Last news in Fakti

20 Април, 2019 18:43 21 621 5

Цял свят говори за чудото с тези близнаци (СНИМКИ)

  • близнаци-
  • раждане-
  • чудо-
  • медицинско чудо-
  • два месеца разлика италия-
  • германия

Удивителният случай на тези бебета се оказа едновременно медицинско чудо и сериозен административен проблем

На пръв поглед в тези две бебета близнаци няма нищо необикновено. Но това е само на пръв поглед, защото всъщност са истинско медицинско чудо.

Децата се появяват на бял свят не просто по различно време, а в различни години с разлика от над 3 месеца, разказва вестник Sun.

След като майката Оксана е приета по спешност в кьолнската болница Holweide, заради усложнения, лекарите разбират, че трябва спешно да извадят плода. За късмет на близначките се оказва, че са с различни плаценти и така една от тях ще може да продължи да се развива в утробата на майката.

Ето как Лиана е родена преждевременно на 17 ноември 2018 г., в 26-ата седмица от бременността. Сестра ѝ Леони пък се ражда 97 дни по-късно — на 22 февруари 2019 г.

Макар Лиана да тежи едва 900 грама и все още да не била напълно развита, лекарите успяват да я спасят.

В кьолнската болница са категорични, че подобно чудо се случва изключително рядко.

Лекуващият лекар на двете близначки - Д-р Шеленбергер заявява пред медиите, че "Това е рядък случай за нашата родилна клиника, но не е първият, в който близнаци, родени в различни дни проплакват тук. Огромната разлика във времето на раждане при тези момиченца обаче, е уникална за нас.

През 2012 г. в Ирландия се родиха момченца близнаци. Едното е по-голямо от другото с 87 дни.

Изненадващо, но подобен случай, съвсем наскоро е записан и в регистрите на болница в Северна Италия. Бебетата близнаци се появили на бял свят не само в различни дни, но и в различни месеци. Италианка родила първо Алесандро на 24 декември миналата година, а след това и Андреа — на 22 февруари тази година, съобщават италианските медии.

Това е рядкост, когато става въпрос за близнаци, увериха от болница в Северна Италия, където са родени двете деца.

Четиридесетгодишната майка спешно била хоспитализирана през декември 2018 г. и родила преждевременно първото бебе с тегло 800 грама, То се появило на бял свят след 24-седмична бременност. Благодарение на медицинския екип плацентата останала невредима и другият брат близнак продължил да расте в утробата на майка си.

Сложният от медицинска гледна точка случай имал щастлива развръзка, когато 60 дни по-късно се родил и Андреа — бебе с тегло 3 кг, което се появило на бял свят след 33-седмична бременност.

"Майката и децата се чувстват много добре, те ще бъдат изписани след няколко дни, заявиха от "Фондация за детето и майката" в град Монца, която стопанисва болницата. И допълват, че за пръв път регистрират подобно раждане на близнаци."

"Колкото и да е парадоксално, двамата братя близнаци не са на една и съща възраст, а това ще създаде проблеми на административните служби, когато се издават актовете им за раждане", отбеляза баща им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 39 Отговор
    А бе, руска работа - т.е. извратена!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емил

    19 2 Отговор
    До Емил-Доста си елементарен
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.