Докторите отдавна твърдят, че червеното вино е полезно за здравето, особено за сърцето, но напоследък срещу успокоителната максима идват новини точно в обратна посока, пише „Фокс нюз“.
Др. Мани Алварез твърди, че един от водещите изследователите на виното и отраженията му върху здравето наскоро е бил уволнен от Университета в Кънектикът, САЩ. Причината е, че ученият изфабрикувал неверни данни за „елексира на живота“, които се разпространили в много специализирани списания, а от там и по медиите.
Твърди се, че веществото ресвератрол, което се съдържа в червеното вино, намалява холестерола и риска от съсирване на кръвта. На него се приписва и свойството да предпазва от диабет и затлъстяване.
Според д-р Ниека Голдбърг от медицински център в Ню Йорк далеч не е нужно да пием червено вино, за да пазим сърцето си от болести. Необходими са просто повече антиоксиданти в храната ни.
Къпините и нарът, например, са чудесни заместители- в тях също има ресвератрол и никакъв алкохол.
Ако искате да пазите сърцето си по естествен път, яжте червени, жълти или оранжеви плодове и зеленчуци, съветват учените.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пешо
20:03 20.02.2012
2 дЕдо
22:36 20.02.2012
3 Васил
22:37 21.02.2012
4 Ильо войвода
23:20 21.02.2012