Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 12:21 4 931 4

Митът за червеното вино

  • вино-
  • плодове
Митът за червеното вино - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Докторите отдавна твърдят, че червеното вино е полезно за здравето, особено за сърцето, но напоследък срещу успокоителната максима идват новини точно в обратна посока, пише „Фокс нюз“.

Др. Мани Алварез твърди, че един от водещите изследователите на виното и отраженията му върху здравето наскоро е бил уволнен от Университета в Кънектикът, САЩ. Причината е, че ученият изфабрикувал неверни данни за „елексира на живота“, които се разпространили в много специализирани списания, а от там и по медиите.

Твърди се, че веществото ресвератрол, което се съдържа в червеното вино, намалява холестерола и риска от съсирване на кръвта. На него се приписва и свойството да предпазва от диабет и затлъстяване.

Според д-р Ниека Голдбърг от медицински център в Ню Йорк далеч не е нужно да пием червено вино, за да пазим сърцето си от болести. Необходими са просто повече антиоксиданти в храната ни.

Къпините и нарът, например, са чудесни заместители- в тях също има  ресвератрол и никакъв алкохол.

Ако искате да пазите сърцето си по естествен път, яжте червени, жълти или оранжеви плодове и зеленчуци, съветват учените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    Що пък трябва да ги ям, като мога да си пийвам червено винце,............
  • 2 дЕдо

    1 0 Отговор
    Аз пък аз искам вместо жълти ГМО чушки, да си пийвам домашно винце и да не се коркам много-много!:-) Дядо ми тъй прави и скоро ще става на 92 ;-)
  • 3 Васил

    0 0 Отговор
    Пфф тия да си не мислят,че пия виното за здраве .....
  • 4 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Как да го пием тоя нар и какво му е мезето?