Last news in Fakti

15 Март, 2012 15:30 1 291 1

Божествен аромат – парфюм от папата

  • бенедикт хvі-
  • папа-
  • ватикана-
  • парфюм

Папа Бенедикт ХVІ вече може да се похвали със собствен парфюм, направен специално за него по поръчка. Главата на Римокатолическата църква избрал ароматната смес да е с екстракти от зелен лимон, върба и зелена трева, пише „Гардиън“.

Благоуханието за висшия Божи служител е произведено в бутика на италианския моден гуру Силвана Касоли, която е съчетавала аромати за клиенти от ранга на поп иконата Мадона, Стинг и испанския крал Хуан Карлос.

Дизайнерката обещала да пази в тайна точната и пълна формула за одеколона на последния си ВИП-клиент. Твърди само, че ароматната вода съответствала на обичта към природата, която таил Бенедикт ХVІ.

Касоли и друг път е наемана от духовници и миряни, отдадени на религията. Тя създава два специални аромата („Водата на вярата“ и „Водата на надеждата“) за пилигримите, изминаващи всяка година пътя „Камино“ до края му в испанския град Сантяго де Компостела. Парфюмите били толкова успешни и добре приети, че били пратени като подарък на папата. Впечатлен от благовонието, Бенедикт решил да поръча свой собствен парфюм.

Суетата на папата и друг път е пробивала извън Ватикана. 84-годишният немски висш духовник е известен с необичайните си шапки, червени роби и други принадлежности, съответстващи на религията и престола му.

Ако искате да миришете като папата – няма как да стане, защото парфюмът е единствено и само за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Хммммм.... суетата, любимия грях на лукавия!