28 Март, 2019 16:06 24 980 7

Посочиха първите 8 симптома на рак на мозъка

  • рак-
  • рак на мозъка-
  • здраве-
  • симптоми-
  • онколози-
  • онкологично заболяване

Ново изследване разкрива как започва опасното онкологично заболяване

Посочиха първите 8 симптома на рак на мозъка - 1
Снимки: shutterstock

Ракът в ранните си стадии няма изразени симптоми и заради това е трудно да бъде хванат навреме.

Различните форми на нелечимото заболяване имат различна симптоматика и често пъти първите им признаци се бъркат с тези на други болести.

Ракът на мозъка е сред най-опасните и смъртоносни разновидности на болестта. Статистиката сочи, че по-малко от 5% от пациентите, диагностицирани с рак в мозъка, оцеляват повече от 5 години след развитие на туморно образование. Наред с всички тези плашещи данни, ракът на мозъка е сред най-трудно уловимите, а пациентите често пренебрегват ранните симптоми на заболяването. По-голямата част от хората с този вид рак, забелязват нещо странно в поведението и възприятията си, но не обръщат внимание.

Проучване на King's College London изброява ранните симптоми на рак на мозъка.

Какви са причините за рак на мозъка?​Посочиха първите 8 симптома на рак на мозъка
Снимки: shutterstock

Този вид рак възниква поради анормално клетъчно делене, което преди регенерацията е нормална съставка на мозъчната тъкан, лимфната тъкан, кръвоносните съдове, черепните нерви, мозъчните мембрани, черепа, хипофизата и епифизата.

Пациенти с това заболяване са изброили пред изследователския екип симптоми, които не са приемали насериозно в началото на болестта:

силно главоболие
проблеми с паметта,
склонност към загуба на баланс,
тромавост,
замъглено зрение,
сънливост,
трудно изразена реч,
повишена умора.

Посочиха първите 8 симптома на рак на мозъка

Обикновено, повечето хора свързват тези симптоми с естественото остаряване на тялото и не бързат да отидат на лекар. Според данните, описани в проучването, по-голямата част от пациентите потърсили лекарска помощ, едва след като започнали да губят паметта си. Причината за тяхната тревога обаче била не опасения от развитие на рак, а предположение за развитието на деменция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марчела

    42 3 Отговор
    А дали при един два симптома ще ни пратят на Скенер или Ямр......Съмнявам се....Така. Че за горките хора винаги ще бъде късно..... Плащаш ли стабилно можете да получиш малко внимание...Срамно е Всичко....
  • 2 Лорчето

    9 7 Отговор
    Може би имам тумор по рождение защото главата не спира да ме боли :(

    Коментиран от #3

  • 3 160

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Лорчето":

    У НАС СЕ ПУШИ КАТО ЗА СВЕТОВНО, СВЕТОВНО ПО ТУМОРИ, РАКОВЕ И ИНСУЛТИ, НАВСИЧКОТО ОТГОРЕ ПОВЕЧЕТО СА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО - НЕЩО КАТО ИНКУБАТОРИ НА ТУМОРИ
  • 4 Cuk

    7 6 Отговор
    Stava.mi.x!uia.iskam.pomosht
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Оптимист

    2 2 Отговор
    Всички ще умрем. Скоро.
  • 7 кристина

    0 1 Отговор
    Козирока е най силня от рака не си мислете че не силен аз козирога