Last news in Fakti

16 Март, 2012 11:05 4 121 5

Десислава Атанасова ще е четвъртият здравен министър в кабинета на ГЕРБ

  • десислава атанасова-
  • здраве-
  • менда стоянова-
  • нзок-
  • делян добрев-
  • стефан константинов-
  • оставка

Менда Стоянова е оглеждана за шеф на Здравната каса. За наследник на Десислава Атанасова за председател на парламентарната здравна комисия се оглеждат двама лекари – Красимир Петров и Даниела Дариткова

Десислава Атанасова ще е четвъртият здравен министър в кабинета на ГЕРБ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването. Това се случи само в присъствието на оператори и фоторепортери за протоколните снимки в началото на срещата между държавния глава Росен Плевнелиев и ръководството на ГЕРБ, която бе планирана за днес.

Десислава Атанасова е председател на Здравната комисия в парламента. Още сутринта, в интервю за БНТ, Бойко Борисов потвърди информацията, че мястото на Стефан Константинов ще заеме или тя, или председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Последната е оглеждана за шеф на Здравната каса. За наследник на Десислава Атанасова за председател на парламентарната здравна комисия се оглеждат двама лекари – Красимир Петров и Даниела Дариткова.

Атанасова ще бъде четвъртият здравен министър в това правителство, след като премиерът вече смени трима - Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова и Стефан Константинов. Бойко Борисов обясни това с мотива, че иска в сектора да бъдат направени реални реформи.

Министър-председателят каза, че и двете са много добри кандидатури, но заяви, че иска още малко да помисли къде ще се създаде по-малко вакуум.

Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще поема поста на подалия оставка Трайчо Трайков. Досега Добрев беше негов заместник.

За да бъдат назначени за министри Десислава Атанасова и Делян Добрев, кандидатурите им трябва да се гласуват от Народното събрание.

 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово.

По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Омъжена. Народен представител от ГЕРБ в 41-то НС, избрана от Русенски избирателен район. От 14 юли 2010 г. е председател на Комисията по здравеопазване, след като замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов, който се оттегли след скандал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BERIYA

    0 0 Отговор
    Тук може да се пише добра оценка на Бойко ,то се е видяло ,че здравната политика няма да я бъде ,то поне фейс да има ,та да има поне с какво да се хвали по визитите си ,на този избор и Хю Хефнър би завидял .
  • 2 фен на ББ

    0 0 Отговор
    Не знам за Хю Хефнър,но всеки дребен стопанин би се радвал да изоре имота си с "чушката" и.
  • 3 станишев

    0 0 Отговор
    На тая й давам маскимум 6 месеца...
  • 4 киро

    0 0 Отговор
    Дано да озакони онази професия по магистралите!
  • 5 Лора

    0 0 Отговор
    Дано новият здравен министър да успее да се договори с фармацевтите за намаляване цените на лекарствата. Тогава ще получи признание от хората.