Last news in Fakti

10 Юли, 2018 12:53 34 337 36

Чалга звезда попиля Сашо Кадиев и Мария Илиева (СНИМКА)

  • скандал-
  • шоубизнес-
  • чалга звезда-
  • долк дива-
  • фолк певива-
  • сашо кадиев-
  • мария илиева-
  • ани хоанг

Страшен скандал в родния шоубизнес

Чалга звезда попиля Сашо Кадиев и Мария Илиева (СНИМКА) - 1
Снимки Facebook

Страхотен скандал се вихри в родния шоубизнес. Страстите разпали поп фолк звездата Ани Хоанг с гневен пост във "Фейсбук".

В дълго обръщение в социалната мрежа гаджето на продуцента Люси Иларионов атакува остро изказвания в ефир на водещия на "Преди обед" Сашо Кадиев, както и на певицата Мария Илиева.

По думите й двамата "плюят" по поп фолк жанра, а изпълнителите на този тип музика са "любимата "дъвка" на журналисти, и не само".

Миньончето с азиатски корени призовава да се внимава с етикетите и епитетите, които се лепват към поп фолк гилдията. Изказването на Ани Хоанг в профила й във "Фейсбук" публикуваме без редакторска намеса:

Чалга звезда попиля Сашо Кадиев и Мария Илиева (СНИМКА)

„Чалгата опростачи целия народ!”
„Тази музика трябва да се забрани със закон!”
„Чалгата е виновна за всички злини в България”
Миналата седмица за пореден път чух подобни твърдения, изречени в национален ефир. Ние, поп-фолк изпълнителите, сме любимата „дъвка” на много журналисти, и не само. Когато ги мързи да мислят, все ние сме им в устата.
Точно защото го мързи да мисли, преди няколко дни г-н Сашо Кадиев „нахрани” нашата музика и хората, които я слушат. Според него, младите не ходят на театър, защото пушат цигари и слушат чалга. Г-н Кадиев, на майка ти какво и пречи да ходи на театър и да слуша чалга? Нищо! Дори се е снимала и в наши клипове. Спомняте ли си "Едно МИ"?
И не само тя. Христо Мутафчиев, Димитър Рачков, Ники Илиев, Асен Блатечки, Латинка Петрова, Евгени Будинов, Антоний Аргиров, Весо Ранков, скоро ще видим и една актриса, която всички обожаваме. Да не изброявам колко актьори са били водещи на наши събития. И какво излиза? Мислещите актьори са благосклонни към нашата музика....Или са меркантилни.... Би било жалко да е второто. Защото, ако е така, какво право имате Вие, г-н Кадиев, да давате морални оценки?
Какво право имате Вие, г-жо Мария Илиева, и вашата компания от „Черешката на тортата” да плюете срещу нашата музика, че имала лоши послания и подстрекавала хората към престъпления? Вие, г-жо Илиева, за метафора и алегория чувала ли сте? Явно не, щом не можете да ги откриете във фразата „Бясно карай на червено”. Но по тази логика, би трябвало и Васил Найденов със своята песен „Със сто километра в час” да дава лош пример. Само, че той не се коментира, защото е от „вашите”. Като сте толкова морална и държите на посланията в песните, какво послание изпращате с дуета „Видимо доволни”? „Как са мяташ и как са бараш” ли?
Във всеки жанр музика има хора, чието „творчество” е като капка катран в меда. Но редно ли е всички да се слагат под общ знаменател? Редно ли е в национален ефир да говорят хора, които насаждат омраза, само защото имат претенцията, че са елит и знаят по-добре от другите кое има стойност и кое няма? Слушам всякаква музика. Имам любими български песни и изпълнители от различни жанрове. Но ако погледнем глобално на това, което се случва с българската музика в последните десетилетия, поп-фолк изпълнителите имат най-голям принос в съхраняването и предаването на традициите. Те са тези, които дадоха нов живот на много народни песни, възродиха любовта към тези песни, пренесоха ги през времето и показаха красотата им на новите поколения.
Да, знам, че звучи патетично, но е истина. А тази истина е прекалено важна и сериозна причина да уважавате тези изпълнители, или — ако ви е толкова трудно да преглътнете собственото си его — поне да внимавате с етикетите и епитетите, които поставяте.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕНЗИНДЖИЯ

    82 53 Отговор
    Комунизма е Виновен за бедите на Българския Народ !

    Коментиран от #11

  • 2 стъпих си на ушите

    114 19 Отговор
    Чалгата умира и чалгарите стават злобни ! И да т.н. и цитирани актьори го правят за пари за съжаление, но това е положението! Такова беше търсенето, такова и предлагането ! Но има и интересни явления последното парче на ГериНиколчето е абсолютна 101% чалга ! Ха де ?
  • 3 Дядо

    128 19 Отговор
    Каквото и да ми приказват няма да си променя мнението! Чалгата опростачва и най - ограничените хора, които познавам слушат само чалга. Може и да иам някоя хубава балада от чалга изпълнител, но на фона на всички други тя се губи. Чалгата е музика еднодневка - никой няма да си спомня песните им след време. От друга страна рокът е вечен - песни на Елвис, на Рейнбоу, Йигълс и др. са на повече от 40-50 години и ги знаят по целия свят.

    Коментиран от #14, #27

  • 4 Алфа Ромео

    35 22 Отговор
    Котьооо, Анито, мноо е секси...
  • 5 МИ ТОА КРИСКО- ДРИСКО Е БИТЕР

    33 5 Отговор
    ЧАЛГАДЖИИТЕ. И НЯКОЙ ДА ЗЕМИ ДА МУ КУПИ ИНА САМОБРЪСНАЧКА ЧИ СЕ НИ МОЙ ДА ИЗКАРА ДВА ЛЕВА ДА СИ КУПИ ДЖИЛЕТ ДА СА ОБРЪСНЕ И ДА ЗАМЯЗА НА ЧИЛЯК....
  • 6 Шоо

    30 39 Отговор
    На Елвис доста от песните също са чалга, както и на много други. Всъщност много хора не знаят изобщо какво значи чалга.

    Коментиран от #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Приятел на Сашо

    63 24 Отговор
    Тоя миндил откога взе да има мнение ?!
  • 9 Гостa

    47 21 Отговор
    Тоя миндил(ани хоанг) направо да вземе да се гръмне,да не хаби въздуха.
  • 10 Gost

    68 18 Отговор
    Виетнамката се опитва да говори интелигентно!?Нещо не и се получава.Чалгата била съхранила българските традиции.Ако бясните кючеци са бг традиции,да права е.

    Коментиран от #12

  • 11 Активен Борец

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Милиони вървим след Теб,
  • 12 селфи

    30 29 Отговор

    До коментар #10 от "Gost":

    Ание права, много негативизъм се влага в термина чалга. Чалгата не е само кючеци, а и балади, широка девятка, българско народно, поп, классика, гръцко, сръбско, циганско, валс, танго, всякакви неща. Тя е хубаво нещо, но има изкривено разбиране че е пфостащина. Аз познавам чалгата, бивш музикант и ндизвестен, но добър певец бях, пеех и свирех и бълг. народно, сръбско и много неща. Твърдя, че има малко песни с простащки текстове, но ги има и в рапа честто. Тя чалгата не е синоним на простащина, а често е високл виртуоьна музика и песни. Опитай да изпееш Две очи разплакани на Румяна с извивките и.... Аз пеех песните на Тодор Кожухаров почти едно към едно, на Шабан, .... Сложно нещо е музиката и песните, не е добре да отричаш нещо, което не разбираш...! Ани е напълно права, а ти не.

    Коментиран от #26

  • 13 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    31 5 Отговор
    Танковете трябваше да доидат....

    Коментиран от #17

  • 14 селфи

    26 23 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо":

    Дядо, има една приказака: пусни свинята в дворец и ще я превърне в кочина! Не чалгата е просташка, а немолцина индивиди с просташки разбирания опорочават онова, което правят. Срещал съм малко, наистина пфосташки текстове. Повечето са готини. Имай впредвид, че познасам и дворцови етикети и дипломация и кръчмарски среди. Чалгата не е простащина, а сред чалгата понякога зе среща и простащина. Но я има к сред други стилове. Много сте крайни в негативизма към толкова широко понятие като чалгата. Че на 10000 Тойоти 1 дала дефект, не означава, че Тойотите не са страхотни коли, нали?

    Коментиран от #30

  • 15 Ники

    14 11 Отговор
    Те тия епитети Чалга и НЕ Чалга ние си ги измислихме .... Хората се ориентират кое какво е ... в зависимост от това кое по коя телевизия се излъчва , съответно радио и т.н. иначе Като музика ... всичко е Модерна музика .... Да ... едно време за чалга се смятаха едни кючеци , заведения с покривки на масите и танци върху тях и оркестри ... тия неща вече ги няма сигурно от поне 10 години ... Сега не мога да обясня на чужденците , защо в заведенията и телевизиите едното се пуска другото не .. , че и музиканти чужди не го схващат, Песен на Мария Илиева Не е Чалга ама на Мария е чалга ... ??!! Пълни глупости само при нас го има това ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Алфа Ромео

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Така е, само че на жълтите павета да дойдат....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 сноу

    20 1 Отговор
    Че как няма да вилнее чалгата ,при толкова многобройна цигания.Чалгата е музиката на манго ,а където и да се завъртиш само циганорски мутри ,а явно има нещо и в кръвта на българина.На всяко събиране ,сватба или най-обикновен празник и то чисто български ,всичко на чалга се разтропва.
  • 22 Ммм даааа

    11 6 Отговор
    Тази ми прилича на зависима от забранени субстанции.
  • 23 vasik atanasova

    15 1 Отговор
    и тримата са малоумници и толкова много не ми се чете
    но аз също съм против ЧАЛГАТА
    И КАЗВАМ ДОЛУ ЧАЛГАТА
  • 24 Фани хУйанг

    10 4 Отговор
    Анито да ми падне само, и в двете цеви ще има пат-пат-пат - гъста бита сметана!
  • 25 Morgoth

    10 4 Отговор
    Красиво и просто ковре - често срещана комбинация ;)
  • 26 Morgoth

    24 1 Отговор

    До коментар #12 от "селфи":

    Не сравнявай чалгата с българското народно. Това е музика изцяло копирана от сръбски, гръцки и турски хитове с профански български текст. Няма нищо общо с българската народна музика и нито една от чалга песните не е върху българска мелодия.
  • 27 Хахо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо":

    Браво точно казано
  • 28 Хахо

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Шоо":

    Турска дума за музикант , чалга,
  • 29 Въй

    12 3 Отговор
    То па и тоз кадиев един актьор и туй Ани една певица хехе хе
  • 30 Селяк

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "селфи":

    Я разкажи повече за дворцовите маниери ,че ми стана интересно .

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Язе

    9 2 Отговор
    Простакът си е простак независимо каква музика слуша. Примери и от двете страни колкото искаш !
  • 33 Язе

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Селяк":

    Този е известен дворцов чалгар.
  • 34 Добридинев

    5 1 Отговор
    ЛЮСИ що се СРАМИШ излез с твойто си име кажи ще се чуе по добре
  • 35 Случаен

    3 2 Отговор
    Питайте най-големия """рокаджия""Слави от някакъв дол беше той е най големия разбирач на тема чалга.Стан с милионер с чалга.
  • 36 Мечо Кух

    1 2 Отговор
    Сашо Кадиев е смотаняк , а не шоумен ...ако не го тикаше майка му навсякъде и за продавач на зарзават няма да го вземе никой ...аман и от чалгата в България