Last news in Fakti

14 Март, 2012 09:08 1 058 0

Райчинов: Предлагали са ми да стана министър

  • стефан константинов-
  • здравеопазване-
  • блс-
  • цветан райчинов

Очевивидно Константинов не е в час

Райчинов: Предлагали са ми да стана министър - 1
Снимка: БГНЕС

Нямаше никакъв скандал. Това заяви в сутрешният блок на БНТ председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов във връзка със събора, на който се проведе избора за председател на БЛС.

По думите му 4-5 човека от 360 и повече делегати са се опитали да инициират някакъв скандал, но той не се е случил.

Съборът протече в пълен ред, всички участваха повече от активно. Скандал нямаше. Очевидно е, че някои хора не са платили задълженията си и не са изпълнили устава на БЛС. А уставът е приет тогава, когато не бях председател на БЛС. Просто някои хора нямаха право на глас по тази причина, заяви Райчинов.

Той е категоричен, че няма как да се разцепи лекарският съюз. Лишени от глас бяха 6-7 души. На фона на останалото няма как да има разцепление и скандал, подчерта Райчинов.

Започвам втория си мандат на чисто. Нямам гузна съвест. Има много недовършени работи, особено по организацията на следдипломната квалификация и обучението на лекарите, има още много работа, добави Рaйчинов.

На въпрос дали му е предлагано да бъде министър на здравеопазването, Райчинов отговори: "Да, предлагано ми е да съм министър на здравеопазването. Имал съм своите аргументи, за да не приема". Райчинов обаче не уточни кой му е предлагал поста министър. "Един административен пост, какъвто и да е той в държавата, не може да се сравнява с председател на съсловна организация, а министър може да стане всеки", коментира Райчинов. Той допълни, че не изпитва влечение към дейността на министър.

 

За министър Стефан Константинов, Райчинов каза, че "явно ние с него не можем да работим. А какво ще реши правителството, парламентът - си е тяхна работа. Очевидно министър Константинов не е в час. С минимална промяна на наредба 10, скандалът с лекарствата можеше да се избегне. Има възможност цените на някои лекарства да бъдат по-евтини. За вносните лекарства между 5 до 8% е реалното, което може да се намали, а за генеричните лекарства повече от 20-25% намаление е трудно да бъде постигнато", обясни Райчинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА