Last news in Fakti

6 Март, 2012 13:10 5 672 0

Жените водят с татуировките

  • татуировки-
  • боди арт

Дамите избират по-често малки, но свързани с нещо важно за тях татуировки

Социолозите разбуниха пореден мит - оказва се, че жените се татуират по-често от мъжете. Така че рисуването по тялото далеч не е само за здравеняци или заклети музикални фенове, показа проучване на общественото мнение в САЩ, цитирано от Ройтерс.

Стандартна анкета от 1000 души стига до извода, че 59% от жените и 41% от мъжете имат татуировка.

Все повече хора се престрашават да се сдобият с рисунка върху тялото си, обяснява специалистът Джо Капобианко, който от 20 години има собствено студио. И при татуировките има мода, а в последно интересът е нараснал, вероятно поради факта, че много известни личности открито се фукат с майсторски изрисуваните татуси по тялото си.

Нежната половинка от човечеството се страхува повече от болезнения процес и иглите, поради което обикновено избира по-малки татуировки, наричани от специалистите „сувенири“. Разбира се, те са натоварени с по-дълбоко значение.

„Стана по-приемливо за хората да показват татуировките си. Ако ще го правите, помислете добре и бъдете умни“, настоява  Капобианко.

40% от жените взимат решението, свързвайки го с някой друг и „споделяйки“ една и съща татуировка.

Оказва се, че 89% от хората не се интересуват какво околните мислят за татуировките им. 46% пък биха били горди да показват боди арта си на работното място.

Модните тенденции в бизнеса изтласкаха на преден план позабравени, но култови образи, както и актуалното изписване на името на любимия. Според Капобианко трябва много внимателно да се избира такава татуировка, наричана от него „целувката на смъртта“ за една връзка.

За младите момичета сдобиването с рисунка върху кожата е нещо като бунт срещу времето и средата, в която живеят. С това се обяснява и техният избор да се татуират върху вратовете или гърдите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА