18 Септември, 2018 12:51 6 670 3

Първолаците на известните изгряха! (СНИМКИ)

  • първи клас-
  • известни-
  • родители-
  • известни родители-
  • деца-
  • училище-
  • първолаци

Кой къде изпрати децата си и с какво ги облече за новата учебна година

Първолаците на известните изгряха! (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА

Фронтмените на легендарните рок групи "Диана Експрес" и "Сигнал" изпратиха първолаци. Филмовият композитор на столетието Митко Щерев и певецът Йордан Караджов с трепет заведоха внучетата си на първия учебен ден, пише в. "Телеграф".

Внукът на Митко Щерев — Денис е от най-малката му дъщеря Рая. Той пристъпи прага на 128-о СОУ "Алберт Айнщайн", което се води най-хубавото в техния квартал "Младост", тъй като е член на асоциация "Кеймбридж". Денис от първи клас ще учи английски, а след 7-и ще може да избира между новите специалности като банково дело или бизнес администрация. Любопитното е, че в същото школо е учила и Рая Щерева. Сегашният директор Юлиян Плачков й е бил класен, а заместничката му Венета Мирчева пък е преподавала музика. Първият учебен ден събра автора на "Адаптация" и "Осъдени души" с бившата му съпруга Катя. Тя се върна от Италия специално заради събитието.

Първолаците на известните изгряха! (СНИМКИ)

Данчо Караджов от Сигнал също бе на празника на първородната си внучка Ния. Тя е от сина му Даниел и почти веднага след раждането й музикантът написа песен за нея. Ния Караджова ще учи в 32-о СОУ "Свети Климент Охридски" в центъра на София.

В първи клас тръгна и внукът на големия режисьор на любими класики като "С деца на море", "Куче в чекмедже", "Таралежите се раждат без бодли" и "Васко да Гама от село Рупча" Димитър Петров, който на 22 октомври ще навърши 94 години. Малкият носи неговото име и в програмата му са включени часове по японски език, разкри татко му Калин Петров, който е известен музикант от групите "Сленг" и "Акага".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпругата му Десислава присъстваха на откриването на учебната година в столично училище, където най-малката им дъщеря София е първокласничка. Днес тя е и именячка. За това се похвали самият той в социалните мрежи. "За трети път със съпругата ми Десси изпитахме радостта да изпратим първокласничка — най-малката ни дъщеря София. Вълнението е голямо, колкото и преди години, когато на училище тръгна най-голямата ни дъщеря Гергана. Пожелавам на всички ученици, на техните родилите — много щастие и здраве!", написа Цветанов.

Първолаците на известните изгряха! (СНИМКИ)

Сред малчуганите с известни родители, които тази година за пръв път тръгват на училище са също и малката дъщеря на Кака Лара — Вая, синовете на певеца Коцето Калки — Теодор и на артиста от "Вездесъщият" и "Откраднат живот" Велислав Павлов — Йоан (които ще са съученици в Музикалното училище), децата на олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова, рожбите на Мис Плеймейт 2016 Маги Бадер, на Мис България 2010 Ромина Тасевска, на водещата Лили Боянова, както и на артиста Александър Сано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил Хърлев

    26 0 Отговор
    Ми и аз да се похваля. Вчера внук ми Митко също беше първолак, ама няма да кажа в кое училище, че да не го налазят журналята, щот съм много неизвестен. А на децата на известните и неизвестните пожелавам здраве и желание за учене!
  • 2 Лошите страни на лошите българи

    3 0 Отговор
    ЛОШОТО е че има и деца на много известни мутрички които ще дразнят другите деца, недай си боже да не станат хора, а отделен въпрос е и тютюнопушенето - в някой училища се пуши като в газова камера - като завършат 12 клас имат 50 вида рак в начален стадии
  • 3 MT Гонтан

    0 0 Отговор
    ху дъ фак ис маги бадер багер