20 Ноември, 2019 19:43 2 649 21

Лекари подкрепиха педиатричната болница по случая с починалото дете

  • дете-
  • починало-
  • тригодишно

3-годишният Александър почина на 14 ноември. Родителите му твърдят, че са чакали повече от два часа преди да бъде приет за хоспитализация

Лекари подкрепиха педиатричната болница по случая с починалото дете - 1
Снимка: shutterstock

Лекари и медицински специалисти от столичната педиатрична болница „Проф. Иван Митев” излязоха с декларация в подкрепа на екипа, замесен в случая с починалото дете на 14 ноември.

Декларацията, подписана от 103 човека, се състои от пет точки. Чрез нея лекарите застават зад изпълнителния директор на болницата – д-р Димитър Русинов, и посочват, че негативните настроения на обществото се отразяват отрицателно на работата им, съобщи bTV.

„Заявяваме подкрепа на колегите, ангажирани в диагностицирането и лечението на детето. Смятаме, че са предприети всички необходими действия. (…) Призоваваме всички медии и потребителите на социални мрежи да запазят добрия тон и безпристрастност и коментарите да се основават само на доказани факти”, пише в декларацията.

3-годишният Александър почина на 14 ноември. Родителите му твърдят, че са чакали повече от два часа преди да бъде приет за хоспитализация.

Министерството на здравеопазването назначи проверка на трите болници, през които са минали родителите – педиатричната болница, „Пирогов” и болница „Лозенец”.

Днес премиерът Бойко Борисов пък настоя лекарите на трите лечебници да бъдат отстранени, докато тече проверката.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарван

    35 5 Отговор
    Гарваново око не вади
  • 2 Това е

    34 8 Отговор
    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, лекар. Дори и да не сте виновни, премълчете. Дете е починало
  • 3 Бончо

    19 30 Отговор
    Простия и неук човек не може да оцени лекарския труд и образование.
    Това заболяване е бързо и тежско протичащо.Журналистическата напаст се постара да настрои отново глупаците.
    Вервате ли ,че в тази елитна клиника докторите не са компетентни.
    Наистина педиатрите ще намаляват все повече,но глупака ще го разбере последен.Но не се бойте-Бойко ще спаси народа.

    Коментиран от #5, #7, #20

  • 4 Тръмп

    27 10 Отговор
    Доказаните Факти са,че има Починало дете на което му е отказано адекватна Спешна помощ!!!:(:(:(Има свидетели,имаме и записи на родителите!!!:(:(:(С тази липса на Емпатия и Човещина,докторите настройват обществото срещу себе си,а не обратното!!!:(:(:(Що за Наглост и Безочие да подкрепят Престъпните действия на д-Георгиева???:):):)Значи и Те са като нея и биха върнали всяко умиращо дете без да им мигне окото!!!:(:(:(
  • 5 Тръмп

    27 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бончо":

    Няма значение дали детето е имало шанс за живот,Важното е лекарите да направят всичко по силите си да помогнат,а не да го разкарват като животно преди клане!!!:(:(:(Ясно или ще чакаме и на теб да ти се случи,за да схванеш колко ти е сбъркана кратуната???:):):)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да не дава

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бончо":

    Господ да разберете какво са преживели тези хора. Изгубили са най - милото и ценно същество своето дете. Хората не разбират чуждата мъка и страдание докато не я изивеят те самите. Поставете се винаги на мястото на тези хора преди да ги съдите. Всеки родител би реагирал по същият начин.
  • 8 Гоуст

    25 4 Отговор
    Наскоро дежурната педиатърка в Токуда - една бабичка, щеше да яде шамари заради унизителното и държание и дългото чакане за бебе с 40 градуса температура. Толкова виновен, че съм и нарушил спокойствието, не съм се чувствал от години. И това при положение, че плащаме преглед 75 лв. Съжалявам, че не я пенсионирах предсрочно... Идеята ми е, че проблемър е навсякъде, а на всичко отгоре сме зарианите от административни глупости. 1 час трябва да чакаш, за да се регистрираш и тогава да се редиш, за да чакаш за спешен случай

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Контра

    13 3 Отговор
    Има лекари и лекари, има болести и болести, но докторите не са Господ. Наскоро в спешното видях как хората се бориха до последно за един човек, но безуспешно за съжаление. Но видях и лекар, който след 7 дни и двама колеги преди него, постави точната диагноза и спаси човек. Не визирам конкретния случай.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 4 Отговор
    Човешкият организъм е една сложна система с големи възможности за саморегулиране, но за беда, ние непрекъснато нарушаваме баланса като боготворим докторите и се осланяме на фармацевтичната промишленост на която всъщност сме крайното звено.
  • 12 Behemoth

    4 5 Отговор
    Вижте какво ,последната инстанция ,великият Главатар на племето се произнесе....и КРАЙ!

    Коментиран от #14

  • 13 Представи си

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Гоуст":

    че си платил на болницата, а не на "бабичката" и си представи, че я няма и "бабичката"!!! Можеш ли да ми отговориш, защо "бабичката" трябва да продължава да работи, вместо да се пенсионира и да си гледа внуците? Къде са младите, които трябва да сменят "бабичката"?!

    Коментиран от #17

  • 14 Боряна Гечева

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Противно е да се пишат простотии по толкова трагичен случай!
  • 15 Люси

    9 2 Отговор
    Истината е че в педиатрията работят наистина страхотни специалисти един от които на скоро ни помогна, НО е и истина че голяма част от тях се държат високомерно нагло неучтиво а към детето като към предмет. Имаме горчивия опит да висим точно два часа за платен преглед пред болницата в колата с бебе с висока температура. А колко пъти сме връщани без отговор на въпросите ни.
  • 16 Калинка

    14 1 Отговор
    В тази болница има лекари които имат отвратително отношение, това не им пречи да са специалисти, но за едно болно детенце и притеснените му родители е добре да видят човещина и разбиране, а не отношение като към куче.И защо едно дете трябва да е в критично състояние за да го приемат? Хората отиват там за да не се стига до там.
  • 17 Гоуст

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Представи си":

    Умишлено казвам платил, защото това е частна болница (платена), а не спешен кабинет, където са длъжни да те прегледат за без пари. Там ако отидеш през нощта и ги събудиш... Жална ти майка. На българина му липсва отношението на доктора, но и обратното го има: пациента изобщо не уважава докторите и ги третира всякаш те са му длъжни
  • 18 Мартин

    6 0 Отговор
    За тия които не са разбрали - държавата увеличи с 500 милиона средставата за лечебните заведения. Голяма част от тези пари ще се похарчат за обновяване на инфраструктурата и техниката в болници, точно за това трябва "нашите" хора да са директори - все пак говорим за най-големите болници в страната, говорим за по 50-60 милиона на болница т.е. има много "пица" за рязане.
  • 19 Жестоката истина

    1 5 Отговор
    За това българите се лекуват в Турция!
  • 20 Шляхтиц

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Бончо":

    Господине, напълно споделям мнението Ви. За най-голямо съжаление, останахме малцина, мислещи по този начин. С тази демокрация НЕВЕЖАТА ТЪЛПА започна да диктува политиката. Скоротечна инфекция на дроб, бял или черен, на бъбреци и т.н. са НЕСПАСЯЕМИ. ГОСПОД не може да помогне. Жалко, че премиерът уволнява ДОКАЗАНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ за щяло и нещяло и два милиона свестни хора са извън България. От България на три морета останахме един файтон българЕ.........
  • 21 Оня с рикията

    2 2 Отговор
    Гарван гарван око не вади
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове