7 Януари, 2019 10:57 13 475 14

Мрачно съвпадение: Ласкин си отиде на 48 като приятеля му Чочо

  • иван ласкин-
  • чочо попйорданов-
  • почина-
  • съвпадение

Двамата актьори бяха изключително добри приятели

Тъмно съвпадение съпроводи кончината на Иван Ласкин. Любимият на поколения българи актьор си отиде от този свят на 48 години. Той бе много близък с издъхналия преди няколко години свой колега Чочо Попйорданов.

Двамата бяха изключително близки приятели и често Ласкин публикуваше стари техни снимки и споделяше колко много му липсва стария му приятел Чочо. По странно стечение на обстоятелствата и двамата издъхват на 48-годишна възраст. Също така, Попйорданов издъхва на Великден, а неговият приятел Ласкин си отива на друг голям празник - Йордановден (Богоявление).

Ето какво написа преди две години в профила си Иван Ласкин относно своя дългогодишен приятел:

"Знаеш, че днес ти донесох руски люти кисели краставички, които ти обожаваш и един ловен патрон, защото постоянно ми ги крадеше патрон по патрон и си ги редеше в хола като трофеи. Пак се смях на бюста , който ти е изваял Вежди, защото приличаш на нещо средно между карибски пират и Годзила в мено- пауза. Смея се, любими приятелю...хубав си! Александра и Джовани изпушиха 757438 цигари. Довечера няма да отида с другите. Ще си остана вкъщи и ще гледам или “Адио, Рио” или “Вчера”...май и двата. Александра и Софи ще отидат, за да си играят с Катето))) Пиша на страницата си, защото имам нужда да споделя на всички, колко много те обичам! Сещам се , когато си сцепи главата на снимките на “Дунав мост”, как ти промих раната с газирана вода и после всички момчета ти се подигравахме, че си като отворено шампанско. Понякога тая в себе си злоба, и лечението ми идва, когато в изблик на злобата си, ти моментално изкачаш пред очите ми и ми казваш да не съм такъв! Да, ще се старая да съм като теб. Въпреки, че моето сърце е обикновено, човешко, а твоето е голямо колкото НДК и е Ангелско! Хем ми липсва смеха ти, хем го чувам всеки ден! Честит Рожден Ден! Обичам те големи батко! Обичам те непрежалими Петър Иванов Попйорданов!"

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 година, а издъхва на 5 май 2013 г. в „Пирогов“, около 6 часа сутринта на Великден вследствие на черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол, причинена при падане от 2 метра височина в гробищния парк „Бояна“. Поклонението му се състои в Народен театър „Иван Вазов“. Попйорданов е погребан близо до неговата починала майка в Боянските гробища. През 2016 година е удостоен посмъртно с награда „Икар“ от Съюза на българските артисти за чест и достойнство. Същата година, чрез съдействието на Столична община, архивите на театрите и близките приятели, колеги и роднини на Чочо, е открита временна изложба в памет на Попйорданов.

Актьорът Иван Ласкин си отиде от този свят на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА. Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми. През 1986 г. се снима в детския сериал „Васко да гама от село Рупча”, който го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. През последните години умът и острият му език имаха свой „живот” в социалните мрежи – коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоп

    33 43 Отговор
    Неокачествими егоисти, срамота е да ги правите Герой заради рейтингите си. Пиянското лалане е вятър.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Гост

    34 12 Отговор

    До коментар #1 от "Стоп":

    А неграмотното писане са пари на вятъра от майка ти и баща ти.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стоп

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Далеч си, щом не усети защо съм написал ГероЙ с главна буква, а не героИ с малка...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 БАЙ ОЙ

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стоп":

    то никой не усети защо си сложил това Й!
  • 7 МАКЕТО

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Стоп":

    Като използваш "да ги правите" - множествено число и после използваш единствено!?!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стоп

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Селянина с колелото":

    Точно този пример показва нагледно колко си ограничен и промит. Докато имаме общество възхищаващо се на Ласкин и подобни, ще продължава да има ''пичове'' които карат пияни и клатещи се милиционери. Но твоята логика е ''е то те, та той ли''
    Гениално!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сталин

    2 0 Отговор
    помните ли ЙОРДАН МАТЕВ И......ПИЯНИЦИ ОТ ГИЛДИЯТА НА АЛКОХОЛА
  • 12 Наздраве

    4 1 Отговор
    Аз съм фен на клуб27 където наркотиците ти вземат живота бързо бързо, с алкохол клуб48 и те така кой каквото си избере. Светът е голям и евтаназия дебне отвсякъде не прекалявайте с нищо - мярката е в главата!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 2019

    3 5 Отговор
    съвпадение им беше чашката..