Last news in Fakti

26 Септември, 2019 18:10 8 370 8

Мощен удар върху Земята през уикенда

  • съвети-
  •   сведем до минимум-
  • въздействие-
  • магнитни бури-
  • мощен удар-
  • чувствителни

Как да сведем до минимум въздействието на магнитните бури

Мощен удар върху Земята през уикенда - 1
Снимки: shutterstock

В края на тази седмица (28 и 29 септември), се очаква мощна магнитна буря, обявиха специалисти от украинската Лаборатория за рентгенова астрономия на Слънцето ФИАН.

В събота (28 септември) се очаква буря от ниво G2, а в неделя (29 септември) тя ще отслабне до ниво G1.

Последиците от магнитните бури могат да бъдат усетени от повечето хора, отбелязват експертите и допълват, че някои са по-чувствителни от други.

В рисковите групи попадат метеорологично-чувствителните хора, тези, чиято имунна система е отслабена, и хората, които често са подложени на стрес. Ако сте спокойни, здрави, положително настроени, не магнитните бури не могат да развалят настроението ви и да влошат здравето ви.

Макар да е невъзможно напълно да се избегне ефектът им, съществуват различни методи, с които да отслабим ефекта им върху нас.

Вижте няколко съвета, с чиято помощ можете да се предпазите от въздействието на магнитните бури.

В дните с магнитни бури е по-добре да се въздържате от физически натоварвания;

Опитайте се да премахнете алкохола и никотина;

Осигурете си пълноценен, здравословен сън;

Пийте повече течности;

Кафето е по-добре да се замени със зелен чай, който е богат на антиоксиданти;

Не яжте тежка храна;

При нервност и безсъние можете да приемате билкови отвари, например евкалипт, маточина, валериан или сок от алое;

Прекарвайте повече време на открито;

Избягвайте разправии и конфликти;

Почивайте си, ако имате възможност.

За пациенти, зависими от метеорологични условия, най-добре е да имате под ръка лекарства за спешно реагиране, одобрени от вашия лекар.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ветеринар

    6 3 Отговор
    Бягаш в психодиспансера на 4-ти км.:))
  • 3 322

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto с G класата":

    В черепната кутия имаш едно органче, което като го облъчат с вълни все едно като свободния сигнал на телефон "на импулси" дет се вика, ще почне да се въри като компот в казана! Ще ти се превиди и то в слънчево време все едно има светкавици, че се появат в интервал около 7мин и 39 сек. и след това ще даваш "на късо" сигнали към сърце па от там Господ знае дали ще ти изключат нискочестотния ток или с времето ще разбереш къде те е ударило
  • 4 Шарлантийски

    7 5 Отговор
    Какви са тези тъпотии хаймани такива.
  • 5 плевен

    9 3 Отговор
    "Прекарвайте повече време на открито."??? Е, този метод за защита от магнитни бури, може да получи Нобелова награда. Не става ясно дали украинците или Трачева е била осенена от гиниалното хрумване. Аз залагам на нашето момиче. Специално за кореняците софиянци: Когато минавате под жиците на трамвая, получавате по- голямо елмагнитно облъчване, отколкото в слънчева буря.
  • 6 Паник атака

    8 1 Отговор
    Що плашите хората бре? Само като прочетох заглавието, получих всички симптоми, та до събота или ще ми е минало вече и всички други ще са изтрещяли, а аз ще съм екстра, или няма да си лафиме повече, ако още сега ми се пръсне мозъка от паника.
  • 7 Биоробот

    2 2 Отговор
    Има защита. Фарадеев кафез е клетка от ситна метална мрежа, но трябва да е добре заземена иначе не върши работа. Или да се потопите във вода. Например басейн или вана. Най-добре още в петък сутринта влезте в клетката или във ваната и излезте чак в понеделник.
  • 8 Франкенщайн...!

    6 0 Отговор
    Някои и без магнитни бури са зле... цял живот..!