Last news in Fakti

24 Юли, 2018 00:30 19 192 12

За опасностите, които крие женската мастурбация

  • опасности-
  • женска-
  • мастурбация
За опасностите, които крие женската мастурбация - 1
Снимка: Shutterstock

Сексът с партньор и мастурбацията са процес от един и същ тип. Мозъкът ни възприема и двете неща като път към оргазма. Друг е въпросът какви са начините за постигане на оргазъм чрез мастурбация, каква е неговата същност в действителност какво трябва да избягваме, за да не се нараним.

Какво е опасно да правите

Категорично е забранено да използвате предмети, които не са предназначени за достигане на сексуално удоволствие като четки за зъби, шишета от дезодорант и барчета шоколад. Това звучи изключително глупаво, но се оказва, че все по-често жените заместват традиционните секс играчки с подръчни средства. Студент от медицински университет разказва как от влагалищата на пациентки са вадили полуразтопени шоколадови десертчета или капачки от дезодоранти.

Предметите от бита с фалическа форма могат да са с неподходяща структура или да са направени от ненадеждно скрепени елементи, които могат да нанесат големи травми по стените на влагалището. Но пътят към сексуалното удоволствие е съсредоточен към усещанията и затова безопасността остава на заден план. Ако ви е нужно проникване, а пръстите не ви удовлетворяват, по-добре си купете изкуствен пенис, който след всяка употреба трябва да почиствате. Ако пък смятате да го използвате за анално проникване – купете си и презервативи.

Устройства за самозадоволяване

Те могат да бъдат разделени в 3 групи: изкуствени пениси, вибриращи изкуствени пениси и вибратори. Първите само имитират полов член, осигуряват проникване, позволяват да се избере желаната форма и размер.

Вторите са като първите, но вибриращи.

Що се отнася до вибраторите – те са с най-различна форма, цвят и материали. Предназначени са за стимулация на клитора и други чувствителни зони.

Трябва ли ви устройство?

Важно е да запомните, че може да достигнете оргазъм без партньор, без имитация на полов член, дори и без да се докосвате, пише jenata.blitz.bg. Нито едно изследване досега не е успяло да даде надеждна класификация на женските оргазми: клиторен, вагинален, със стимулиране на гърдите, ушите или предизвикан от сексуални впечатления. Ясно е само едно: всеки оргазъм е внезапно изхвърляне на сексуално напрежение, което всеки път е уникално като интензивност и емоции. Устройството може само да ви помогне да го достигнете: основното е да разберете какво ви харесва и ако само едно докосване ви е недостатъчно, трябва да изберете подходящата интимна играчка.

Универсалният вариант е вибраторът. Той интензивно стимулира клитора, който се явява главният женски център за сексуално удоволствие. Данни от статистическо проучване, направено в САЩ, показват, че половината от жените използват вибратор и никоя от тях не е посочила странични ефекти с изключение на раздразнение или скованост, които са се появили при по-малко от 10% от анкетираните и са изчезнали още на следващия ден.

Може ли да се пристрастите към това?

Категорично не, тъй като не съществува сексуална зависимост. В крайна сметка нито едно изследване не го е доказало. Когато хората говорят, че са свикнали да мастурбират, по-скоро имат предвид, че са разочаровани от секса с партньора си. Работата е там, че да достигнете оргазъм със самозадоволяване е много по-лесно.

Мастурбацията е полезна, но само когато е безопасна. Тя позволява да изследвате собствените си центрове на удоволствие и сексуалността си.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    17 0 Отговор
    Бря
  • 2 ЕДИ КОЙ СИ

    42 2 Отговор
    ЕДНО ХУБАВО ЛИЗАНЕ ВЪРШИ СЪЩАТА РАБОТА....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Teo

    6 0 Отговор
    Ех тази Вени, какви ги пише по нощите, явно точно това е правила, докато го е писала. Като й гледа и другите публикации, спокойно може да ме научи на нещо.
  • 5 Четвърти пол

    17 2 Отговор
    Плевнелиев да чете
  • 6 hmhmhm

    22 0 Отговор
    Да се внимава с търкането - от много триене може да се запали храсталака !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Че и пала КОТАРАКА

    9 0 Отговор
    Гаджето ми е ненаситно и в моментите когато не правим любов тя си лъска почти постоянно котарака ;)
  • 9 СЕКСКЪРТАЧ

    8 1 Отговор
    Мойта пък колкото и да я чукам и лижа все иска още и накрая и го натиках в задника и направо пощуря от кеф, от тогава насетне колкото и където да я жуля иска да и свъшвам в дупето и казва, че така и е най добре и няма нужда да мастробира а преди искаше все да и е вътре направо болестно състояние никой не ходил с нея повече от семица щото не издържали на темпото! Извода е, че трябва да има анално нашевствие ама до мадята!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Йосип Броз Тито

    6 0 Отговор
    Eee, има толкова самотни мъже без половинки, които могат да задоволяват свободните дами, но в днешно време се оказва, че дамите са много претенциозни и предпочитат да го правят с шише от дезодорант, но да нямат други грижи...Явно не са готови да правят жертви, търсят и красиви и богати и добри, а пълно щастие няма...
  • 12 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    сега пък стана вредна