12 Октомври, 2019 09:31 4 541 6

Как да изберете правилния грим според цвета на кожата ви?

  • грим-
  • цвят-
  • кожа-
  • подтон-
  • сенки-
  • руж

Отговорът се крие в теорията на цветовете

Как да изберете правилния грим според цвета на кожата ви? - 1
Снимка: Shutterstock

На всяка жена ѝ се е случвало да остане разочарована от избора си на грим. Независимо дали става дума за червило, сенки или пък руж, поне веднъж сте се оказвали в ситуацията да гледате цвета в магазина и да си мислите колко е красив, а след това да се приберете вкъщи и нанасяйки го да останете разочарована. Защо това се случва и как да го избегнете? Отговорът се крие в теорията на цветовете, а спазването на няколко основни правила е ключът към правилният избор, пише Tanya makeup box.

Първата стъпка към овладяването на цветовете е разграничаването на различните подтонове. Те могат да бъдат топли - червено, оранжево, както и студени – синьо, зелено. В зависимост от това, кафявото може да бъде топло - с червеникав подтон, или студено – със син подтон. При избора на фон дьо тен е изключително важно да определите правилния подтон, за да може той да се слее с естествения цвят на вашата кожа. Същото важи и за избора на червило и руж. Всеки цвят би могъл да ви стои добре, стига подтонът му да е съобразен с този на вашата кожа. Ако той е студен, заложете на (студен) розов руж, а за топлите тонове най-добре би стоял (топъл) коралов цвят.

Как да изберете правилния грим според цвета на кожата ви?
Снимка: Shutterstock

Втората стъпка е да разберете кои цветове се допълват, както и кои не стоят много добре един до друг. Много лесно можете да откриете, гледайки противоположните цветове на колелото, а именно - червено-зелено, синьо-оранжево, лилаво-жълто. Така например, ако имате сини очи и искате да ги подчертаете, трябва да използвате топлите нюанси на кафявото, а по-смелите биха могли да заложат на оранжево или жълто. Цветът, който най-малко би подчертал сините ви очи, е синият. Зеленият цвят ще подсилите с лилаво и розово. Дамите с кафяви очи могат да избират между всички цветове, но все пак синьо, лилаво и златно биха контрастирали най-много.

Противоположните цветове са и тези, които се неутрализират. Това означава, че ако искате да скриете някоя червенина, трябва да използвате зелен коректор. При тъмни синеещи кръгове под очите трябва да използвате прасковен, а при кафяви – жълт коректор.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой

    2 0 Отговор
    Е гримиран цял живот, без гримове, естествен грим по рождение...!
  • 3 Стара поговорка

    7 0 Отговор
    Един Москвич колко и да го лъскаш Мерцедес няма да стане
  • 4 Morgoth

    5 0 Отговор
    С всеки следващ слой започваш да приличаш все повече на чучело. Жената изглежда най-добре без грим. Разбира се добре е и да полага грижи за кожата си.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ако е грозна жената

    3 1 Отговор
    С грим без грим, все тая, даже понякога,, грозотията,, става още по смешна с грим...! Нещо като Рони Макдоналдс...! Истинската жена винаги. знае, кое е най доброто..!