12 Март, 2019 20:19 39 622 19

Откриха нов сензационен лек срещу хипертония

  • високо кръвно-
  • хипертония-
  • лек-
  • здраве-
  • кръвно налягане-
  • понижаване на кръвното-
  • следобеден сън-
  • почивка

Гръцки специалисти твърдят, че това е много ефективен и бърз начин за понижаване на кръвното

Откриха нов сензационен лек срещу хипертония - 1
Снимки: shutterstock

Всеки, който страда от високо кръвно налягане, е бил съветван да подобри начина си на живот, да подобри хранителния си режим, както и да ограничи различни вредни фактори като алкохола.

Ново проучване, изготвено от група гръцки лекари, обаче, откри много по-лесен и ефективен начин за смъкване на високото кръвно налягане.

Учените са на мнение, че този метод може да си съперничи с някои от най-широко разпространените лекарства за понижаване на кръвното налягане.

Отдавна е известно, че кръвното налягане се понижава през нощта, когато човек спи. Ето защо екипът решил да провери дали краткият следобеден сън може да допълни и подсили този ефект.

Специалистите установили, че хората, които лягат да подремнат следобед, имат по-ниско кръвно в сравнение с онези, които пропускат следобедния сън.

Откриха нов сензационен лек срещу хипертония
Снимки: shutterstock

Констатациите на екипа били направени с помощта на 212 доброволци на средна възраст от 62 години.

На хората с диагноза хипертония лекарите изписват лекарства за понижаване на кръвното, като заедно с това ги съветват да променят начина си на живот и хранителния си режим.

Освен следобедния сън, като средство за понижаване на кръвното налягане, екипът установил още, че хората, които се придържали към т.нар. средиземноморска диета имали по-ниско кръвно, отколкото останалите. Медиците предполагат, че продуктите, които включва този хранителен режим оказват благотворно влияние върху организма.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    82 6 Отговор
    Чудех се, защо държавната администрация е тотално "заспала", а то било мярка срещу високото кръвно. В същност, прерязването на голям кръвоносен съд гарантира трайно "сваляне" на кръвното налягане.
  • 2 560

    35 10 Отговор
    Всъщност не е хубаво да се спи следобед -хубаво е почивка може и полягане, но без да се спи. Големите натоварвания трябва да са сутрин, след обедната почивка по-лекички мероприятия, ранна вечеря, това е режим за над 40г който ако се спазва ще пази сърцето, разбира се цигарите на боклука
  • 3 сериал криза поредна

    28 13 Отговор
    А евросъюзът иска, да забрани на испанците следобедната сиеста.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Димитър Кънев

    13 6 Отговор
    Интересно голямо откритие Велико сензационно.Да ама как ще обяснят моето състояние тия гръцки мързеливци.Докато работех и бях много натоварен с работа и стрес НЯМАХ ВИСОКОЛОВ КРЪВНО а след като се пенсионира след две три години ме налегнала куп болести в това число и високо кръвно.

    Коментиран от #6

  • 6 slushaen

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър Кънев":

    От годините, г-н Кънев !! С годините се променя еластичността на кръвоностната Ви система, както и все повече натрупвания на шлака. да, определено различни за всеки индивид, но не сравнявайте МЛАДОСТТА с ПЕНСИОНИРАНИЯ човек.Живота си казва думата, въпреки Опита и Благородието, което е на Ваша страна!! Всеки мечтае за вечна младост, защо ли! Най-вече, за да е ЗДРАВ!

    Коментиран от #13

  • 7 И БЕЗ ТОВА РАБОТЕЩИТЕ ГЪРЦИ БАЧКАТ

    14 4 Отговор
    ДО ОБЯД. ТАМ ДА СТЕ ЧУЛИ ДА ИВА ГРИПНИ ЕПИДЕМИИ..??? НЯМА И ДА ЧУЕТЕ ЩОТ ТАМ ГРИП НЯМА. САМО ТУКА НА РЪСЯТ С КВИ ЛИ НЕ ОТРОВИ БЕЛКИМ ИЗПОМРЕМ ПО БЪРЗО СЪТ ПРЕДИ ТУЙ СА НИ ЗЕЛИ СИЧКО ДЕТ ИМАМЕ.
  • 8 Kokettna

    14 6 Отговор
    Какви глупости пишете,през ноща кръвното се повишава а вие пишете ,че се понижава ..много сте умни и компетентни

    Коментиран от #12, #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Цецо

    3 1 Отговор
    Мммм, това лекарство ми хареса... :)))
  • 11 6б клас

    8 3 Отговор
    Тъпомера няма да хване всичките НЕ истини за КРЪВНОТО.Да с годините еластичността се променя.Склерози организма и най-вече кръвоносната система. Сутрен м/у 3 и 6 са най много инфаркти. Направете си сметка кога е високо КРЪВНОТО.Теории много за здравословен начин на живот. Спокойствието е най важното.
  • 12 Високо RR

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Kokettna":

    А ти като си много умна, защо пишеш "ноща"? Пише се нощта - нощ+та (защото се членува).

    Коментиран от #14

  • 13 Димитър Кънев

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "slushaen":

    Аман от умни идиоти.Дядо ми си отиде от този свят без кръвно без хапчета.Е зрението му беше намаляло и слуха.Отказа цигарите на 75 години.Е с алкохола никога не е прекалява но се беше отказал някога въобще да не си угажда.Но винаги е ял естествено чисти храни. По онова време не съществуваше терминът ЕКОЛОГИЧЕН.Аман от умни тъпунгери.
  • 14 Да та

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Високо RR":

    Членуват манафите !
  • 15 Ганьо

    6 2 Отговор
    Ами то от гърците освен да ядем и да спим по цял ден , друго не можем да научим
  • 16 Византийски тъпанар

    2 0 Отговор
    Ха ха ха , гръцки учени , следобедна дрямка !!!!!
  • 17 Димитър Кънев

    2 1 Отговор
    Защо гърците имаха такъв голям външен дълг и живееха от добре по добре.Ами те ядоха пиха и после ср....ха.Е не че сега живеят зле.ЕЛИЗА им опрости милиарди.А тия мързеливи наглеци все имат претенции и искат още.А нашите управстващи предатели какво правят.А да като се върнат от поредната екскурзия на наш гръб се скъсват да се хвалят как са ги похвалили.Е успехите им са само в техните глави а реално НИЩО. Справка комунистът Бойко Борисов и не без значение милиционерът Цветан Цветанов нож и Цецка Цачева пък може и Цвета Караянчева.
  • 18 Хербанарио

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Kokettna":

    Със сигурност повечето хора имат ниско кръвно вечер преди сън, и към три часа сутрин се вдига. Може да има и изключения, но общо взето е така. Затова инсулти и инфаркти стават повечето след полунощ.
  • 19 diado slavi

    0 0 Отговор
    premerete si kravnoto predi sledobeden san i sled tova i shte vidite che se e povishilo. taka e i prez noshta.pravilno che vsichki infarkti i insulti stavat na razsamvane.tezi garci neshto sa se obarkali