4 Септември, 2019 00:30 12 304 25

Още 4 причини жените да правят секс, освен удоволствието

  • секс-
  • причини-
  • удоволствие-
  • калории

За някои от тях той е чудесен начин да си отмъстят на свадливия партньор

Още 4 причини жените да правят секс, освен удоволствието - 1
Снимка: Shutterstock

Подробен отговор на този въпрос дават в своята книга със същото заглавие английските изследователи Синди Местън и Дейвид Бас. Както са установили те, представителките на нежната половина от човечеството намират в интимните отношения дори начин да се избавят от главоболие, да отслабнат или пък да се усъвършенстват в изкуството да правят любов.

Според учените сексът има понякога напълно противоположни последствия: той може да засили главоболието или да го премахне като с вълшебна пръчка, пише struma.bg. Те отбелязват, че по време на полов акт мускулите на главата и шията се напрягат, повишава се кръвното налягане и това засилва главоболието.

Но от друга страна организмът по време на физическа близост отделя ендорфини – „хормони на радостта”, които имат оздравяващ ефект. С помощта на секса може да се избавите от излишно тегло. За един полов акт се изгарят от 100 до 250 калории. За да смъкнете един килограм тлъстинки (7000 калории) обаче, трябва доста да се изпотите по време на креватната гимнастика в пряк и преносен смисъл. Но жените, пишат авторите на книгата, не се ограничават само с тези тривиални приложения на секса.

За някои от тях той е чудесен начин да си отмъстят на свадливия партньор, като кръшнат с друг.
Други пък са готови да правят секс като израз на вежливост. Така тези самарянки помагат на свои познати мъже да преживят по-лесно раздяла с гадже или развод, като утешават в леглото новоизлюпените самотници и им дават усещане, че са обичани.

Секс с цел трупане на опит е друга доста разпространена причина. Жени, които са неуверени в леглото, се стремят да запълнят пропуските в половото си възпитание при повечко учители. Но, отбелязват Синди и Дейвид, прекаленото секс ученолюбие преди брака в дългосрочна перспектива не е много полезно, тъй като спомените за бурното минало могат да съсипят семейната идилия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    29 10 Отговор
    Младостта краси човека..!!! Сексът върви ръка за ръка с младостта..! Разумните млади хора, правят разумен секс.и изобщо не ги боли главата..!

    Коментиран от #5

  • 2 БебчУ като на 6

    4 13 Отговор
    Една чурка не влиза редовно нито в "чофка", нито в "предна дупка", нито в "задна дупка", защото "има причина" .
  • 3 Те са хермафродити..

    11 8 Отговор
    Не са самарянки.,развращават още повече, новоизлюпените смотльовци..!
  • 4 Основната причина

    35 2 Отговор
    е подобряване на банковата сметка! Дали на работа с шефа, дали на магистралата с тираджията, дали с шефа на съпруга, но това е най-честата причина!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боли ме путката...

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Знаем":

    Нищо не знаеш, едно и също баиш, боли ме и още как, за млат и наперен юнак, тебе да боли главата и да хванеш още повече гората.! Вие стари пис ченгенета, за млади уйове гладни, махнете се от мене, че целите миришете на мухъл, дано ви се отнеме най сетне от вашт време.! Стари курви харесват, младо телешко и не могат да кандисат, да ги на чешат, краставите им пещери..!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рони Макдоналдс

    9 0 Отговор
    Имаш ли рокля...?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво Васко

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "васко":

    Гол да го бараш, сополив да го духаш!
  • 12 Ей псориазината баба Яга

    3 7 Отговор
    С краставата си пача я малко по смело, изчисти на бебчу, долната глава и без това отдолу си кастриранакато нашта свиня на селу..! Явно черния ти гас е плъзбал от глисти и други нечистотии..! Една лудница по големи бели прави и като хората не може да се справи...! Поредната дърта 60 г свиня с 30 г педал...!
  • 13 Гошо

    18 0 Отговор
    Причини бол. За пари, дрехи, кола ......
  • 14 Доктор Морков

    5 2 Отговор
    От секс се слабее наистина, но само когато го поема дълбоко, по няколко пъти дневно, и сутрин вместо закуска, и вечер за лека нощ, докато от повръщане съвсем загуби апетит за всичко освен твърди паламарки.
  • 15 За другите

    17 3 Отговор
    Не знам но българката прави секс с когото свари защото е ковра по рождение. И защото ако не го прави ще яде само солети от тия по 20ст пакетчето, понеже освен всичко друго е и хипер мързелива. И трябва винаги някой тъпкач да я издържа

    Коментиран от #17

  • 16 Гостилничаря

    7 1 Отговор
    В последно време май причините са всичко друго, но не и желание. Кризата дава отражение и върху това....
  • 17 Точен си...!

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "За другите":

    Абсолютно вярно с очите си го видях, забравих го, но ти ми го. припомни...!
  • 18 ралпона

    1 0 Отговор
    Нo, oтбeлязвaт Cинди и Дeйвид, прeкaлeнoтo ceкc учeнoлюбиe прeди брaкa в дългocрoчнa пeрcпeктивa нe e мнoгo пoлeзнo, тъй кaтo cпoмeнитe зa бурнoтo минaлo мoгaт дa cъcипят ceмeйнaтa идилия
    ... така е!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кака Блага от ЛОМ

    2 0 Отговор
    рече на партийно събрани ПУТ..МИЕ воля ми е на кой сакам на тоя че дам.
  • 21 АГНЕ#7 00

    0 2 Отговор
    Проучете и теориите,в които се твърди,че липсата на секс удължава живота и човек се чувствал по-здрав и работоспособен,а дали е така?
    В много учения,религии,философии се проповядва въздържание.
    Твърди се,че хората в близкото минало,които са се въздържали от (определена )храна и секс са живеели по- дълго.
    Разни хора с разнообразни предпочитания!

    Коментиран от #22

  • 22 Пожарен шланг

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "АГНЕ#7 00":

    Пълни глупости - антоними, които са предназначени към обратното... Момичето е написало в статията, че близостта поражда ендорфини. Въздържанието не е реално и никога не е било и именно заради острата нужда от еб*не са започнали появата си хомо-връзките, пак именно е храмовете, манастири... Секса е и най-голямото оправдание... на комплексираните. Изводът е: всеки има нужда от секс, но не всеки има възможност да го получи и търси и измисля причини - дори и старите жини и циганки

    Коментиран от #23, #24

  • 23 ФъкинПлюш

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пожарен шланг":

    Старите жини кат теб така мислят, лельо.
  • 24 АГНЕ#7 00

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пожарен шланг":

    Да питаме и патриархът на България,какво ще каже по въпросът,той е на пределна възраст,едва ли е правил много секс през живота си,само предполагам.
    Не ми се струва комплексар или сбъркан,но не е лошо да си каже,ще е интересно да се разбере,колко време се е въздържал.
    След това ще питаме и папата и главният мюфтия,а и БОКО Бой КО.МЕСИЯТА.
    Да питаме заедно!
  • 25 Рони...

    2 0 Отговор
    Да уточня нещо, ако нямаш рокля, да ти купя за 8 март...!