Last news in Fakti

13 Март, 2019 19:44 8 092 21

Светът полудя по първата украинка със СНИМКИ в Penthouse, но...

  • лилиана гасинская-
  • момичето с червения бански-
  • багълка-
  • ссср-
  • украинка-
  • бягство-
  • австралия-
  • круизен кораб-
  • леонид собинов

Причината за известността на тази девойка обаче, е напълно невероятна

През 1979 година цял свят заговори за Лилиана Гасинская — първата украинка красила корицата на списание Penthouse. Но не това е причината, заради която милиони хора научават името на младата красавица в рамките на едно денонощие.

Преди 40 години 18-годишната девойка се качва на руския круизен кораб "Леонид Собинов", който пътува към Австралия, като част от обслужващия персонал.

Когато лайнерът акостира край бреговете на Австралия момичето прави нещо изумително и почти невъзможно. Именно с това свое действие родената в Одеса Лилиана се прочува по цял свят, а всички започват да я наричат “момичето с червения бански”.

Това е една история за смелост, решителност и безразсъдство, за стремеж към свобода и различен живот. Това е една от историите, които разказват за най-щурите и невероятни бягства от СССР.

На 14 януари 1979 г. едно момиче с червен бански излиза от океана, изкатервайки се по един от кейовете в залива Сидни, близо до Пирмонт.

Мокра и цялата в охлузвания и синини то се втурва към двама минувачи и вик за помощ. Това е 18-годишната Лилиана Гасинская, която някак е успяла да се измъкне от кораба, да преплува залива пълен с акули и да се изкатери по хлъзгавите, отвесни каменни стени на кея.

"Помощ, имам нужда от помощ. Избягах от съветския кораб, преследват ме. Трябва да отида в полицията!", обяснява тя на двамата непознати, които решават да ѝ помогнат и я отвеждат в близкия полицейски участък.

Новината за руската бегълка веднага е отразена във всички вестници, а на сутринта ежедневникът Daily Mirror излиза със заглавие на първа страница: "Красива жена избяга от „червения” лайнер", а във вътрешните му страници е поместено дълго интервю с 18-годишната украинка.

Лилиана е родена в Одеса, в семейство на артисти — майка ѝ е актриса, а баща ѝ — музикант. Родителите ѝ не се съмнявали, че любимата им дъщеря също ще стане актриса, но тя имала съвсем различни планове за бъдещето си.

На 15-годишна възраст момичето решава да влезе в Одеския военноморски колеж и дори успява да отиде на стаж в Обединеното кралство.

След като се връща в СССР започва работа като сервитьорка на круизния лайнер „Леонид Собинов”, който през януари се отправя към Австралия.

Така започва историята за “момичето с червения бански”.

През нощта на 14 януари 1979 г. Лилиана облича червен бански от две части, се промушва през един от люковете на круизния кораб и скача във водата, въпреки, че плавателният съд е на километри от брега.

След 40 минути непрестанно плуване във води, гъмжащи от акули, тя излиза на брега. Там тя вижда двама души, които се разхождат с кучето си и се втурва към тях, накуцвайки (глезенът ѝ е изкълчен). Когато ги доближава, момичето започва да им говори на развален английски. Обяснява, че спешно трябва да я заведат в полицията, защото я преследват.

Щом чуват тази историята и с оглед на окаяния външен вид на непознатото момиче с червен бански, те на мига я качват в колата си и я откарват в полицията.Пред служителите на реда Лилиана разказва, че се е решила на това рисково начинание, за да избяга от съветския режим и поискала политическо убежище. Властите бързо ѝ дават бежански статут и тя получила австралийско гражданство.

Смелата постъпка на Лилиана я превръща в истинска знаменитост и медиите в Австралия мигновено разпространяват историята ѝ, достойна за роман, давайки ѝ прякора “момичето с червения бански”.
Големият медиен интерес към бегълката от СССР ѝ отваря много възможности. Сред многобройните предложения, които момичето започнало да получава, било и едно от австралийската редакция на списание Penthouse.

Списанието ѝ плаща 15 000 долара, за да я снима за корицата на октомврийския си брой, а заглавието гласяло „Момичето с червения бански — без бански”.

Малко след това Лилиана се възползва пълноценно от статуса си на знаменитост и се записа в училище за модели.

Що се отнася до личния живот на „момичето с червения бански”, тя се омъжва за фотограф от вестник Daily Mirror. Въпреки, че бил женен и баща на три деца, той зарязал всичко, за да бъде с нея. Бракът им обаче не трае дълго и те се развеждат, а през 1984 г. Лилиана се омъжва за богат бизнесмен на име Иън Хайсън. През 1990 г. и този брак се разпада. След това „момичето с червения бански“ изчезва от страниците на клюкарските издания и отново заживява като обикновен човек.

Към днешна дата Лилиана Гасинская е една обикновена жена, която се радва на децата и внучетата си в страната, която преди 40 години я приема с отворени обятия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    27 16 Отговор
    На вашето внимани снимки на Петро Порошенко самозвания властелин на Киев преди хирургичната намеса

    Коментиран от #6

  • 2 реалиста

    25 24 Отговор
    хммм глупачка кой бяга от рая в мръсният капитализъм

    Коментиран от #3, #12

  • 3 КГБ Териер

    20 24 Отговор

    До коментар #2 от "реалиста":

    По всяка вероятност са я изгонили от СССР и УССР там такива не ги долюбваха да развалят гените!!! Ако чифтосаш лешояд с видра ще изскочи туй от фотосите.

    Коментиран от #10

  • 4 ГостЪ

    27 18 Отговор
    Приела с отворени обятия едно смело наистина курве . Що ли не са и издйржали браковете . Колко ми е позната тази история . Бягала е от режима със сигурност и също с такавя сигурност от себе си , естествено безрезултатно . Горкото семейство на мъжът и . Кйде си Вени !?
  • 5 Лорчето от красивия град!!!!!!

    10 9 Отговор
    Едновремешен история, но жената си я бива.... все пак това е пентхаус, не е ромската махала....!!!!
  • 6 Руски компир

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Браво на жената, тогава малко успяваха, предвид полукрепостното положение на хората в СССР.
    След разпада на СССР няколко десетки милиони се изнесоха, естествено на Запад.
  • 7 Опа

    14 6 Отговор
    Руский чалавек! Милионери лек живот, разводи и т.н.
  • 8 Статистика

    21 12 Отговор
    Тук в НРБ даваха десет дни домашен отпуск на граничарите ако застрелят нарушител, враг на народа! Най-много такива случаи има на гръцката граница, във всички описани, нарушителя бяга от България към Гърция. Няма нито един случай в който е застрелян някой който бяга от Гърция към народната република!

    Коментиран от #13, #14, #21

  • 9 Ганьо

    18 10 Отговор
    Една тъпа украинка!!!!
    Била е на стаж в Англия и не е останала там а се е върнала обратно и след това е скочила от кораб в Австралия в океана пълен с акули!!!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Рашка с чашка

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "КГБ Териер":

    То бива простотии, ама ти прекаляваш ! Провери колко години затвор е наказанието при опит за бягство от социалистическия рай! Колко хора са убити при опит за бягство? А колко са осъдени? И въпреки това е имало много успели да избягат.
  • 11 Хитър Петър

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ганьо":

    Не че е тъпа, но така ставаше обикновено. Отишла е в Англия, видяла е лъскавите коли, претъпканите магазини, светлини и реклами навсякъде, хората правят каквото им е кеф (тогава) почти всичко е възможно. Впечатлила се е без съмнение! Върнала се е в СССР и сивата съветска действителност и се е сторила още по-ужасна от преди. Тогава е решила да бяга, за това е станала обслужващ персонал на този кораб. Рисувала е, и е успяла, за разлика от много други.
  • 12 Карл

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "реалиста":

    Това, което предлага дамата е стока, за това капитализма й е нужен.Характерното за стоката е нейната стойност, финансова разбира се.В другия икономически строй тя нямаше да остойности предлаганото от нея и вероятно щеше да получи някаква размяна, но на нея не й трябва бартер за хубав украинец с червени бански.Трябват й пари.Намерила е добър пазар за стоката си.
  • 13 Политика

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Статистика":

    На много граници са се срещали двата свята.Една от пропогандите е в тези точки да покаже максимално добрия живот на съответния строй.В такива държави се е наливало,и са се опрощавали дългове и изобщо са създавали изкуствено пейзаж , който да демонстрира благоденствие на отсрещите.Такъв е случаят и с нашата съседка Гърция.Отдавна това не се случва и си проличава каква бездънна яма е Гърция и как тази икономика не е създадена естествено.От времето когато се стреляше по границите и се даваше награди е останал навика та гърците да получават всичко на готово без труд
  • 14 Помнящ

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Статистика":

    Слаба ти е статистиката ! Знаеш ли колко от т.н. диверсанти са избити при опит да влезат в България от Гърция ?
  • 15 Читател

    5 2 Отговор
    Искам и статия за пияното джудже Наум Шаламанов , който също избяга в Австралия .
  • 16 vasik atanasova

    6 5 Отговор
    слава Украине
  • 17 Рашън

    4 2 Отговор
    Само дето премълчават че е ЕВРЕИКА.
  • 18 Смолата

    4 2 Отговор
    Колко тъжно. Избягало момичето да търси по-добър живот, а капиталистическите зверове я съблекоха и снимаха за списание.......еееееех, живот.
  • 19 луд

    0 1 Отговор
    Много луд тоя свят бе?
  • 20 Пешо

    1 0 Отговор
    Поредното документирано доказателство за мракобесието на онези времена!
  • 21 От Пирдоп

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Статистика":

    Има и такива случаи, но не бяха бегълци от Гърция , а терористи, саботьори и диверсанти! Да си спомним случая ,, ВАКЛИНОВ"