29 Април, 2012 15:35 1 512 0

Сестрата на Борисов зове за доверие в здравеопазването

  • красимира иванова-
  • сестрата на борисов-
  • българска-
  • медицина

Когато се събудих, брат ми ме държеше за ръката

Сестрата на Борисов зове за доверие в здравеопазването - 1
Снимка bTV

Три месеца след тежката операция за отстраняване на тумор от мозъка сестрата на премиера д-р Красимира Иванова разказа за преживяното в „Тази неделя” по bTV и призова хората да вярват повече на българската медицина и да уважават лекарите.

Тя благодари на екипа, който се е грижил за нея, но заяви, че не е усетила специално отношение към себе си заради близките си роднински връзки с Бойко Борисов. Сподели и първото, което си спомня след операцията: „Те са ме събудили в операционната. Когато погледнах, видях брат ми, който ме държеше за ръката за около 2 минути. Може би е искал да се увери, че съм добре”.

Разказа още, че в очите на премиера не е имало сълзи: „Той е толкова корав човек, че никога няма да си позволи такова нещо”. Д-р Иванова също била борбена натура, приела случилото й се като изпитание, с което трябва да се справи.

Разбрала за болестта случайно, без да е изпитвала първоначални симптоми. След тежък пристъп обаче се наложила спешна медицинска намеса и вземане на бързо решение. Макар че имала предложение от брат си да се лекува в чужбина, д-р Красимира Иванова не се поколебала да се довери на българските лекари:

„Той каза така: „Аз имам една единствена сестра, ще направя всичко за теб, ако решиш да се лекуваш в чужбина”. Държахме се за ръцете и му казах: „Аз съм български лекар, 30 години лекувам българските деца и българските родители ми имат доверие, сега е дошъл момент, в който да имам доверие към моите колеги”. За 10 минути взехме решение и той каза, че ще ме подкрепи, каквото и да направя”.

Д-р Иванова каза още, че появата й по телевизията е начин да вдъхне доверие в хората за професионализма на родните медици. „Трябва повече да вярваме на българските лекари, да ги уважаваме и да им съдействаме, когато ни лекуват”, призова тя


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА