Last news in Fakti

4 Септември, 2019 18:47 33 644 42

Сензационно откритие за дългия живот след смъртта

  • умиране-
  • смърт-
  • изследване-
  • безсмъртие-
  • мъртви-
  • живот след смъртта

Проф. Сам Парния може да е намерил път към безсмъртието

Сензационно откритие за дългия живот след смъртта - 1
Снимки: shutterstock

Хората винаги са се интересували и същевременно са се ужасявали от отговора на въпроса "Какво има след смъртта?". Интересът е предизвикан от надеждата, че може би след края на земния ни път има друг живот, само че в различна форма.

Онова, което ужасява повечето хора е, че след като умрат ще изчезнат завинаги, защото смъртта е края на всичко.

В продължение на много години различни учени са прекарали много време в опит да намерят отговор на въпроса дали има живот след смъртта.

Няма доказателства нито за съществуването на живот след смъртта, нито пък за обратното и това е причината някои учени да са още по-мотивирани при търсенето на отговори.

Сензационно откритие за дългия живот след смъртта

Какво знаят учените

Изследвания, инициирани от изследователи в Медицински център Лангън в Нюйоркския университет - една от най-големите изследователски и медицински институции в Съединените щати - може би са намерили част от отговорите на тези екзистенциални въпроси за смъртта и човешката душа.

В продължение на няколко години екип от учени, ръководен от проф. Сам Парния, се опитваше да проучи какво се случва с тялото и съзнанието на човек след смъртта му, за да разбере дали страхът от смъртта на хората има основание. Както се оказа, има го, а самият страх от непознатото е напълно оправдан.

Членовете на екипа интервюираха огромен брой хора, които са се завърнали „от другия свят“ след клинична смърт или напуснаха кома, и направиха стряскащо откритие: умирането не е краят.

Факт е, че дори след спиране на сърцето, човешкият мозък продължава да функционира. Засега нищо ново, защото дори хората, които са далеч от медицината, знаят за това. Дълго време се смяташе, че мозъкът продължава да живее 10 минути, но към петнадесетата броят на мъртвите клетки и прекъснатите невронни връзки е толкова голям, че вече е трудно да се реанимира.

Дори и да се направи това, мозъкът ще бъде силно повреден и човекът никога няма да бъде същият. Така лекарите мислеха много дълго време и всички клинични признаци на умирането на "мисловния" орган бяха очевидни. Учени от центъра на Лангън опровергаха всички знания на лекарите по този въпрос.

Какво откриха? Не е ли смъртта преход?

Сензационно откритие за дългия живот след смъртта

Физиологията, а не мистичните спекулации за прехода към друг свят, помогнаха да разберем какво се случва с човек след смъртта. Както се оказа, мозъкът живее много по-дълго, отколкото се смяташе преди.

Дейността му постепенно отшумява и „прекъсването на връзката“ става като в компютър: ако в последното програмите се преустановят, тогава в мозъка му отделните секции също спират да работят последователно. Установено е, че органът е жив дори след няколко часа.

Съзнанието все още функционира, забелязвайки всичко, което се случва наоколо и осъзнавайки, че тялото вече не слуша и настъпва смъртта. В същото време се оказва, че то чува всичко, разбира, но не може да даде знак, че все още е в този свят. Това вероятно е много страшно: да осъзнаем, че краят е дошъл и нищо не може да се промени.

В последните часове на умирането на мозъка човешкото съзнание се чувства като затворник, затворен в собственото си тяло. Въз основа на изследванията и публикуването на резултатите терминът „сърдечна недостатъчност“, приет от Американската сърдечна асоциация, и последващото изявление за смърт ще бъдат преразгледани.

Това се дължи на факта, че екипът на професор Парния успя да докаже, че мозъкът не умира, а само се забавя. Човек, който е обявен за мъртъв, продължава да чува, чувства и да е наясно какво се случва с него в продължение на много часове.

Наскоро проведени експерименти за съживяване на мозъка на прасенце 4 часа след смъртта му отварят нови хоризонти в дейностите на учените. Може би сега те вече обмислят как да върнат хората след смъртта и се приближават до реализирането на концепцията за „безсмъртие“.

Интересни спомени след смъртта

В много страни са проведени подобни изследвания. Например, израелски учени откриха, че последните области в мозъка, които изключват спомените, са деактивирани.

Може би това ще обясни защо хората, които са се върнали към живота след клинична смърт, твърдят, че пред „очите им“ след смъртта е преминал целият им живот. Очевидно изследванията все още не са завършени, тъй като човешкият мозък продължава да бъде загадка за учените.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    30 65 Отговор
    Пълна ТЪПНЯ ВИЖДАЛ СЪМ ЧОВЕК В АГОНИЯ.НЕ ЗНАЯТ КАДЕ,СА БОРЯТ СЕ ЗА ВЪЗДУХ И ЗА ОЩЕ ЕДНА КАПКА ЖИВОТ.ЧОВЕК КАТО УМРЕ РАЗБИРА ЧЕ НЯМА ВТОРИ ЖИВОТ.И ВТОРИ ШАНС

    Коментиран от #25

  • 2 Гост

    17 22 Отговор
    Да питат свещеници, ходжи...
  • 3 ГОСТ

    112 5 Отговор
    ЕДИН ДЕН ЖИВОТЪТ ТИ ,ЩЕ ПРЕМИНЕ КАТО ФИЛМОВА ЛЕНТА ПРЕД ОЧИТЕ ТИ........НАПРАВИ ТАКА,ЧЕ ДА СИ СТРУВА ГЛЕДАНЕТО.....

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Бе направо

    18 18 Отговор
    Не ми се умира. Кога ще измислят безсмъртието? 2030 сиг. Но дори безсмъртни пак ще умрем. Умира се разбира се катастрофи , дроги , алкохоли в големи дози. Но ако умреш тогава какво следва? Прераждане защото много хора ще влезнат в белия тунел като на снимката. Бе те ще бъдат пренесени от нещо което не познаваме и то ще носи имиджа на нашите близки казвайки да влезем в бялата светлина. Къв е смисълът на тоз живот като накрая сме измамени да се преродим? Но все пак имаме избор да не се подаване на създанието и да не влизаме в тунела.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прав си

    23 9 Отговор

    До коментар #5 от "Моя живот до сега е":

    Включи си конзолата Сони Плейстейшън играй gta v. Избягай във виртуалния свят там ще имаш колкото си пожелаеш пари.

    Коментиран от #7

  • 7 criminal

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "Прав си":

    Ама като се върнеш после без пари с три деца и работещ за 1000 лв има няма малко тъпо става...........у Бг се чувствам европеец ..........

    Коментиран от #11

  • 8 Рамбо Джонков

    34 13 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    Няма как да си струва филма на живота ми, пълна скука. Друго щеше да е да изляза с картечницз на изборите и деми се мерне бесепар, гербер, седесар, депесар... да го закова. Нема картечница, оставам в пълната скука. То не е живот, пълна скръб. Скучно е да се опише... ставане, на работа, плюскане, карти, сън, ставане, работа... пълна скръб.

    Коментиран от #14, #22

  • 9 gost

    37 3 Отговор
    За учените всичко си е загадка, доказателства за нищо няма, само хипотези. Затова и като се сблъскаха с квантовата механика, въобще млъкнаха...А там има много отговори, включително и за живота, но явно не им харесват отговорите
  • 10 Българин

    48 17 Отговор
    Тялото умира, душата е вечна. Всяка душа се преражда докато се усъвършенства и след това преминава в други измерения.Хората са на различно ниво в земния свят, според това колко пъти душата им се е прераждала.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дано не се прераждам никога

    9 10 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    В нищо живота е гаден но нищо не мога да направа освен да не направя така че и други да страдат от този факт
  • 13 Алфа Ромео

    24 4 Отговор
    Ако е вярно това е много гадно, хем си умрял хем разбираш кво става, по-добре да не бях го чел. Ако ти вземат органи за донорство искат да кажат че умрелия разбира че го порят и му вземат карантиите, така ли да го разбираме! Кво стана със разказите че си виждали че са напуснали тялото си хора в клинична смърт?

    Коментиран от #19

  • 14 ЦКкцкцй

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Рамбо Джонков":

    Кви карти?!?!? Покер????
  • 15 Нцкжкж

    10 2 Отговор
    Водолазът от Южна Африка Кони Хелоуел се простреля в главата с харпун, като не само оцеля по чудо, но и запази зрението си, съобщава Mirror. Острието влязло откъм дясната му скула и излязло при лявото му слепоочие, но по чудо не засегнало нито мозъка, нито очите му.

    Инцидентът е станал в събота при гмуркане край Скотбърг Бийч южно от Дърбан. Стиснал зъби от ужасяващата болка, Кони Хелоуел бързо се добрал до брега, където за щастие местен жител разполовил острието с флекс. Спасителите се погрижили за него до идването на медицински хеликоптер, който го откарал до болницата "Кингсуей" в Дърбан.

    Коментиран от #17, #39

  • 16 Карагенан (Е-407)

    25 6 Отговор
    Не виждам никакъв смисъл в разкриване тайната на смъртта.
    Господ е милостив и преживяването при смъртта е "черешката на тортата”, наградата в края на живота. Всички които заслужават /това звучи малко себелюбиво/ ще я получат.
    Двете реалности са несъвместими, подобно на две несъвместими софтуерни операционни системи.
    Преживелите не говорят за нея, защото другия свят е коренно различен и несъвместим с това което си мислим, че е истинската реалност.

    Коментиран от #18

  • 17 Йцйцйцйж

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Нцкжкж":

    Това с флекса е един екзистенциален въпрос:надлъжно ли го е разполовил или напречно?!?? Аз съм впечатлен от местните жители с флексове
  • 18 Hchcuv

    5 7 Отговор

    До коментар #16 от "Карагенан (Е-407)":

    Абе туй Е-407 да не е някой наркотик?!?!?!
  • 19 Кцкжкжй

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Ромео":

    Алфа , ти си новия Фройд баце

    Коментиран от #23

  • 20 М. Иванов

    5 4 Отговор
    Филма " Да срещнеш Джо Блек" е много хубав. Най вече съвета на бащата към дъщеря си. Плюс че Клер Форлани ми е любимка. Там са отговорите.
  • 21 Всекищ

    17 1 Отговор
    Не бързайте! Имайте търпение! Това ще се случи с всички ни. Е, няколко са намерили начин да си изкарват насъщнният. Няма лошо, но и тях ги чака същото, но на техен гръб. Гроб.
  • 22 ГОСТ

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Рамбо Джонков":

    ЕМИ........РЕШЕНИЕТО.......ТЕРМИНАЛ 1 ИЛИ 2......ТИ ИЗБИРАШ.....
  • 23 Алфа Ромео

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кцкжкжй":

    Не знам дали съм Фройд просто ми минават разни мисли...
  • 24 няма връска с темата

    3 2 Отговор
    миррно ще публикувате само по темата.След като умра ще съм невидим и ще съм в сайта и ще тегля дузпата на м........а
  • 25 Чичо Тони

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Човек като умре нищо не разбира. Той е умрял!
  • 26 бай Даньо

    14 16 Отговор
    След смърта няма нищо. Гейм оувър. Фантасмагориите за живот след смърта са просто част от религиозните доктрини да се държат овцете на късо въженце хем морков хем тога, хем ад хем рай... Няма нищо след смърта и точно затова тоя живот е ценен и трябва да си го живял. Егоцентричната природа на човка е предпоставка да виреят тия религиозни заблуди , защото мисленето е че ние сме специални , като Господа не може просто да изчезнем , трябва да се прераждаме. Да ама не след смърта изгасят лампите. Затова е много лесно да се живее като вярващ и трудно като атест , но е по-честно.
    Ако се прераждаш до къде в животисния свят блещука съзнаннието та да се преражда? Ясно е че кучета имат интелект на 3 годишно дете те прераждат ли се, след като детето се преражда... Ами делфини, китове, маймуни? В какво се прераждат? По нишите животни също имат елементарно съзнание. Друго , какво е биологичното предназначение на прераждането, защото тоя свят е логичен и всяки детайл от съществуването ни има обяснение в някаква прично следствена верига. Прераждането на какво служи? Тежки и тъжни въпроси . За това си живейте живота истински , това се отнася най-истински за вечно и само мрънкащите български идиоти, който си стоят на ръцете и са все недоволни от някой друг разбира се ....

    Коментиран от #31

  • 27 Кръст

    12 8 Отговор
    Тук пише че мозъкът не умирал с часове ... а колко му трябва да умре на мозъка след пряко попадение от атомна бомба? Както и да е, все пак, какво става след тези часове, нали труповете ги кремират или заравят. Тогава вече са МЪРТВИ, нали? Всички тези спомени от Отвъдното са или лъжи, или спомени на все още функциониращото съзнание преди, или след клиничната смърт от която е оцелял разказващият. Единствената надежда е във вярата. Ийсус Христос никога не проповядваше здравословно хранене, никога не лекуваше заради самото лечение. Той знаеше, че духът е един, че няма един Бог който се грижи за тялото, а друг - за душата. Той искаше да покаже, че Бог е любов, и когато твоят дух напусне тялото, ще бъде спасен. Не всичко е доказуемо от науката.
  • 28 ИСТИНА ВИ КАЗВАМ

    5 6 Отговор
    Преди месеци на левият ми крак на палеца се появи тъмно виолетово петно като при под нокътен кръвоизлив .Беше доста голямо което изключваше съмнение за увреждане без да усетя.И бях шокиран когато се загледах по-отблизо и видях дъгообразен надпис фино изписан с латиница като се четяха последните три букви другата част от надписа бе под петното.Показвах го на мн хора и онемяваха но при вещ по тези въпр не сметнах за необходимо.Явно е някакъв знак след като преминахме в седмото ниво,доколкото чета тук там.Така че мистериите предстоят и ще се множат.

    Коментиран от #34

  • 29 Каквото

    19 5 Отговор
    и да правиме, както и да живееме, всички сме осъдени на смърт. Никой няма да се измъкне жив от живота! Всеки сам трябва да прецени поведението си, защото ще отговаря за него. Дали вярвате или не това няма значение. Господ съществува и всеки ще си получи заслуженото.
  • 30 Ivan

    1 3 Отговор
    Прочете книгата "Урантия" и ще имате отговори на много въпроси.
  • 31 Ели

    11 7 Отговор

    До коментар #26 от "бай Даньо":

    Много лични са подобни преживявания на границата между живота и... НЕИЗВЕСТНОТО....?! каквото и да значи то...?

    Много удобно е да твърдим, че с края на физическото тяло настъпва смърт, а после "червеи".

    Удобно за финансовите акули, дилърите на дрога, мутрите, богатите политици, изобщо - Злото, важно е да се твърди, че То, Злото е ненаказано, че бедните са неудачници, мързеливи, слаби и неспособни на "велики дела".

    Не знам какво има след "Онова", но е факт, че го има, природата не търпи празни пространства, ние не сме изучили Северен и Южен полюси, Луната, Океаните над определена дълбочина, различни вселени, черни дупки и още, и още, а сме тръгнали да твърдим че ТАМ няма нищо, елементарно, конформистко за някои кръгове и крайно удобно.

    Коментиран от #41

  • 32 ZZZZ

    5 1 Отговор
    Това което се нарича "смърт" ще достигне всеки дето се е родил на тази планета ( това си е 100% сигурно) .Това, ч
  • 33 ZZZZ

    9 1 Отговор
    Това което се нарича "смърт" ще достигне всеки дето се е родил на тази планета ( това си е 100% сигурно) .Това, че ще продължим да живеем е също 100% сигурно и важно е какво ще отнесем от тук. Със сигурност няма да са апартаменти и купища крадени пари ! В това отношение нашите политици трябва най-много да се притесняват . Те няма да отнесат нищо !!!!
  • 34 Цено

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "ИСТИНА ВИ КАЗВАМ":

    И какво пишеше? AC/DC, Rap, Psycho?
  • 35 Грую

    8 1 Отговор
    Вместо да чакате задгробния живот яжте и пийте и си носете новите дрехи или както е девизът на труженичките на околовръстното: "Дрехи, дупе и пари не пази за старини! Оти всичко се девалвира."

    Коментиран от #40

  • 36 Аз Варна

    14 3 Отговор
    Той АДА е тук -на Земята.Човек се ражда и преживява реинкарнация за да изкупи свои прегрешения в минали прераждания и да се изчисти след което да премине в друго,по висше ниво.Раждайки се на света човешката душа заспива за духовното и се събужда за материята и обратно-умирайки, се възвисява за духовното,нетленното,а заспива за земните блага.Това е вечният кръговрат,докато се ивиси до последното седмо Божествено ниво .
  • 37 Гого 1

    5 0 Отговор
    Какво се случва след като заспиш и никога не се събудиш ?? Ако много мислиш по този въпрос неизбежно идва следващия- какво е да се събудиш след като никога не си заспивал- когато се раждаш ?
  • 38 Алфа Ромео

    8 5 Отговор
    Как ще живее мозъка часове наред след като е спряло сърцето и човека не диша, то само за една-две минути може да изгубиш съзнание без кислород.
  • 39 007

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Нцкжкж":

    Късмет че е са паднал на лекари,ако беше тука нямаше да е жив😁.
  • 40 Кръст

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Грую":

    ГРУйо! Няма значение колко сладко си живял. Пак ще умреш. От прест си се пръкнал, на пръст ще станеш. А тя тая работа с дрехите и мурвите е за тука, за временно ползване. Няма да ти помогне в смъртта.
  • 41 бай Даньо

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ели":

    Как точно е факт задгробния живот!? Обясни моля. Най-страшно е когато си към края да разбереш че не си живял.
  • 42 433

    3 0 Отговор
    Скоро ще знаем повече за тъмнатата материя, където реално сме, а тялото е само опаковка позляваща да бъдем в тази материя. Мозъкът е само средство за съжителство на двете материи. Опростено, всеки е като фаил информация в друга форма материя.