15 Януари, 2019 18:17 8 753 12

9 стряскащи прогнози за 2019 година (ВИДЕО)

  • стряскащи-
  • прогнози-
  • 2019 година-
  • слънчево изригване-
  • икономически колапс-
  • комуникация-
  • атентати-
  • болести

Очаквания за следващите 12 месеца изглеждат доста мрачни, но и малко вероятни

9 стряскащи прогнози за 2019 година (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Едва влязохме в новата година и вече се появиха всякакви страховити прогнози, които да я помрачат. В световните медии се появиха всевъзможни теории за това какво ни очаква през 2019 г. Някои от тях са добри, но както и в други години и този път преобладават мрачните и тежки прогнози за бъдещето на човечеството, за икономиката и промените в климата.

В ежегодния си доклад експертите от датската инвестиционна банка Saxo Bank предвиждат, че в Западното полукълбо мощна слънчева буря ще унищожи повечето спътници и ще предизвика транспортен колапс. Според аналитиците политическите смени ще са внезапни, а негативните процеси в глобалната икономика вече са отишли твърде далече.

Какви суперопасности и изненади се очакват в следващите 12 месеца?

Вижте 9 от най-стряскащи прогнози, които се появиха с настъпването на 2019 г.:

Трета световна война

Това предсказание идва от мъж на име Майкъл Филипс, който твърди, че е роден през 2043 г., но е пътувал назад във времето, за да ни предупреди за предстоящата гибел. Майкъл твърди, че когато бил на 18 години той бил избран за всички експерименти, свързани с пътуване във времето и е чувствал, че няма друг избор, освен да опита поне да спре предстоящите събития. Той казва, че Северна Корея се е опитвала да пусне ядрено оръжие в САЩ в края на 2018 г., но това щяло да стане през 2019 година.

Промените в климата се задълбочават

Вече е добре известен фактът, че климатът се изменя с тревожна скорост. Честотата на природните бедствия се засилва през последното десетилетие и всичко се дължи на глобалното затопляне, което пък води до застудявания в някои части на света.

Най-студената зима през последните 5 години се предвижда, че ще удари най-много страни в Северното полукълбо. А места като Великобритания ще достигнат най-ниски стойности от -17. За сравнение — последният път, когато температурата е била толкова ниска във Великобритания е през 1795 г.

9 стряскащи прогнози за 2019 година (ВИДЕО)

Ще бъдем под постоянно наблюдения

Почти на всеки му се е случвало да си купи нови слушалки и в момента, в който се прибере от магазина, да започне да получава реклами на слушалки в социалните мрежи. През последната година станахме свидетели на няколко скандала със сигурността ни в социалните мрежи, както и доколко личните ни данни са защитени. Предсказанията гласят, че през 2019 личната ни информация ще бъде използвана още повече.

Слънчева буря ще унищожи спътниците с GPS

Доставчиците на сателитни услуги са добре запознати със слънчевите бури. Те започват с изригване на повърхността на слънцето, като понякога може да се стигне до изхвърляне на големи количества разтопена плазма в Космоса. Проблемът е, че тя има много силно магнитно поле, което може да смути радиовълните и всичко, което засяга електрониката. Очаква се, че през 2019 слънчево изригване от клас X да унищожи повечето спътници и спътникови връзки. Това ще доведе до хаос в транспортната и електрическата инфраструктура на Западното полукълбо. Авио- и наземните съобщения, зависими от GPS, ще са парализирани. Вероятните щети се оценяват от Saxo Bank на 2 трилиона долара.

9 стряскащи прогнози за 2019 година (ВИДЕО)

Хората и животните ще могат да общуват

Нострадамус е предсказал, че през 2019-та година животните ще бъдат по-близо до хората и ще има хора, които ще могат да разговарят с тях.

Германия изпада в рецесия

През третото тримесечие на 2019 г. Германия ще изпадне в рецесия, като икономиката на страната ще бъде потопена от водещата ѝ индустрия — автомобилната. Германия изостава в използването на високи технологии за своите автомобили, а също така и в прехода към електромобилите, което означава, че към 2040 г. до 55% от новите автомобили в света ще са електромобили. Антиглобалистките настроения, които през 2019 г. ще достигнат пик, ще изведат на преден план битката за екологична чистота — тенденция, противоположна на тази, която изстреля Германия на лидерска позиция през 80-те години на миналия век.

9 стряскащи прогнози за 2019 година (ВИДЕО)

Apple купува Tesla

Противоречивият туит на Илон Мъск, в който той заяви, че е осигурил финансиране за сваляне на компанията си от борсата при достигане на стойност 420 долара за акция, привлече гнева на инвеститорите и по-късно на SEC. Saxo Bank игриво подсказва, че Apple, а не Саудитска Арабия, може да бъде нова възможност за производителя на електрически превозни средства. От датската инвестиционна банка изтъкват, че Apple се стреми да навлезе в повече потребителски сегменти и предполага, че автомобилите могат да бъдат следващата цел, тъй като превозните средства стават все по-свързани с технологиите.

Доналд Тръмп ще се разболее

Едно от пророчествата на баба Ванга за 2019 е свързано с 45-тия американски президент. Според нея той ще се разболее от непозната болест, която ще доведе до мозъчен инсулт загуба на слух и травма на мозъка.

Атентат срещу Владимир Путин

Според баба Ванга още един политически лидер ще има ужасна година. Срещу руския президент ще бъде направен опит за покушение от собствената му охрана, а Европа ще изпадне в икономически срив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    22 3 Отговор
    Нашта тиква нема ли нещо така са куртолиса
  • 3 Алфа Ромео

    15 3 Отговор
    Чудесно, да ни е честита новата година, тая година малко, догодина хич! Нибиру няма ли да идва да ни отърве най-накрая....
  • 4 Meganoob BG

    8 1 Отговор
    2012-та ще дойдеее!!!!!
  • 5 Не глеам таувизия

    9 2 Отговор
    И един мармот...
  • 6 Гост

    4 1 Отговор
    Айде пак "пътешественици" във времето! Не им ли дават редовно таблетките, за да не пътешестват толкова често?
  • 7 чичко тревичко

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: вече се появиха всякакви страховити прогнози.
    Кой ги измисля тези прогнози?! И как един не прогнозира нещо положително?! Войни, убийства, болести... Сякаш им е фикс идея това. Не ми се живее вече на тази планета!
  • 8 BG citizen

    1 0 Отговор
    А един друг никому неизвестен гадател пък е казал, че пръднята е бойния зов на л...ното - валидно е не само за 2019 -а, ами и за много години напред. Или с други думи, ако пръднеш - може и да се наакаш после...
  • 9 Ицо справката

    1 0 Отговор
    Вече на седмо или осмо място чета за покушение срещу Путин и болест за Тръмп.

    Коментиран от #10

  • 10 Слави

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ицо справката":

    Относно покушение срещу Путин малко се съмнявам. За заболяване на Тръмп е напълно възможно да се случи. Все пак тази година ще стане на 73 години, бори се с демократите които му бъркат в здравето, а и през 2020г ще се бори за втори мандат.
  • 11 хахаха

    0 0 Отговор
    Наистина баба Ванга е направила страхотни предсказания, ама незнайно защо, всичките са след смъртта й:)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.