Last news in Fakti

20 Април, 2019 11:34 19 463 11

Участник в „Гласът на България” направи неочаквано признание за Михаела Филева

  • гласът на българия-
  • христиан ненов-
  • михаела филева-
  • звезди-
  • графа. участник-
  • северна ирландия

20-годишният талант, който работи в Северна Ирландия, прави фурор във формата

Христиан Ненов е едва на 20, а предизвика много вълнения сред треньорите в „Гласът на България” в ефира на bTV. Първо те се обърнаха мигновено на изпълнението му по време на кастингите на тъмно, след което Михаела Филева, в чийто отбор той попадна, го избра на първия му музикален дуел пред Мишел Йорданова.

Христиан е родом от Варна, но в момента живее в Северна Ирландия, за да помага финансово на семейството си.

Участието си в „Гласът на България” приема като възможност да сбъдне мечтите си, както и шанс да се прибере обратно в България при семейството си.

Ето какв още споделя младият изпълнител в интервю за show.blitz.bg

- Откъде дойде желанието за „Гласът на България”?
- Истината е, че не съм имал намерение да се записвам, случи се буквално в последния момент. По това време живях в Северна Ирландия, а приятелката ми си беше в България. Един приятел ми беше писал, че се е записал в предаването, а аз даже не знаех, че ще има такова, защото бях спрял да следя българската телевизия за известно време. Предположих, че ако се запиша, бих имал повече време за семейството си и приятелката ми. След около два месеца вече бях в България.

- Изненадва ли те онова, което ти се случва до момента във формата. Всички треньори се обърнаха веднага на изпълнението ти по време на кастингите на тъмно! А сега и Михаела Филева избра теб в дуелите.
- Мислех, че някой ще се обърне на изпълнението ми, но дори не предполагах, че всички ще го направят. Много ме изненадаха и развълнуваха. Изненадах се страшно много и че стигнах до тук, защото идеята ми беше просто да се върна в България заради приятелката си. Но много се радвам, че продължих и хората реагират по този начин.

- В такъв случай имаш ли вече амбиция за финал? Апетитът идва с яденето, както се казва.
- (смее се) Да, така е. В началото нямах никакви очаквания, камо ли до дуелите. Сега вече, когато съм част от тях обаче, вече се замислям, че има вероятност да стигна и до финал. Ще дам всичко от себе си.

- Откога се занимаваш с музика?
- О, музиката е в живота ми е още от дете. Когато съм бил на 4 годинки, майка ми е забелязала, че обичам да пея, да слушам музика. И когато съм навършил 8, тя ме е записала в една музикална школа. Така тръгна всичко. Участвах в редица детски концерти и така до 16-тата ми година. Тогава реших да се запиша в „България търси талант”, както и в „Гласът на България”, но тогава бях и по-малък, освен това гласът ми беше различен, точно по средата на мутацията и беше ужас. И не се получи. Изобщо не харесвах как пея, но майка ми беше много надъхана и не можах да ѝ откажа.

- И ето те в „Гласът на България”, където гласът ти вече е много по-различен!
- О, да, няма нищо общо вече. От първия път, в който си чух гласа по телевизията досега, има огромна разлика. Сега направо не можах да се позная (усмихва се).

- Как стигна чак до Северна Ирландия?
- Всъщност много спонтанно. Първоначално бях решил да замина за Англия и това беше малко след финалите на „България търси талант”. Понеже видях, че нищо не се случва тук, освен това и семейството ми имаше финансови проблеми. Затова, за да им помогна, реших да замина за Англия, където бях уличен музикант. Опитах се да си намеря и работа в тази сфера там, но не се получи. В същото време се запознах с едно момиче, българка, която живее във Великобритания, по-точно в Северна Ирландия. Така реших да пробвам. Уж беше само за две седмици, а накрая взех, че останах за две години.

- Какво работеше в Северна Ирландия?
- Събота и неделя работех почасово — пеех в ресторанти, барове, а през седмицата работех като супервайзър в една пекарна.

- Какви са хората там? Разкажи ми малко за впечатленията си.
- Хората там са много по-различни. Там няма да видиш тъжен човек по улиците, всички се усмихват, поздравява те, идва да си говори с теб, дори и да не се познавате. Ако това се случи в България, най-вероятно ще те помислят за луд. Освен това са много услужливи. Случвало ми се е да попитам непознат човек за някаква локация, която, например, да е на 5 км. от мястото, където се намирам. Човекът ми предложи и вървя с мен до там, докъдето трябваше да стигна. Неведнъж ми се е случвало. Дори са палили колата и са ме карали. Много са отворени на комуникация.

- Носталгията към родината винаги ще я имаш, но не си ли се замислял един ден да се върнеш отново в Ирландия и да устроиш живота си там?
- Мислех го, в интерес на истината, но се отказах. Там хората са много добри, обаче животът е много монотонен. Всеки ден е абсолютно едно и също. Няма никаква динамика. Тук всеки ден бързаш за нещо, а там си знаеш плановете за поне две години напред. На някои хора това им харесва, но лично на мен не — аз обичам динамиката, промяната. Приятелката ми е на същото мнение.

- Как реагират родителите ти на успехите на сцената на „Гласът на България”?
- Винаги са ме подкрепяли страшно много. На всяко мое участие и репетиции майка ми си вземаше със седмици отпуска, идва да ме гледа, а баща ми остава да гледа кучето. Баби, дядовци, лели, всичките ми роднини са много щастливи.

- В предварителния ни разговор ми спомена, че много си харесал своя треньор Михаела Филева и като човек, не само като изпълнител. Може би имаш мечта един ден да направиш дует с нея?
- О, бих си помечтал, да. Само че аз имам един проблем с пеенето на български. Тъй като от 6-7 години вече пея само на английски, защото това искат от мен. И когато запея на български звучи така, все едно не съм българин, заради акцента. Има и различна постановка на пеене — при българското и английското изпяване.

- Нали знаеш, че човек успява тогава, когато предизвика себе си?
- Така е (усмихва се). Трудно е, но продължавам да пробвам. Трябва ми време, за да успея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Слънчицето на сайта...!!!

    33 7 Отговор
    Прекрасна статия и интервю...! Един млад човек, отворен към света, желая му успех...!

    Коментиран от #3

  • 3 Ти си педал

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "Слънчицето на сайта...!!!":

    Хаха

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алфа Ромео

    24 3 Отговор
    Браво на пича, уникален глас има страхотно пее!
  • 6 А ти си пезофил

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ти си педал":

    Хажаха
  • 7 СТАВРИ

    15 1 Отговор
    БРАВО.... ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ.... ХУБАВ ГЛАС И ТЕМБЪР... И ЗА ИРЛАНДИЯ И ИРЛАНДЦИТЕ Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО... 1 КЪМ 1...
  • 8 Трънчев

    25 4 Отговор
    Да разбирам, че това ще е победителят. Едно време и Жана Бергендорф се върна от Дания, и беше казала, че ако не спечели, ще замине в чужбина. И ще остане в България, само ако спечели. Тук историята изглежда подобна.
    Само не разбрах, какво е "неочакваното признание" за М Филева, каквото е заглавието?! Поредното гръмко лъжливо заглавие? Само за да отвориш новината.
  • 9 Радо

    14 2 Отговор
    И аз си помислих, че си признал, че иска да я такова.
  • 10 Малена

    4 1 Отговор
    Абе хора, намерете и вие нещата на които да се радвате от сърце, започнете от себе си. Родени сте за хубаво, открийте го, развивайте го, и може би ще оценките и хората около вас.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.