тези пари са кървави, защото са изработени от нас чрез свръхнатоварването ни, когато сме работили с по-малко екипи, но сме изпълнявали всички подадени ни повиквания. Тези пари са заработени и от медицински фелдшери и медицински сестри, които са поемали отговорностите на лекари поради незаети лекарски бройки. Не приемаме тези пари да се наричат бонуси и да се свързват с 10 млн от здравните осигуровки на пациентите, се подчертава в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА