Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 14:04 19 862 2

Специалист посочи най-добрите продукти за възстановяване на черния дроб

  • специалисти-
  • гастроентеролог-
  • здраве-
  • най-добрите-
  • продукти-
  • възстановяване-
  • черен дроб

Има как да помогнете на черния си дроб

Специалист посочи най-добрите продукти за възстановяване на черния дроб - 1
Снимки: shutterstock

Няма конкретни продукти, чиято консумация би довела до пълно възстановяване на увреден черен дроб. Въпреки това, храненето може все още да забави хода на негативните физиологични процеси, които влошават състоянието на този жизненоважен орган.

В известен смисъл, черният дроб има чудотворни функции. Той има способността да се възстанови. Но както отбелязва гастроентерологът Сергей Вялов, способността на черния дроб да се регенерира, е възможна "само ако не ядете и не пиете нищо вредно, а също и ако черният ви дроб не е заразен с хелминти или вируси".

Продукти, съдържащи много аминокиселини и протеини спомагат за добрата функция и регенерация на черния дроб, отбелязва експертът.

Специалист посочи най-добрите продукти за възстановяване на черния дроб

Друг учен, гастроентеролог — Виталий Румянцев, заявява, че омега-3 и полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло, също могат да стимулират възстановяването на чернодробните клетки.

Научният експерт подчертава: "Тези вещества експериментално потвърдиха способността за възстановяване на структурата на мембраните на чернодробните клетки".

Специалист посочи най-добрите продукти за възстановяване на черния дроб

В допълнение, експериментите потвърждават многократно, че кафето ефективно помага да се подобри състоянието на черния дроб. Консумирането на храни с високо съдържание на кофеин намалява интензивността на фиброзата. Също така данните от редица научни изследвания показват, че кофеинът увеличава производството на ензими, които пречат на развитието на цироза на черния дроб.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антисоциалист

    8 5 Отговор
    Господа, известно е, че в древността елините са използвали успешно за лечение на черния дроб шафран в "чай" и настойки от него в сухо вино. Ще си позволя да се усъмня в ползата от кафе...
  • 2 Lady

    18 1 Отговор
    Хранете се здравословно и умерено, прилагайте лечебен глад редовно, ако не спортувате, то поне ходете пеша... Кафето е доказано полезно, но само в умерени количества.