Last news in Fakti

2 Май, 2012 13:29 12 297 0

Нов метод маха татуировки за ден

  • татуировки-
  • татус-
  • лазер-
  • кожа

Измислиха нов и по-бърз начин за премахване на татуировки. Лекар от Ню Йорк е способен да заличи едноцветна рисунка върху кожата само с една процедура за един ден. Техниката „R-20“ започва с лазерен обход на татуировката, при който  мястото се покрива с малки балончета газ. Когато те изчезнат, следва ново третиране със специалния лазер в интервал от около 20 минути.

Едноцветни татуировки се премахват с четири такива обхождания, твърди д-р Ерик Швайгер. За цветни и по-големи рисунки може да се наложат от две до четири процедури, предаде "Фокс нюз".

Техниката вече е  пробвана от Джули Миранда. Тя е на 39 години и иска да се отърве от младежката рисунка на цвете върху рамото си. Направила си татуировката, когато била на 18 години, но вече смята, че картинката не подхожда на зрелостта й. Разбирайки че ще отнеме около 2 години да заличи цветето, Джули решила, че е по-добре да остави нещата. Тогава научила за дерматолога от Ню Йорк и седнала на стола му, за да си тръгне без досадната картинка.

Повечето хора се отказват от премахване на татуировките си именно защото това отнема много време, обяснява  Швайгер. Процедурата крие и рискове, като промяна на цвета на кожата и оставяне на белези. Цената й започва от 400 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА