20 Ноември, 2019 11:50 5 510 58

Бойко Борисов за починалото 3-годишно дете: Трябва да има възмездие!

  • дете-
  • починало-
  • тригодишно-
  • в болница-
  • борисов разпореди-
  • отстраняване на директорите

Министър-председателят разпореди: ''Директорите на трите болници, гледали детето как умира, да се отстранят незабавно.''

Бойко Борисов за починалото 3-годишно дете: Трябва да има възмездие! - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени директорите на трите болници и всички, които са замесени в случая с починалото 3-годишно момченце в София, докато завърши проверката на прокуратурата.

"Ананиев, видяхме се сега с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса", това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в началото на днешното правителствено заседание.

Днес се очаква да приключат проверките в трите болници, имащи отношение към случая с починалото дете. Лечебните заведения, в които е наредена проверката, са "Проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов".

Борисов предложи да се говори с прокуратурата, за да се ползва Военномедицинската академия за експертизите, защото там са едни от най-добрите лекари.

"Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи, трябва да бъде направено днес", допълни премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възмездия ли е темата теб ко да те праим

    52 6 Отговор
    Па цъфна тоя с белите одежди.
  • 2 А възмездие

    80 5 Отговор
    за детенцето на Московски? А възмездие за бебето убито при катастрофата предизвикана от Местан?

    Коментиран от #53, #57

  • 3 El boko

    44 2 Отговор
    Боко, кога ще има здравни карти? :)
  • 4 Гледач

    70 2 Отговор
    А преди 8 месеца на едно дете му трябваха 20000 лв ЗА ЛЕЧЕНИЕ.НО НАШАТА ДЪРЖАВА НЕ МУ ГИ ДАДЕ И ДЕТЕНЦЕТО ПОЧИНА.

    Коментиран от #39

  • 5 така ти функционира системата бе

    29 4 Отговор
    ''искам да отстраниш'' - Дано Ананиев не го приеме буквално. Иначе по стар навик отправена заръка.
  • 6 НАТО ВЕЦ

    54 5 Отговор
    А тоя, като убива цяла нация, защо не се отстранява незабавно?! Но то, за един човек е трагедия, а когото провеждаш геноцид е "статистика". Нали ти и такива като теб докарахте всичко, включително здравеопазването до този хал. И ако това не е гьонсуратлък ....
  • 7 Боки съм пак

    24 2 Отговор
    Възмездието е да скоча от жипката със 200км
  • 8 бисмарк

    38 9 Отговор
    Абе каиш недоклатен, теб трябва да те отстранят заедно с горанчо на 2м. под земята и всички БЪЛГАРИ да минат и да се изходят от горе по-най бруталния начин.
  • 9 Цялата ГЕРБ, ДПС и ВМРО

    43 4 Отговор
    Освободете ВЛАСТТА, ТОВА Е ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ. НЕ ВИ ИСКАМЕ ВЪВ ВЛАСТТА!!!
  • 10 Джон Уик

    24 0 Отговор
    А дали точно във ВМА са най-добрите експерти?

    Коментиран от #11

  • 11 НАТО ВЕЦ

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джон Уик":

    Особено по детски болести...

    Коментиран от #18

  • 12 Стрелата

    23 4 Отговор
    Говедото пак се произнесе.
  • 13 да поясня кно е то процес

    21 2 Отговор
    ''.....искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в ПРОЦЕСА''
    - (Всички последователни действия или явления, изменения, които очертават определено развитие или постигане на определена цел.)
    -Какво е казал , или искал да каже Бокича , или просто както обикновено не знае какво приказва ?
  • 14 Гост

    28 4 Отговор
    Доста нагло и цинично е борисов да говори за възмездие....
  • 15 О май год

    36 3 Отговор
    Тихият убиец на нацията иска Възмездие! Заради него и неговите хора всичко е стигнало до там че лекарите имат власт като мутри и те колят и бесят кои ще живее! Нямат страх от нищо нали гледахте 57.000 лв. месечна заплата в Пазарджик, че те пластичните хирурзи в Ню Йорк не взимат толкова, и накрая нагъл не се маха за него няма закони страх имат само от Боко а тои както сега чат пат се включва да се прави на рицар ! Една лястовица пролет не прави ! Ти си октопода а те са твоите пипала!
  • 16 Behemoth

    5 6 Отговор
    Ех ,дано Тръмп не го смени с Цв.Цв. че тогава и Бог високо и Главатаря далеко....
  • 17 Тръмп

    24 10 Отговор
    Цялото общество трябва да подкрепи родителите на починалото дете,няма по-голяма мъка от загубата на дете!!!:):):)Язък за милиардите които се изливат в Здравеопазването,щом 3 болници не могат да разгадаят вирусна пневмония и спешността на случая!!!:):):)Стига с хейтърство и политика,никой не е застрахован от вируси и здравословни проблеми,а всеки живот е еднакво ценен!!!:):):)

    Коментиран от #21

  • 18 Джон Уик

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО ВЕЦ":

    Тези точно във ВМА са доста усложливи понякога точно по експертизи!!!
  • 19 Това ВЕДНАГА

    17 4 Отговор
    Работодателите да плащат 30 работни дни или 6 седмици болнични листи, след това Здравната каса до 3 години при необходимост. Плюс голям набор от безплатни лекарства. Мин. Пенсия 1000лв., мин. Заплата 2500лв.
  • 20 гост

    21 0 Отговор
    Защо не разпореди така бързо да се действа и при Московски, при Местан и при многото инвалиди останали без помощ, защото комисиите решили, че не им е нужна, а изписват фиктивни телкове на малцинствата? Защо не се прави това, а се излиза при един случай и се тръби? То със едната смяна на директор нищо не се оправя, болницата и системата работи по същия начин, а директора не преглежда пациентите, това е просто популистко действие.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Боко циничния

    22 2 Отговор
    Герберастки геноцид !
  • 23 Васил

    20 0 Отговор
    То цялата система е като прогнила ябълка и няма да се оправи с уволнението на няколко директора. Всяка година се наливат милиарди а оправия няма.
  • 24 ...

    16 4 Отговор
    Рядьк боклук..
  • 25 Велин

    18 0 Отговор
    Защо, явно по познат начин казва "възмездие". Защо не справедливост!? Забрави ли "оня" случай с лекарите в Горна Оряховица!?!? Ама с такива главни прокурори всичко изглежда като възмездие.
  • 26 Шляхтиц

    22 1 Отговор
    Бойко, силно съм разочарован от ТЕБ. Заради катастрофа на пътя сменяш министри, заради други дребни прегрешения сменяш достойни професионалисти. Мой познат, чиято съпруга е лекарка, почина за три дни на операционната на маса и съпругата обясни, скоротечна инфекция на бъбреците, вредни вещества се разнасят с кръвта из тялото, мозъкът умира, човекът също. Лекарката ни обясни, никакви симптоми преди това, здрав, прав човек. Седемнадесет годишна родилка, циганка, умира при раждането. Петорна съдебномедицинска експертиза доказа скоротечна инфекция на сърдечния мускул. И ГОСПОД не може да помогне, още повече, че тази родилка е имала предупреждение да не забременява, тъй-като е имала по рождение проблем със сърдечния мускул. С тези непрекъснати уволнения и оставки на доказани професионалисти, следващите избори гласувам за всеки друг, но не и за герб.
  • 27 9689

    22 3 Отговор
    Престъпнико и за тебе ще има възмездие,нищо,че се обграждаш с нищожества/Гешев,Цацаров и други крадливи мазмантии/.
  • 28 Боско

    19 2 Отговор
    Важното е народа да се вълнува.А това ,че вече няма педиатри никой не го интересува.Може ли един педиатър с 6 год.медицина и 5 години минимум дпециалност педиатрия да взема 1000 лева.Един прост работник завършил криво-ляво СПТУ взема чисто 1500 лева.
    Народ който си мрази висшистите нищо дабро не го чака.Много е просто племето българско и това използва и Бойко.

    Коментиран от #37

  • 29 Великият магистратор

    12 4 Отговор
    Построил съм ви магистрали по които за 2часа сте в Турция. Вместо да чакате с часове да приемат детето ви да умре в болницата газ до Турция и децата ви ще са живи и здрави.
  • 30 Данчо

    14 3 Отговор
    Трябва да има затвор за некомпетентност и да има реално вкарани в затвора иначе няма справяне с таз нагла паплач . Съгласен съм, че не е реално заплащането на лекарите в България и не е нормално общ работник на строеж да взема повече. Трябва да има морал и отговорност!!! Как може в 3 болници да не са разбрали , че детето е много зле ??? Кажете ми как ? Иначе да ти изпишат един антибиотик от 50 лв. са добри, да ти сложат стенд без да има нужда пак, да те водят в болницата ,а ти си на домашно лечение ..... Престъпна работа и това е от слаб контрол ! Същото е положението и с войната по пътищата , образованието , инфраструктурата, туризма, храните и т.н. Само корупция и далавера, без контрол, заради това сме и на това дередже .
  • 31 видимите резултати

    14 1 Отговор
    Недостижим демагог и популист.
  • 32 На площада и разстрел на всички изроди

    19 4 Отговор
    Възмездие трябва да има стига вече тъпата охрана на Т.Живков да ни управлява! Тоя михлюз навремето е отварял вратите на колите на другаря сега е премиер майки мила! Дето вика Живков охраната може да казва само в коя кола да се возим! А сега охраната казва как да се управлява държавата! Тва ако Живков беше жив никога нямаше да повярва, че Българския народ е гласувал за охраната му! Егати падението, вече ще гласувам с празна бюлетина и дано тоя да го махнат веднъж завинаги! Най много мразя тия тримата Костов, Доган, Бойко осталите са същите отрепки но тези тримата живи да ги одереш малко им е!
  • 33 Калоян

    18 4 Отговор
    Тази свиня и на гърба на мъртвото детенце опитва да трупа дивиденти!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Горо

    14 2 Отговор
    Вече 11 години процъфтява некадърността, нахалството и алчността! Гарантирано от ГЕРБ и лично от Негово царско величество Бойко Първи! "Но в бурята ний пак ще бъдем с теб, народе мой, защото те обичахме"...

    Коментиран от #36

  • 36 Мартин

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Горо":

    За жалост грешиш, вече 12 години процъфтяват, ако броим и кметстването, вече 16 години. Да си взема джипката и да се маха този неадекватен човек. Трябвало да има възмездие, да се отстранявали шефовете на болниците. Това ако не е директна намеса в прокуратурата и съдебната власт.. Това футболистче не знае ли, че има разделение на властите. Не знае ли, че не му е работа да казва кой да бъде отстранен, а си има закони които просто трябва да бъдат спазени. Ако така я кара - всичко ще завърши фатално за него. Ние си мълчим, траем си, ама в някой момента ситуацията ще изкалира и нещата ще станат много грозни за него и неговите кучкi.
  • 37 33333

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Боско":

    изопъчаваш
  • 38 мани мани

    4 0 Отговор
    трябва, ама то в бълхария виновни няма
  • 39 ба ги другарко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    те са ясновидци и са видели, че така и така е щяло да почине и са решили да не се набутват... умело боравят с нашите пари... от наще джобчета, къмто техните партийни каси, сметки на държавна несигурност ейкией бкп=бсп и групировките, и т.н.
    кой го е еня за наще деца ве?! пф! тия наяване нямат! вижте го тоя на снимката к'ва свиня е станал! 130кг. - баш за колене след няколко седмици :)
  • 40 Юлиан

    4 0 Отговор
    Та трябва дори и затвор стига с тая безотговорност
  • 41 ДЖОТО

    8 0 Отговор
    А за тези,които крадът и ограбват народа на БЪЛГАРИЯ,КОГА ЩЕ ИМА уУВОЛНЕНИЕ,СЪД И ЗАТВОР???
  • 42 ба ги другарко

    3 3 Отговор
    детският бял дроб е по-мъничак, по-малко кръв и т.н. всичко по-малко :) много ги е мотала джипито (т'ва си звучи кат джингиби:) ... по принцип тъй процедират все... експериментират с тоя, оня антибиотик... болестта си се развива... всяко едно ходене из болниците увеличава бактериите из белият дроб! прехвърлят се из другата страна и става двустранна за няколко дни... много от алвеолите погиват... споко, те са много :) но си представете целият ви бял дроб в сополи... храчки зленикави сте виждали всички... целият дроб е по тоя начин... и не могат да видят нищо на рентгенова снимка? ако са слепи е невъзможно, наистина! закъсняло е било всичко то е ясно, но е закъсняло от безхаберието на родителите, докторите! да се накаже джипито и всички лекари из тия болници дето са били посетени от тия родители! 6 мес. без заплата! директорите да се уволняват при подобни случаи! завеждащите отделение без 6 заплати и отстранявани! всичко ще си дойде на мястото тогава... а и затвор трябва да има за лекарите! аман от алчняци докторя - търговци, никакви лекари не са! обикновени търговци на плът и здраве!

    Коментиран от #49

  • 43 Казуар

    5 0 Отговор
    Борисов не се мярка с джипа и бялата риза при празния язовир Студена защото ще понесе негативи. Вероятно ще каже да се уволни директора на В и К, защото не се е молил за дъжд.
  • 44 на кой

    2 0 Отговор
    бе ?!Айде пайдос дебелак.......
  • 45 Centurion

    4 1 Отговор
    Възмездието трябва да бъде за теб тикво проста!!!Ти и твоето правителство, и твоят здравен министър ръководите системата,която е недофинансирана.Крадетв от живота на децата дори.Колко хора умряха,в чакане да бъдат трансплантирани,колко???Защо не ги трансплантират,защото нямало договори!Това е предтекст,за който се криете за да бавите процеса,а го бавите защото не плащате!!!Това е истината!!!Всичко това не само че не можете да го прикриете,то крещи,и се вижда от самолет!!!
  • 46 Нане

    4 0 Отговор
    Както, винаги от тиквата се вземат едни хаотични решения на проблемите...
    Здравеопазването, което е в момента го докараха до тоя хал, лично той и неговите калинки...
    Ако съм на мястото на почтените лекари си взимам шапката и незабавно напускам кочината.
  • 47 сигурно

    4 0 Отговор
    Сигурно са виновни докторите. Ами ако ги няма ? Ще дойдат от чужбина но те дали ще бъдат добри със българите и дали ще им пука за българите ? Взаимната омраза не решава проблемите , а ги усилва.
  • 48 некойси

    5 0 Отговор
    Ако следва да се постигне възмездие, Боко трябва да бъде разстрелян, не само за състоянието на здравната система ...
  • 49 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "ба ги другарко":

    Толкоз глупости на куп написа, че не е истина. Първо, белият дроб е органа с най-богато и бързо кръвообръщение. През него минава кръв, равна по количество на кръвта, циркулираща в цялото тяло за един сърдечен цикъл. Второ, сърдечната дейност при децата е по-ускорена от при възрастните. Трето, на рентгенова снимка не можеш да видиш много белодробни процеси, които са потенциално смъртоносни. Когато ги видиш, конят е отишъл у барата. Ако с един рентген ставаше, нямаше да има други методики на изследване. Мога да ти изредя още един куп неща, дето са ти невнятни, но мисля че ще е безсмислено. Не е хубаво човек да си надскача компетенциите. Пример - ръководството на "държавата".
  • 50 Аааa

    5 0 Отговор
    Боко , тикво предателска , за онези , които съсипаха цялата държава и продадоха собствения си народ на чужди интереси ,възмездие не трябва ли да има ?
  • 51 Гост

    2 0 Отговор
    Дано скоро опреш до лекарите и да видиш възмездието в очите!
  • 52 Ехооо

    3 1 Отговор
    Ами г-н Борисов, то възмвздието е и за Вас! Вие отговаряте и за здравеопазването в тази държава, което както всичко в нея, освен магистралите Ви, е съсипано тотално! Замислете се!
  • 53 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "А възмездие":

    А така де,как се скатават тия убийци безнаказани ?
  • 54 Умно село

    2 0 Отговор
    Всичко това се случва на контролираната територия от затриване на всякакви стандарти в медицинското лечение.
    Контролираната територия трябва да е "свободна" за всякакви други медицински практики, но не и за тизи които лекуват пациента, който плаща прескъпо за експеримента наречен БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНА.
    Всичко е просто: ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА.
    И стига са лекували народа с Нурофен и Хилуронова киселина.
    Ако се разболее човек няма на пазара дори и Пенецилин.
    Е затова сме тотално контролирана, експериментална и бедна територия, но с пре богати политици, глашатаи и папагали- атлантици.
    От 45 години , станаха 75 мизерни години години.
  • 55 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    военните болници бяха болници на времето - няма да забрява кът са бяхме тръшнали в един кър с 1 ми 8 - 33 човека - доде с 1 палатка доктор Христов от плевенската военна болница- бил е в авганистан фронтови лекар през руската - целия в кръв комадваше- тес 4 та вътре спешни изторените така счупените чакат- там на къра напрай 4 жперации и вс огивяха- светла му памет- вече няма такива хирурзи- ся от линейкат в спешното в 1 коридор да си жткисиш 4-5 часа- докът единствения дежурен лекар в Пирогов е в операция - после в интензивно и то или си умрял от старост или си се опраил и си си заминал ...а в алескандровска в спешното пъъъъък и да умреш не будят хирурга - звънят - АЛО 1 хирургия шма спешен слезте - НЕЕЕЕЕ НЕСКА Е ЧЕТНА ДАТА ДЕЖУРНИ СА ВТОРА ХИРУРГИЯ - звънят там 1 час - бе жална ви мама да не опирате за миг ша вденете що си е отишло ларето
  • 56 Дермидон Богоявленски

    0 0 Отговор
    Е щом Господ каза ще има разчекнати доктори.
  • 57 момчил

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "А възмездие":

    Детето е убито от родителите си- не са го возили в столче.
  • 58 SAAB

    0 0 Отговор
    Главанако .....тя държавата умира.! Нужно е тебе да отстраняват .......тия дето те тропосаха у файтона !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове