Last news in Fakti

7 Март, 2012 08:44 15 652 19

Пази ли Кънчо от СПИН?

  • кънчо-
  • брошура-
  • спин

Брошурата за предпазване от СПИН, предназначена за ученици от горен курс, с главен действащ герой Кънчо, подобие на рисуван член, разбуни духовете. Диплянката се казва „Приключенията на Кънчо". Издадена преди повече от десет години, тя отново излезе на дневен ред и заля социалните мрежи. „Не разбирам много добре от илюстрации, но ми се струва  много наивно. То дори не обяснява какво всъщност трябва да бъде направено. Това по-скоро ми прилича на гъба“, заяви училищният психолог Иван Игов пред Нова телевизия.

Кънчо се събуди, готов да се труди.

Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст. Раздавам се и тук, и там... 

Налага ми се често да се предпазвам вещо. 
Първи опит май е неуспешен... Боже, как изглеждам смешен!? Шапката стои погрешно, явно бъркам нещо. 

Втори опит ще направя, правилно да я поставя.
 А шапката добре ме пази и от СПИН, и от зарази, Щом е в срок и годността – пълна е сигурността! 
Ето, нов презерватив вземи и отново всичко повтори! 

Резервоарчето с пръсти прищипни и внимателно надолу разпъни!"

„Това изглежда леко и несериозно – може някой да го прегледа и да се посмее, но едва ли ще създаде нагласата да се използват контрацептиви“, заяви Игов.
 
Дипляната е част от образователната диплянка, която е била раздавана на учениците да се образоват срещу опасната зараза СПИН.

""Тази дипляна, за съжаление, обаче предизвика само смях", заяви пред БНТ сексологът Румен Бостанджиев. "Тези трудовашки рими напомнят градския фолклор. Това, което събужда смях, е, че авторите явно се имат за съратници на Пеньо Пенев", заяви експертът и се обяви за цялостно преразглеждане на концепцията на здравното и сексуалното образование у нас.

Брошурата е заимствана от германски здравно-информационни материали. Като немското име на героя е заместено с българското – Кънчо. 

За последно брошурата е издадена през 2010 от бившата вече здравна организация - Столичната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. Тя е била отпечатана в десет хиляден тираж.

Сътрудниците предложили преди години създаването и издаването на дипляната са вече пенсионери, уточняват от Столичната здравна инспекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщищ

    1 1 Отговор
    6to za ol...fren go e izmislil tva
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 The Bear

    1 0 Отговор
    Що бе - кво лошо има в диплянката?
  • 4 мима

    1 1 Отговор
    нищо ново под слънцето! долната поема е написана преди повече от 30 г !
  • 5 ГЕНОЦИД БГ

    3 1 Отговор
    КЪНЧО РАБОТИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА:
    БЪЛГАРИЯ БЕЗ БЪЛГАРЧЕТА
  • 6 аз

    1 0 Отговор
    Не разбирам защо тази боршура сега разбуни духовете толкова много, като тя е просто преиздадена стара такава (от поне 12 години). Текста обаче е непроменен, за разлика от рисунките (предходните сякаш бяха по-читави).. и както се коментира сега, защо никой не е направил това, когато ни я раздавахе преди време в училище? :)
  • 7 николай маринов

    1 0 Отговор
    Държавата ни се тресе от скандал след скандал, цените стигнаха до небето, управниците подлудиха народа с ежедневните си простотии а според медиите най–важен е Кънчо . Хора, оставете младите да се плодят че се свършихме .
  • 8 hienata

    0 0 Отговор
    Който е пуснал това сега и преди 10 г. е искал само да прибере хонорар. Никаква мисъл за ограмотяване на децата. То реално погледнато днешните тинейджъри спокойно могат да преподават на тези пенсии които са го сътворили. Единствената полза от това "чудо" е че дадоха материал на хората пишещи по форумите да се псуват по-легално. Цитат :" Да ми седнеш на Кънчото, да ми седнеш" и т.н., а и да му мислят хилядите българи с името Кънчо (аз познавам един)
  • 9 Мадурана

    0 0 Отговор
    Трябваше Янко да се казва . Кънчо е карто някъв смотан пишок дето спорадично му излиза работа
  • 10 Пловдив

    0 0 Отговор
    Пълна простотия,тоя,дето я е създал има интелект,който може да се измери само с тест за стадо овце!!!
  • 11 !!!!!

    0 0 Отговор
    Еи да можеше да вдигне и заплатите, не само цената на тока, горивата, яйцата, парното и т.н. С Удоволствие ще го кръстим чукчо или к.рчо. За сега всички дето раздуват тази глупост могат да си носят етикета ЧУКЧА - от онези сибирските :)
  • 12 KKK

    1 0 Отговор
    Кво занимавате народа с глупости,бе.Истинската новина е , че яйцата са по 40 ст. , а бензина по 2.70. Трябва да се отвлича вниманието на народа,иначе току виж направил некоя революция. Само да не стане като 96 година
  • 13 Шошо

    0 0 Отговор
    Пеньо Пенев има свое виждане по въпроса за Кънчо. Разровете се и ще го намерите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 mimi

    0 0 Отговор
    като идея не е лошо.само,че.....тийновете дали ще го разберат.мен лично ме кефи.
  • 18 123,300д

    0 0 Отговор
    типичен немски секс,голям смях.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.