Ако искате да сготвите нещо класическо, но с леко приключенски вкус, опитайте тази рецепта за нервозни кюфтенца на тиган:
Необходими продукти:
1 кг кайма
4 яйца
2 филийка бял хляб
2 глава кромид лук
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. млян черен пипер
2-3 сушени люти чушки
1 с.л. мляна чубрица
магданоз
олио за пържене
1 к.ч. оцет
сол
Начин на приготвянe:
Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от дръжките люти пиперки, мленият черен пипер, червеният пипер, лукът, настърган на ситно ренде във вид на кашица, и сол на вкус. Прибавя се 1/2 кафена чашка вода. Сместа се омесва добре, докато започне да се отделя лесно от съда, в който се меси. Оставя се да престои в хладилник около 2 часа, пише lakomnik.bg. От нея се оформят средни по големина кюфтета, които се разплескват в кръгла форма, като ръцете периодично се намазват с оцет, за да не залепва каймата по тях. Пържат се в обилна мазнина. Не се овалват предварително в брашно. Обръщането им става по-често с метална или дървена лопатка, докато се зачервят равномерно от двете страни. Поднесете с гарнитура по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Браво!
12:19 05.09.2019