Last news in Fakti

5 Септември, 2019 14:53 18 499 16

Тайните на КГБ: Как да пиеш без да се напиваш

  • кгб-
  • тайна-
  • алкохол-
  • напи-
  • пиене

В КГБ само две категории хора не пият: болните и доносниците

Тайните на КГБ: Как да пиеш без да се напиваш - 1
Снимка: Shutterstock

Както пише в спомените си един от бившите служители на КГБ Вячеслав Щербаков, само две категории хора не пият: болните и доносниците. И тъй като ни един специален агент не иска да прилича нито на първия, нито на втория, умението да пие и да не се напива, но да продължи да се контролира, е едно от най-важните, които трябва да притежават сътрудниците на КГБ.

Почти всеки от служителите на КГБ, работещи в чужбина, имал своя собствена рецепта за коктейл срещу махмурлук, който помагал за бързото възстановяване след снощното пиене, съобщават световните издания.

В зависимост от националните и кулинарни особености на страната, в която се налагало да се работи, рецептите значително се различават:

- във Великобритания се използвала смес от доматен сок, яйчен жълтък и няколко капки коняк;

- в Германия използвали маринована риба, приготвена с лук и кисело мляко;

- в Китай водка, коняк или уиски се пие обезателно със зелен чай, който спомага за извеждането на алкохола от тялото;

- в Мексико от сутринта използват гъста и много пикантна телешка супа с царевична каша;

- във Финландия вместо подобна рецепта направо отиват в сауната.

А възможно ли е да се научите да пиете без да се напивате? Да. Има няколко метода, тествани и потвърдени от научни изследвания, свързани със свеждането до минимум на въздействието на алкохола върху тялото. Но преди да разкажем за тях, струва си да разсеят няколко мита.

Например, че едно сурово яйце, изпито преди консумация на алкохол или супена лъжица олио, ще ви помогне да пиете, без да се напиете. Или че изобилните мазни храни „обвиват“ стомаха и пречат на усвояването на алкохола. Всъщност нищо от това няма да ви помогне да пиете дълго и да не се напиете.

Следните съвети от бивши служители на КГБ са много по-ефективни:

1.) Солидна закуска и малко водка поне един час преди банкета. В този случай тялото ще започне по-рано да произвежда ензими, които предварително разграждат алкохола и интоксикацията ще настъпи по-бавно;

2.) Адсорбенти или таблетки. "Мезим", "Фестал" или просто активен въглен са най-доброто средство за нормализиране на храносмилателния тракт преди пиенето;

3.) Витамин С. Лимон, цитрусови плодове, лук - всички тези продукти са богати на витамин С, който предотвратява лесната и бърза интоксикация;

4.) Не смесвайте различни видове алкохол. Това правило е познато на всички - не трябва да смесвате различните напитки, особено газирани;

5.) Движете се повече. Човек, който просто седи на маса, яде и пие, се напива по-бързо от някой, който участва в танци и конкурси. Според думите на много бивши разузнавачи и служители от КГБ, тези прости правила са им помогнали да не бъдат изключение от правилото за пиене.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    79 1 Отговор
    Абе ..с две думи , руската школа е водеща в пиенето..учете се , учете...
  • 2 онзи

    23 9 Отговор
    Или просто са си биели някакви инжекций с химикали,които правят да пиеш едно буре алкохол без и да разбереш,че си го изпил...

    Коментиран от #10

  • 3 РЗС

    17 9 Отговор
    дишаш кока цяла нощ и нямаш ядове

    Коментиран от #4

  • 4 Шмъркан

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "РЗС":

    Е това с коката си е американо-наркомански приом за справяне в тия ситуации.
  • 5 Грух

    17 9 Отговор
    Слава на Русия !
    Наздраве, братушки !
  • 6 Баце

    30 1 Отговор
    Не. Просто тия, които са били зад граница са започнали да пият нормално т. е. глътка по глътка, с мезе и най-важното, качествен алкохол. А не 4-5 стакана по руский, на екс и след 10 мин. под масата.
  • 7 4527

    16 0 Отговор
    Правите ли разлика между да пиеш без да се напиеш, и коктейл срещу махмурлук, който помага за бързото възстановяване след снощното пиене? Според мен да пиеш без да се напиеш, трябва да е по едно и също време. Не едното вечер другото на сутринта.
  • 8 Глупости

    6 4 Отговор
    на търкалета. Статията е писана от дебютант. Периодично се скриваш в тоалетната и насила драйфаш. Това е рецептата.
  • 9 ГОСТ

    5 9 Отговор
    ДА БЯХТЕ ПИТАЛИ ЛАСКИН ИВАН ,ПРИЖИВЕ..........

    Коментиран от #11

  • 10 Пробвал

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "онзи":

    Антипухмикор - това са едни малки хапченца. Правят чудеса.Има ги в аптеките.
    Изпих едно преди един банкет, после с колегата изпихме бутилка водка и минахме на бира. Помня всичко и до последно се владеехме. Сеир е да гледаш другите как зациклят покрай теб ;)
  • 11 Отнесе таините

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    Със себе си😂😂😂
  • 12 нервен ( разбивача на тролове )

    10 0 Отговор
    В България изтрезняваме с люта шкембе чорба и чесън и бира

    Коментиран от #14

  • 13 Земя Въздух

    13 0 Отговор
    Всичко опира до тренинга , да си знаеш мярката и настроението. иначе познавам руснак на 76 години , и на литър водка , да ни ступа на шах , да каже на кой, кога са му рождените дати , и да направи 36 лицеви опори. Според мен това на руснаците им е вродено. Имат и кофти навик , да държат кратка реч , преди всеки тост и държат да изпиеш след това чашата до дъно . След 6-7 такива тоста , срещнах жената на моя живот , тоест жена ми. Която не е рускиня , а македонка от Благоевград .
  • 14 ГОСТ

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    ТОЧНО.....ВЗЕ МИ ДУМАТА........ТА СЕ СЕТИХ ,ЗА ЕДИН ЛАФ КОГАТО БЯХ В ГЕРМАНИЯ..........

    НАРОД КОЙТО СЕ НАПИВА С БИРА,ДА НЕ ДАВА АКЪЛ НА НАРОД,КОЙТО ИЗТРЕЗНЯВА С БИРА......
  • 15 Спас безделника

    5 0 Отговор
    Отдавна подозирах, че покойния Божидар Димитров е прав с ироничното си твърдение " От Усури до Мисури само кутригури!". Как така само ние и мексиканците реанимираме еднакво - те с лютива телешка супа, а ние с шкембе чорба?😂😂😂😂😂

    Коментиран от #16

  • 16 Диди

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Спас безделника":

    Ама тук става въпрос да пиеш без да се напиеш. Да не се налага да се лекуваш с шкембе