Кюфтето е една загадъчна храна в историята на кулинарията, тъй като никой не знае от къде и как са произлезли първото кюфте. Най-често приеманата теория е, че кюфтетата идват от Персия. В Персия има храна, наречена „кофта“, която има много варианти на подготовка, но по същество означава „натрошено месо“. Основавайки се на тяхната форма, съставки и подготовка, най-много се доверяваме на това, съобщават от foodpanda.
В най-ранните времена, кюфтетата се правели от остатъчно месо, което е било натрошено, ситно нарязано, нарязано на ръка или приготвено по начин, който може да се навие на малка топка.
Тъй като повечето кюфтета са направени от остатъчно месо, е безопасно да се предположи, че някои от най-ранните рецепти не са били записани, тъй като са били подготвени за обикновените хора.
През XVIII в. Оксфордският английски речник ги определя като "всякаква комбинация от сурово или готвено месо, оформена в топки."
Например Китай има изобилие от свинско месо и затова прави много кюфтета от свинско месо, докато ранните амбициозни римляни са се наслаждавали на паунови, фазанови и заешки кюфтета.
Шведите са известни със своите шведски кюфтета, наречени köttbullar. Често се сервират със сос, заедно с варени картофи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мосак фонсека
00:03 18.03.2019
2 Лорчето
00:08 18.03.2019
3 1234
00:26 18.03.2019
4 Българче
02:25 18.03.2019
5 РАМИРЕЗ БУДИСТ ГВАТЕМАЛА КАБОДЖИЯ
02:42 18.03.2019
6 Лора
04:17 18.03.2019
7 Лора
Коментиран от #8
04:17 18.03.2019
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Мисесака Дагишибам
08:46 18.03.2019
10 Слава Украинец!
08:48 18.03.2019
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Яжте го
09:36 18.03.2019
13 Диди
11:20 18.03.2019