Новини

Паисий Светогорец е предсказал кога идват Третата Световна война и Антихриста

Заради делата си Паисий Светогорец е обявен за светец от Православната църква

Публикувана: 26 Август, 2019 14:09
34 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10856
Паисий Светогорец е предсказал кога идват Третата Световна война и Антихриста
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 30 гласа.

Паисий Светогорец е роден на 25 юли 1924 година в днешна Турция. Той умира през 1994 в манастира Св. Йоан Богослов в Суроти край Солун. Заради делата си Православната църква го канонизира като светец. Освен с благочестивите си дела, станалият след канонизацията си Свети, Паисий Светогорец е известен и със своите пророчества, пише sanovnik.bg.

Ето какво гласят най-популярните от тях:

За последната световна война и възцаряването на Антихриста Свети Паисий Светогорец казва, че ще дойде ден, в който Турция ще вкара войски в Северен Ирак около горното течение на река Ефрат. Те ще преградят голямата река, строейки язовири. Светецът казва, че тогава ще започне последната война, която ще бъде третата световна война. Много хора ще изгубят живота си. Една трета от турците ще загинат, една трета ще избягат в Ирак, а останалите ще станат християни.

Истанбул ще бъде взет от руснаците, които ще го дадат на Гърция и славният град ще бъде отново християнски. Светът обаче ще остане разрушен. Хората ще видят, че не може повече да воюват и затова ще започне обединение. Ще има световно правителство, а Йерусалим ще е столица на света.

Тогава обаче ще дойде Антихристът. Той прикрие истинското си лице зад добрина, той ще подведе хората и ще ги пороби. Ще започнат гонения срещу християните и ще бъдат събаряни църкви и горени светини. Последната православна литургия ще бъде отслужена в Атон.

Енох и Илия и борбата им с Антихриста

Срещу Антихриста ще се изправят двама – Енох и Илия. Антихристът ще ги убие, но те ще възкръснат и ще спасят християнските хора.

За Велика Гърция

Въпреки всички негови предсказания за бъдещето на целия свят, Свети Паисий Светогорец приживе е имал множество пророчества за обичаната от него Гърция. Някои от предсказанията му били свързани със създаването на Велика Гърция, бленувана от поколения негови сънародници. В едно от тях той сравнява Македония с постройка, градена от тухли и халва. Старецът казвал, че тя ще се срути и ще стане гръцка. В други свои пророкувания той отново споменавал Турция, която също ще се срине като държава и големи части от нея (освен Константинопол) ще станат земи на елините.

Свети Паисий Светогорец казвал също и че Кипър ще стане част от Гърция, но едва когато кипърците се покаят. Едва тогава ще бъдели изгонени турци, англичани и американци от островите на Афродита.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 30 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Факт
2 Отговор
Тоя не си е пил хапчетата и е имал сериозни психични отклонения

Оценка:
-28 +66

Напиши коментар тук
3 Отговор
Николета и Ники са по-интересна новина 😃

Коментиран от #32


Оценка:
-15 +23

Глупости
4 Отговор
на търкалета.

Оценка:
-21 +25

Снайперист
5 Отговор
ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

Оценка:
-7 +28

Франкенщайн...!
6 Отговор
Нищо от това няма да се случи, освен потопа който се от доста време насам...!

Коментиран от #7


Оценка:
-16 +9

Исках да кажа..
7 Отговор

До коментар #6 от "Франкенщайн...!":


,, се говори,,..!

Оценка:
-1 +4

Шалом
8 Отговор
Свети Йоан Дамаски, от 8-ми век, когото всички християнски църкви признават, заявява, че Антихрист:

ще е евреин;
ще отиде при евреите;
ще бъде приет от евреите.
Исус Христос потвърждава това, когато предупреждава евреите: – “Аз дойдох от името на Отца ми, но вие няма да ме приемете. Друг ще дойде от свое име, и него ще приемете”. (св. Йоан 5/43)

Оценка:
-2 +30

бай дъ уей
9 Отговор
Вие изобщо чели ли сте словата на св. Паисий Светогорец? Има издадени 5 тома. Първият се казва " С болка и любов за съвременния човек".Тези предсказания са само малка част от духовно-нравствените съвети и наставления на атонския монах. Стилът му е неподражаем по изказ и дух. Прочетете и ще разберете. Коментарите по-горе са от хора,които мислят,че "духовност и душевност"са ....телешко задушено в съпровод на Берковската духова музика!!!!!!

Коментиран от #22


Оценка:
-8 +46

Кой друг
10 Отговор
Между гърците и евреите има доста прилики,така че.........

Коментиран от #13


Оценка:
-6 +18

Пак ли
11 Отговор
Една и съща статия се върти. Измислете нещо ново!

Оценка:
-4 +8

Енох
12 Отговор
Прякорът на антихриста е Тиквата.

Оценка:
-9 +28

Колю
13 Отговор

До коментар #10 от "Кой друг":


Нормално да има прилика при положение че са един и същ народ . Гърците са от еврейското племе Дан а израелците са от върховните монашески племена . Всички евреи са изгонени от Египет като едните бягат на изток а другите идват при българите . Друг е въпроса колко от днешните гърци са чисти евреи ,защото тяхна цел номер едно е да се плюят с който свари .

Коментиран от #14, #20


Оценка:
-2 +12

Когато евреите са изгонени от Египет
14 Отговор

До коментар #13 от "Колю":


Българи е нямало....

Коментиран от #19


Оценка:
-17 +7

бостан
15 Отговор
Цяла Беломорска Тракия е пълна със села, старите имена, на които са български, сиреч цялото население е било българско, прогонено зверски от гръцките агресори, след това в тези български къщи са настанени гърци от анадола. Гърците са мръсно племе и всичко лошо за тях е добре за нас!

Оценка:
-0 +36

Шефа на белото
16 Отговор
Тоя е предобрил, не мога да му чета тъпотиите до край

Оценка:
-5 +9

17
Този коментар е премахнат от модератор
Абеееее селяниии
18 Отговор
Не е важно кви сте, а кво сте...... Ииииииий

Оценка:
-0 +3

България
19 Отговор

До коментар #14 от "Когато евреите са изгонени от Египет":


България е най старата държава в европа не съм сигурен но във световен мащаб май само египет е по стара от българия така че българина съществува много от давна за твое съжаление

Оценка:
-5 +13

Данайските цигани
20 Отговор

До коментар #13 от "Колю":


Изгонени в Етиопия еврейски цигани на Дан,които подмолно завземат нашите земи и история. Та така наречени сега от 18 век-гърци,са най-големите изроди от еврейското племе. С подлост и хитрост,сега се хвалят с "гръцка" митология,"велика нация" жадуваща да граби и живее охолно. Но има едно НО, учителя Петър Дънов е казал,- не ходете на Бяло море,то само ще дойде до нас-. Та извода е ясен 😊

Оценка:
-0 +9

Нели Йорданова
21 Отговор
Вечна мо Слава и Милост Амин Благодарим

Оценка:
-0 +1

Bai hoi
22 Отговор

До коментар #9 от "бай дъ уей":


👍👍😂😂

Оценка:
-0 +2

Гост
23 Отговор
Тоя яко се е друсал!

Оценка:
-3 +3

Антихриста
24 Отговор
Дали слуша скандинавски блек метъл ...?!?

Оценка:
-1 +2

Бат Мишо
25 Отговор
ДО БЪЛГАРИЯ в световен мащаб и Китай освен египет - Китайският език е непроменен от 4000 год ...последната промяна на йероглиф в китайската азбука е била преди да се появи българия като държава

Оценка:
-0 +4

Бат Мишо
26 Отговор
ПС имам предвид преди да се появи ПЪРВАТА България не само тая тук 681....ако знаеш съвременен китайски можеш да прочетеш документ написан на китайски по времето когато СА СТРОЕНИ ПИРАМИДИТЕ

Оценка:
-0 +1

Бат Мишо
27 Отговор
има много интересни китайски ръкописи за първата българска държава и за войните им срещу Българите -китайската стена е строена да ни спира - тогава българия е била в днешна русия - плащали са 200 години ДАНЪЦИ на българския владетел КОЙТО Е ИМАЛ ЗЛАТЕН ТРОН......Според „Пролети-есени на Лю Бу-уей”, исторически трактат, по време на династия Ся (2100-1600 г. пр. н. е.) е имало не само постановление за книгите, но и официален имперски астроном, чиято длъжност била да събира и съхранява книгите.

Оценка:
-0 +2

Бат Мишо
28 Отговор
Голям интерес за учените представляват старокитайските източници, които за съжаление все още са недостъпни за нас. В тях има сведения за народа бо-гор, или болор, който древнокитайските автори сочат в районите западно от Тибет. Посоката най-общо съвпада с лансираната теза за Памирско-Хиндокушкия регион, където се предполага, че са най-старите местоживелища на древните българи.

Оценка:
-0 +3

Бат Мишо
29 Отговор
Проф. д-р Георги Бакалов,
зам.-ректор на СУ Св. Кл. Охридски”

Съвременната медиевистика все по-често прибягва до използването на стародавните легенди и митове, които повечето от изследователите неоснователно пренебрегват като ненадеждни. Рационалнато зърно в тях, а такова винаги има, може да се открие чрез съпоставки с по-известни и меродавни наративни извори. Този метод е особено полезен за конкретни личности и събития, отдалечени от нашето време за които няма запазени писмени свидетелства.

Според едно такова предание, Ноевият син Яфет имал син Гомер, чийто пък син е Тагарма. Същият имал 10 сина, от които деветият се казва Болгар . Той, според известието, е родоначалникът на българите.Въпреки несъмнено легендарния характер на цитираното сведение, утвърждава се становището, че българите принадлежат към най-древните народи, за които срещаме спорадични свидетелства в древни източници от еврейски, арменски и ирански произход.

Оценка:
-0 +2

Бат Мишо
30 Отговор
Дори най-авторитетния историк на VІ в. - Прокопой Кесарийски, пише, че хунският владетел имал двама сина Утигур и Кутригур, които навсякъде другаде срещаме като етноними на две български племена.

За самите китайци, които са историческите първооткриватели на хуните и в чийто хроники се срещат данни за тях от ХХ в. пр.Хр до VІІ в. сл.Хр., названието “хун-ну” означава “чужденци” или “варвари, идващи от север”, а не конкретно назован народ. С други думи, китайските източници ги сочат като група народи (или племена) с враждебно поведение спрямо “Поднебесната империя” (Китай), заради които била изградена прочутата “Китайска стена”.

Оценка:
-0 +1

Гледач
31 Отговор
Е тоя е много ТЪП. Но въпреки това ГРОБ СА ПО ТЪПИ.

Оценка:
-3 +1

Аз чакам за хриси и светлана😂😂
32 Отговор

До коментар #3 от "Напиши коментар тук":


Новини и като ги чета винаги се обличам с официялни дрехи😂😂😂

Оценка:
-0 +1

Azarata
33 Отговор
За ГЕРБ какво е рекъл и за баща ни

Оценка:
-0 +0

АХАХАХХАХ
34 Отговор
А защо не е предсказал, че неговата любима Гърция е вече немска

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.