Last news in Fakti

9 Август, 2018 00:30 8 867 35

Учени: Никой не е напълно хетеросексуален!

  • учени-
  • хетеросексуален-
  • проучване-
  • хомосексуален-
  • ориентация

Проучване показва, че човешката сексуалност е флуидна и дамите са по-сексуални от мъжете

Учени: Никой не е напълно хетеросексуален! - 1
Снимка: Shutterstock

Скорошно проучване поставя под въпрос досегашните разбирания за хетеронормативната сексуална ориентация.

Изследването разглежда сексуалното изразяване на жените и измерва техния физиологичен отговор, след като са гледали порнографски материали. Независимо от това дали дамите се определят като хетеро- или като хомосексуални, телата им реагират положително и на двата пола, пише ladyzone.bg. Сексуалността на жените е сложна и определено не влиза в някакви граници.

Директорът на лабораторията, в която се е провело проучването, казва че това е част от голям проект и учените имат за цел да разберат какви наистина сме в същността си. Един от основните методи е с наблюдение на зениците, защото никой не може да контролира тяхното разширяване в такива моменти. Другият възможен метод е чрез оценка на гениталната възбуда, но той е инвазивен и за това основен остава предния.

Общоприетите норми влияят много на мъжете и жените. Много хора не биха споделили дори за целите на проучване своята реална сексуалност, защото са научени да я отхвърлят - особено при силния пол. Повечето хетеросексуални жени, които са явно хетеросексуални и са привлечени от противоположния пол, биха пробвали с подходящата дама и си го признават. Това "признание" на дамите сякаш е по-приемливо за обществото, отколкото подобно мъжко "признание"...

Интересно е какво се случва, когато проучването се фокусира и върху мъжете. След като поставят пред мъж снимка на мастурбираща жена, неговите зеници се разширяват. Той съответно е заявил, че е хетеро. След това учените му показват същата снимка, но с човек от неговия пол и отново се отчита малко разширение. Така физиологически се оказва, че всички момчета не са нито хомо-, нито би-, нито напълно хетеросексуални.

Целта на изследването е да не се дискриминират или заклеймяват хората, които са привлечени от сексуални удоволствия с партньори от същия пол. Сексуалността е нещо, което не може да се затвори в граници, особено на психологическо ниво.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Journal of Personality and Social Psychology".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    39 2 Отговор
    Вени стига с тия простотии, разкажи малко за тебе...

    Коментиран от #11

  • 2 Гъл

    36 10 Отговор
    Даааа. Е поне "учените" не са напълно хетеросексуални.
    А целта на изследването е популяризиране, разпространение и даже натрапване на хомосексуалността. Още повече резултатите са манипулативни, тъй като не може да се прави категоричен извод за реакцията без да се знае какво става в съзнанието на човека. Човека не е само гениталии. Колкото и да се опитва да ни го внуши това сатанинската мафия която управлява света. А тежко на този който и съучаства.

    Коментиран от #16

  • 3 Ivanov

    27 5 Отговор
    Учени от Йерусалимския университет са направили подобен опит, но с пари. Резултатите доказват, че колкото е по- голяма сумата, толкова зениците са по- разширени. Това обаче не означава, че трябва да се обират банки и банкомати, защото всички обичаме многото пари. Човек трябва да се въздържа заради човешкия закон, а в случая с джендеризма от Божия Закон, Който го отхвърля категорично като мерзост и гнусотия и подлежи на унищожение носителят на този грях! Който има уши, нека чуе това.

    Коментиран от #6

  • 4 Onq s motikata

    18 5 Отговор
    Вени да ти го подам на чаровната усмивка.
  • 5 Отегчен

    20 5 Отговор
    Учени: Венилина Маринова продължава да се излага със статиите за 00.30 ч.

    Коментиран от #8

  • 6 Хойчо

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ivanov":

    Друг експеримент показва че колкото е по-голяма сумата, толкова по обилно се овлажняват дамите отдолу.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 уточнение

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Отегчен":

    Какво искате толкова и е умствения багаж.
  • 9 Румяна Костова

    15 4 Отговор
    Значи ли това,че за да ни пробутват ИК,вече ще търсят подкрепление от изследвания,при които на участниците се пускат порно филми.И това трябва да им докаже,че и възрастните трябва да опитват сексуални игрички и с двата пола,за да разберат кое повече им харесва.Не,благодаря,няма да отправям влажни погледи към приятелките си или други хубави жени,с които си пия кафето.

    Коментиран от #12

  • 10 Само питам

    5 13 Отговор

    До коментар #7 от "Джендър":

    А за Путин и Медведев имаш ли съмнения, че са гей двойка?
  • 11 Кире

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    какво стана със заспалата ''мацка''? Върза ли ти зара? Или май не ти върза, щом си тук дежурен по статийка.

    Коментиран от #34

  • 12 ще гледаме цирк

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Пий кафето с няколко капки ''испанска муха'' и може, да награбиш приятелките си в кафенето.
  • 13 толерантен

    13 4 Отговор
    То и никой не е напълно добър и умен. Но значи ли това, да обучаваме децата си да бъдат убийци, садисти и тъпаци.
    И да провеждаме парад на гадовете и тъпаците!?
  • 14 въпросче

    6 1 Отговор
    Вени, ти налиташ ли на Миленчето Трачева или на Марийчето, или на Събина?
  • 15 YAMAHA

    6 1 Отговор
    Вении как всичките ти статии са от 00:30 часа много странно
  • 16 баба

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гъл":

    Мъжете наистина оглеждат други мъже. Това е съвсем естествен инстикт за оценяване на конкурунтите. По-забавно е как инстинктивно поемаме дълбоко въздух през носа, разминавайки се с красива жена.Получаваме най-голямата измама на този свят-парфюма.А "учените" не са по-учени от самата Маринова, и наскоро са натирени от Унгария.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 папус

    8 2 Отговор
    Отвратително манипулативно изследване. Това е същото као да направиш изследване и да обявиш, че всички хора са преразположени към ракови заболявания. Ами да, предразположени са. Ама развитието на рак и всички сексуални отклонение като "флуидната?!" сексуалност зависят както от генетична предразположеност, така и от ВЪНШНИТЕ фактори. Ако продължавате да ни наливате в главите, че нормалното е ненормално, бъдещето не е розово. На кой зъл ум му хрумна да предефинира основни биологични закони. А изследване за сексуалността на племена, живеещи извън цивилизацията няма нали? Защото може да се окаже, че флуидините са си най-нормален дефект, възникващ под въздействие на външни фактори
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 това го твърдя от 10 г

    2 7 Отговор
    Ако чистият хомосексуалист е "0", а чистият хетеро е 100%, то тези "чистите" са не повече от 10% от всички. Останалите са 90, 80, 60, 20% хетеро-или-хомо. Това е "реалността". Огромна част от "различните" са БИ. А бисексуалните не са закотвени на 50%. Те се променят от 10 до 90, поради химически, хормонални, емоционални, психически травми и сривове, мода, и т.н.

    Коментиран от #24, #28

  • 21 Грую

    5 2 Отговор
    Това го е писал някой "джендър" ! Няма да го чета!
  • 22 360 градуса

    3 0 Отговор
    Обратните веднага се познават!Така върви ,все едно онова нещо ще си го носи и на оня свят!Не може да се раздели с него!А за допълнение,като сложим нежното гласче и нежните движения!Тенденцията е ,че се увеличават! Може би се дължи на климата!!!!!!
  • 23 Morgoth

    8 0 Отговор
    А дали това е реакция на възбуда или реакция на емпатия? Тълкуването на научни експерименти не е за всеки и особено не е на за хора които целят проучването да даде точно определен резултата, удобен на текущата политическа конюктура.
  • 24 Morgoth

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "това го твърдя от 10 г":

    Какъв обаче е процента "би" който ти е необходим за да искаш да си легнеш с човек от твоя пол? И има ли изобщо смисъл да говорим за "би", когато този процент е по-малък? Защото по същата логика мога да те накарам да опишеш какво харесваш в една жена и да ти намеря мъж отговарящ на 70% от тези неща - дали обаче ще си на 70% съгласен да я замениш с него в леглото?

    Коментиран от #30

  • 25 Никой

    4 9 Отговор
    Преди да се появи християнството хомосексуализма е бил нещо нормално и хората не са се втелявали толкова кой с кого го прави,римляни,гърци,перси,даже при древните сапотеки от преди 25 века е било често срещано явление,защо сега хората са решили да се бъркат в сексуалните предпочитания на други не е ясно,единственото което ми идва като отговор е егоизъм и неудовлетвореност

    Коментиран от #27

  • 26 Пишо

    8 1 Отговор
    Пример за ЛГБТ манипулация и пропаганда:
    Показали са снимка на мастурбация, която НЕ Е е хомосексуален акт!
    В случая е нормално да има такава реакция защото гледащия мъж се идентифицира като субекта на снимката (а не че го разгежда като обект на полово желание)!
    Трябваше да покажат снимка на хомосексуален акт - 2ма мъже в ан...лен секс и да видят дали на гледащите хетеро мъже щеше да им се разширят зениците или гърлото за да повърнат!
  • 27 папус

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Никой":

    Хомосексуализмът никога не е бил нормално биологично поведение защото ако баща ти беше хомосексуалист, теб нямаше да те има.

    Коментиран от #33

  • 28 бобо

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "това го твърдя от 10 г":

    Добре го твърдиш, ама ти си никой.
  • 29 eghdetg

    3 0 Отговор
    Нормата е продължаване на рода , а кой и как ще стига до оргазъм е нещо много по-различно. Там норма няма а има отклонения.
  • 30 имам питане

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Morgoth":

    Ако Путин дойде гол до кръста и иска, да си събуеш панталоните, няма ли, да се зарадва малкото ти тролско сърчице?

    Коментиран от #32

  • 31 360 градуса

    1 1 Отговор
    Малко четки,лъжи, глупости и изкуствен интелект,не са излишни,за да си повярваме, че сме нещо повече на този свят!
  • 32 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "имам питане":

    Путин и Тръмп ти ги оставям на теб да си правите шишче, а кой ще е по средата сам си прави изводите.
  • 33 Биология

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "папус":

    Биологията умнико въобще не я интересува как ще стигнеш до оргазъм,за нея е важно да го направиш здравословно е,и как да не нормално като даже и животните го правят,дори и болест да беше не оказва никакво здравословно влияние и т.н. дето се вика нали не си ти и не ти е у вас или недай си боже да се случи с поколението ти
  • 34 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кире":

    То това беше някой който се пишеше като мен.Ти луд ли си, кой нормален стои цяла нощ да зарибява няква дърта кочина.
  • 35 гост

    1 0 Отговор
    То се стъмва,лудостта още повече го обхваща нечистоплътния Иведик кочината! И алкохолик на всичко отгоре!