26 Май, 2012 15:12 1 244 0

Родените чрез Цезарово сечение застрашени от напълняване

  • цезарово сечение-
  • напълняване-
  • наднормено тегло
Родените чрез Цезарово сечение застрашени от напълняване - 1
Голяма е вероятността тази жена да е родена чрез Цезарово сечение

Бебетата, родени чрез Цезарово сечение, са два пъти по-застрашени от наднормено тегло в детските си години, отколкото бебетата, родени по естествен път, показва американско изследване, цитирано от БГНЕС.

За целите на проучването учените от Бостънската детска болница изследвали 1225 майки и децата им в продължение на три години, като мерели теглото им и телесната маса на бебетата. Една четвърт от децата били родени чрез Цезарово сечение.

След като взели предвид теглото на майката и други фактори, учените установили, че близо 16 на сто от децата, родени чрез Цезарово сечение, били с наднормено тегло до 3-годишна възраст спрямо 7,5% от бебетата, родени по естествен път.

Изследването стигнало до извода, че родените чрез операция деца не са изложени на въздействието на благоприятни бактерии, поради което тялото им се нуждае от повече време, за да натрупа полезни микроорганизми, които стимулират метаболизма.

Възрастните с наднормено тегло имат по-малко "приятелски" бактерии в храносмилателния си тракт и по-високи нива на "лоши" бактерии, което означава, че те горят по-малко калории и трупат повечето от тях като мазнини. Други изследвания обаче установиха, че пълните жени е по-вероятно да се нуждаят от Цезарово сечение и да имат деца с наднормено тегло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА