Новини

Как да съхраните храната по-дълго свежа?

Няколко съвета и хитри трикчета

Публикувана: 28 Август, 2019 17:07
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1465
Как да съхраните храната по-дълго свежа?
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

През лятото се редуват големи горещини и високи температури със спонтанни и обилни дъждове. Много често се получава и влага, което пък допринася храните да се развалят по-бързо. Ако и вие имате този проблем у дома, dariknews.bg предлага няколко съвета и хитри трикчета, с които да запазите храните си по-дълго време пресни и свежи.

Съхранявайте гъбите в хартиена торба. Влагата е най-големият враг за гъбите, затова ги прехвърлете в хартиена торба, която да я абсорбира.

Снимка: Shutterstock

Как да съхраните храната по-дълго свежа?

Съхранявайте пресните билки и подправки, които сте взели от пазара, във вода, точно като букет цветя. Така те ще се запазят по-дълго време свежи и ароматни.

Снимка: Shutterstock

Как да съхраните храната по-дълго свежа?

Постелете кухненски кърпи в чекмеджето със салати. Това ще помогне да се абсорбира кондензацията, която зеленчуците правят. Излишната влага може да доведе до по-бързо разваляне, а хартията ще ги поддържа по-свежи за по-дълго време.

Сложете ябълка при току-що купените картофи, за да ги запазите най-дълго свежи и без да прораснат.

Не слагайте доматите в хладилника. Ще убиете вкуса им, а заради тяхната сочна текстура те не виреят добре на студено. Най-добре е да ги съхранявате на плота и в купа.

Снимка: Shutterstock

Как да съхраните храната по-дълго свежа?

Оставете авокадото да узрее при стайна температура. Сложете го навън, най-добре до банани, за да стане по-бързо. За да спрете процеса, приберете го в хладилник.

Снимка: Shutterstock

Как да съхраните храната по-дълго свежа?

Не разделяйте бананите един от друг, защото така ще се развалят по-бързо. Най-добре е да увиете дръжките в опаковъчно фолио.

Можете да запазите хляба без да изсъхва или да мухлясва за няколко дни, ако го увиете в хартиен плик и отгоре в найлон, а след това го поставите на средните рафтове на хладилника.

Готовите ястия приберете в емайлирани тенджери или стъклени контейнери в хладилника.

Най-добре ще съхраните колбасите и сирената, ако ги увиете в пергаментна хартия, защото тя не пропуска миризми и не се омазнява, а оставя продуктите да „дишат“. Ако вече сте нарязали колбасите и сиренето, може да ги завиете с прозрачно домакинско фолио – ще издържат по-дълго, но все пак не ги оставяйте за следващия ден.

Снимка: Shutterstock

Как да съхраните храната по-дълго свежа?

Мляко и сметана – след като отворите опаковката, сложете я в керамична или стъклена купа с капак, но не я оставяйте в пластмасовата обвивка.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Ген. Стоян Тонев
По повод искането на общинския съвет в Девин ВМА да има свое поделение в родопския град.
"Военна болница да има филиал в Девин е все едно аз да искам да се оженя за Наоми Кембъл, но тя да не знае."

Още бисери