Ястието е изключително леко и свежо, а приготвянето – лесно.
Необходими продукти:
за 4 порции
500 – 600 г тиквички
150 г натрошено, краве сирене
3 яйца
100 мл сметана
шепа ситно нарязън копър
сол на вкус
150 г кашкавал, настърган на едро ренде
меко масло за намазване на формите за печене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 С. Намажете с масло дъното и стените на тава или 4 броя форми за печене с диаметър 12 см.
Измийте и почисете тиквичките и настържете на едро ренде. В голяма купа смесете настърганите тиквички, натрошеното сирене, яйцата, сметаната и копъра и разбъркайте добре.
Овкусете с малко сол, като внимавате с количеството, тъй като всяко сирене е различно осолено.
Прехвърлете сместа в предварително подготвените тава/форми и печете докато повърхността на суфлето започне да сменя цвета си към златисто, а отделилата се течност се изпари. Отнема около 40 минути.
Извадете тавата или всяко суфле от тиквички, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната до запичане на кашкавала. Поднесете ястието топло.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Радо
11:18 15.07.2019
2 селяндур..
12:13 15.07.2019
3 И днес
22:27 15.07.2019