Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 10:50 12 672 14

Това са първите симптоми на страшната болест, убила 3-годишното дете в София

  • симптоми-
  • пневмония-
  • дете-
  • болница-
  • пирогов-
  • почина-
  • лечение

Те се развиват най-често между 3-ия и 5-ия ден на вирусното заболяване

Това са първите симптоми на страшната болест, убила 3-годишното дете в София - 1
Снимка: Shutterstock

Кървави храчки, задух, кашлица, слабост, изпотяване, болки в гърдите на фона на започнал грип говорят за т.нар. хеморагична пневмония, от която за няколко часа е починало 3-годишното дете в София. Подобен развой се случва най-често между 3-ия и 5-ия ден на вирусното заболяване, обясняват специалисти.

"Блиц" припомня, че според почернените родители на издъхналото момченце, повече от два часа лекарите в педиатричната болница в София отказват лечение на 3-годишното им момченце. Те търсят помощ от общо три болници в столицата. Детето умира в "Пирогов", където е закарано в много тежко състояние.

Антибиотиците и антивирусните препарати често са безсилни срещу хеморагичните пневмонии. Тази страшна болест блокира работата на белия дроб, докарва го до жесток кръвоизлив и дихателна недостатъчност. Хеморагичната пневмония може да отнесе болен само за едно денонощие, предупреди преди време главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Този вид пневмония представлява типичното усложнение в резултат на инфлуенца.

Преди няколко години в България хеморагичната пневмония сееше смърт у нас. Тя се появи вследствие на свинския грип, който удари страната.

Лечението на тежко протичащата пневмония се провежда в болница, за да бъде пациентът под постоянно наблюдение. Там задължително се лекуват пациентите с усложнения, като плеврит например, малките бебета, обезводнените от повръщане и висока температура, деца с придружаващи хронични заболявания, при които е необходимо кислородотерапия, с тежка дихателна недостатъчност", коментират здравни експерти.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тез “експерти”

    56 13 Отговор
    Къде бяха, че да спасят детето??? Все големи експерти, а гледали отстрани и подсмърчали, докато душичката си отиде! После, защо биели лекарите! Изроди са те, а не лекари!

    Коментиран от #2

  • 2 антрашпиц

    37 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тез “експерти”":

    Такива са.Като стане трагедията излизат едни набедени многознайковци дет за друго не стават освен да филосовтват...
  • 3 Иванчо

    24 8 Отговор
    Усложнение вследствие на инфлуенца. Така, да питам пак т. нат. "антиваксъри" какво биха казали по въпроса??
  • 4 Пипи дългото чорапче

    18 9 Отговор
    Абе номер 3 какво общо имат антиваксърите.Май наистина си Иванчо от вицовете
  • 5 Иван

    27 10 Отговор
    Антиваксърите са най-простите хора който съм срещал. Приказват глупости, без да могат да дадат един смислен аргумент, ама убеждават и другите че те са прави.

    Коментиран от #7

  • 6 антихомеопат

    20 8 Отговор
    Антиваксърите са същите, които се лекуват с хомеопатия и накрая реват, че лекарите не им помогнали!
  • 7 Така ли бе, умнико?

    13 11 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Я прочети, колко смъртни случаи има след “безплатните” ваксинации на Бил Гейтс в Индия! И то направени без знанието на самите ваксинирани.

    Коментиран от #8, #12, #14

  • 8 К.К.

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Така ли бе, умнико?":

    В Индия с ваксина и без ваксина смъртните случаи си ги има колкото ги има и в гетата в България.
  • 9 Пипи дългото чорапче

    13 3 Отговор
    Антиваксърите виновни.А лекарите които за всяка настинка изписват антибиотици.А превенцията,закаляването и грижата за себе си.Айде без такива и да прехвърлите проблема.Нелекуваните инфекци...Къде са пълните изследвания като отидеш на лекар проследяването и пълното излекуване на дадена инфекция.А отказат да те приемат и връщат от болниците.Трябват реформи и контрол на лекуваните заболявания а не отчитане дейност и ненаказани лекари такава Нзок
  • 10 Bubbles

    2 3 Отговор
    Туберколоза?
  • 11 Боряна

    3 2 Отговор
    С риск да отнеса яко хейт, питам: Къде са били родителите и как са го оставили да стигне до такова сериозно усложнение?? Кой ги знае какви са били антиваксъри и с какви хомеопатии са лекували горкото дете.... И дали не са разсъждавали някак си така "Нека сам си изгради имунитет, само чай ще му даваме"
  • 12 Боряна

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Така ли бе, умнико?":

    Ти от къде знаеш, че действително са слагали ваксини??? А не нещо за масов геноцид на така и така пренаселената държава? ммм?
  • 13 чудя се

    5 4 Отговор
    Къде са били родителите ли? А ми родителите са обикаляли по болници да приемат детето. Докато лекарите са нехаели и не са разбрали че е болно от тази болест.
    Защото ако бяха разбрали поне щяха да пробват да го спасят.
  • 14 Атанас филипов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Така ли бе, умнико?":

    Ами ти я прочети колко човека са спасени заради безплатните ваксини на Гейтс!!!! Малоумници. Дори и един човек повече да има спасен от ваксините, отколкото без тях, пак е по-добре с тях. Мрете без ваксини....